aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑυτούς πρέπει να προσέξει

Αυτούς πρέπει να προσέξει

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

[email protected]

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) 17.00-19.00 ΤΗΛ. 22-744744

Σχεδόν σε όλα τα φετινά παιχνίδια του ο Απόλλων εμφάνισε κάποιες αδυναμίες στο κέντρο της άμυνάς του. Είναι ευδιάκριτο πως οι Γιούστε και Ρομπέρζ δεν έχουν βρει την κατάλληλη χημεία, αν και ελάχιστοι μπορούν να ισχυριστούν πως ατομικά υστερούν σε ποιότητα. Ωστόσο, η «ένωση» των δύο ακόμη να έρθει και ο Απόλλων «πονάει» από αυτή την αργοπορία. Η στήριξη του Σατσέτι ή οποιωνδήποτε άλλων αγωνίζονται μπροστά τους επιβάλλεται βάσει της φετινής εικόνας. Σήμερα αναμένεται να αγωνιστεί και ο Άλεφ.

Θα κληθούν να δώσουν μεγάλη μάχη γιατί απέναντί τους θα έχουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Λιόν Ναμπίλ Φεκίρ, ενώ σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο κεντρικός κυνηγός Μαριάνο. Εδικά όμως τον Φεκίρ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ τον χαρακτήρισε ποδοσφαιριστή με μεγάλες δυνατότητες: «Μπορεί να μας δώσει το κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας. Παίζει σε διαφορετικό ρόλο από τους άλλους, μπορεί να σκοράρει αλλά και να βοηθήσει και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν».

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός άσος της Λιόν αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος το 2014-15 με 13 γκολ σε 34 συμμετοχές. Πέρσι σε 32 αγώνες έβαλε εννέα γκολ και φέτος ξεκίνησε επίσης εντυπωσιακά τη χρονιά με τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες. Τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες έβαλε και ο Δομινικανός με ισπανική υπηκοότητα Μαριάνο που αποκτήθηκε φέτος από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δυο τους (υπάρχει και ο Ντεπάι) δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο χώρος που κινούνται στο γήπεδο είναι εκεί ακριβώς που ο Απόλλων εμφανίζει και τις περισσότερες του αδυναμίες. Εφόσον ο Σωφρόνης Αυγουστή μπορέσει να δημιουργήσει ασπίδα στον άξονα, μπροστά από τον Βάλε, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητές του να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα και -γιατί όχι;- να κερδίσει κιόλας το παιχνίδι.

Έχει την εμπειρία, τα τελευταία χρόνια εξοικειώθηκε με το ΓΣΠ, αντέχει στην πίεση και απέκτησε αυτοπεποίθηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι αρετές του είναι περισσότερο επιθετικές και μένει να τις αξιοποιήσει. Αν κλειστεί στην άμυνά του, δύσκολα θα αντέξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει φουλ επιθετικά αλλά να υπάρχει ισορροπία στο παιχνίδι του και να διαθέτει επιθετικό πλάνο.

Άλλωστε στο ΓΣΠ η μοναδική ομάδα που έφυγε με νίκη από το ΓΣΠ ήταν η Παρί Σ.Ζ. (1-0 ο ΑΠΟΕΛ). Η Νις ηττήθηκε 2-0 από τον Απόλλωνα (2013/14), την ίδια περίοδο ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε 2-1 την Μπορντό, δύο χρόνια νωρίτερα η Λιόν έχασε 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ και η Μαρσέιγ αποχώρησε με σκυφτό το κεφάλι στον αγώνα της με την ΑΕΛ (3-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ