aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑυτό που δεν πέτυχε η Ομόνοια επί Μπεργκ

Αυτό που δεν πέτυχε η Ομόνοια επί Μπεργκ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διακοπή του πρωταθλήματος, δίνει την ευκαιρία στην Ομόνοια να χαλαρώσει μετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια απολαμβάνοντας τη θέα που της προσφέρει το ρετιρέ. Η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από ΑΕΛ και Απόλλωνα διατηρήθηκε με το πέρας της 30ης αγωνιστικής και έξι στροφές πριν το τέλος της σεζόν, έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο.

Υπάρχει χρόνος μέχρι το επόμενο ντέρμπι, που είναι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Η απουσία 13 διεθνών, δεν επιτρέπει στον Μπεργκ να κάνει και πολλά πράγματα. Δουλεύει από χθες με όσους παρέμειναν στο «Ηλίας Πούλλος», θέλοντας από τη μια να τους αποφορτίσει αλλά από την άλλη να τους διατηρήσει σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το βλέμμα θα είναι και στους διεθνείς, με την ευχή να επιστρέψουν υγιείς.

Αυτό που θέλει να πετύχει η Ομόνοια και της λείπει επί Μπεργκ, είναι «διπλό» επί του Απόλλωνα. Εάν το πετύχει, θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Τις προηγούμενες δύο φορές που η Ομόνοια αντιμετώπισε τους κυανόλευκους στο Τσίρειο, μία πέρσι και μία φέτος, δεν πανηγύρισε.

Στην περσινή σεζόν ηττήθηκε (1-2), στη μοναδική ήττα σε ντέρμπι με τον Μπεργκ στον πάγκο της, ενώ φέτος έμεινε στην ισοπαλία (0-0).

Αποτελεί, λοιπόν, πρόκληση για τον Νορβηγό τεχνικό και την ομάδα του, η πρώτη επιτυχία επί του Απόλλωνα στο Τσίρειο. Στην τρέχουσα σεζόν, η Ομόνοια επικράτησε της λεμεσιανής ομάδας στο ΓΣΠ με 2-1 και στο προσεχές μεταξύ τους ντέρμπι θέλει να κάνει το ίδιο και στην έδρα του αντιπάλου. Με αυτό τον τρόπο θα δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί, φθάνοντας τους 21 αγώνες, αλλά και στο αήττητο σε ντέρμπι (9 νίκες, 4 ισοπαλίες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ