aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ«Αεράτο διπλό» με «σφραγίδα» Βάλε, βλέπει αναπαυτικά το ντέρμπι (vid)

«Αεράτο διπλό» με «σφραγίδα» Βάλε, βλέπει αναπαυτικά το ντέρμπι (vid)

Έκανε το καθήκον του στο «Αμμόχωστος» κερδίζοντας 3-0 τον Ερμή για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και περιμένει τις απώλειες που δεδομένα θα προκύψουν στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής (20/1) ο Απόλλων.

Η ομάδα της Λεμεσού με σκόρερ τους Σελάγια (6’), 42′ Σαρδινέρο (42’) και Καραγιόλ (90+3) κέρδισε σχετικά εύκολα την ομάδα της Αραδίππου και έφτασε τους 37 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΛ (με ένα παιχνίδι λιγότερο), της οποίας υπερτερεί. Στην προτελευταία θέση με εννέα βαθμούς παρέμεινε ο Ερμής που έχασε πέναλτι με τον Μαρτίνιουκ στο 82’.

Πάτησε «γκάζι» από την αρχή

Με «άγριες» διαθέσεις μπήκε από νωρίς ο Απόλλωνας με τους παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή να βάζουν πίεση από ψηλά και να επιζητούν με μανία το γκολ. Οι γαλάζιοι πέτυχαν τον σκοπό τους στο 6’ με τον Σελάγια, αναγκάζοντας έτσι τον Ερμή να βγει από το «καβούκι» του.

Το επόμενο ημίωρο κύλησε με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη, όμως ο Περέιρα από τη μία και ο Μακρίεφ από την άλλη ήταν άστοχοι. Στο 42’ ο Σαρδινέρο μετά από ωραία κάθετη πάσα βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Φιρινίδη. Ο ακραίος επιθετικός του Απόλλωνα με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ερμή. Το πρώτο σουτ έκοψε προ της γραμμής τέρματος ο Πανούσης, όμως στο δεύτερο πλασέ ο αμυντικός του Ερμή στην προσπάθεια του να απομακρύνει ξανά την έστειλε στα δίκτυα.

Έπεσε ο ρυθμός, το… αποτελείωσε ο Βάλε

Ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε με κατοχή της μπάλας έξυπνα τον χρόνο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ο Ερμής κέρδισε μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο του ματς, όμως είχε απέναντί του έναν ανίκητο Μπρούνο Βάλε. Ο Πορτογάλος πορτιέρε του Απόλλωνα αρχικά εκτινάχθηκε και είπε «όχι» σε σουτ του Μαρτίνιου από τα 40 μέτρα στο 79’, ενώ τρία λεπτά αργότερα τον νίκησε από την άσπρη βούλα.

Ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρτίνιουκ από τον Σατσέτι, αλλά ο Βάλε έσωσε τόσο στην εκτέλεση πέναλτι του παθών, όσο και στο πλασέ του Μαύρου στην εξέλιξη της φάσης. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90+3 ο Καραγιόλ.

Ερμής (Στέφανο Κουσίν): Φιρινίδης, Mαλόν, Kατσιατής (75 ντε Μέλο), Ψάλτης, Μπανούσης, Κουατσίκα, Πουτζιουρής, Μαρτίνιουκ, Ενγκανγκά, Ντεβέσα (56′ Λαγός), Μακρίεφ (67′ Μαύρου)

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή):  Βάλε, Πέδρο, Ουεντραόγκο, Ρομπέρζ, Βασιλείου,  Σατσέτι, Μπρου (70′ Σπόλιαριτς), Περέιρα (75′ Μάγκλίτσα), Σαρδινέρο, Σκέμπρι (65′ Καραγιόλ), Σελάγια.

Σκόρερ: 6′ Σελάγια, 42′ Σαρδινέρο, 90+3 Καραγιόλ

Κίτρινες: Περέιρα, Σατσέτι

Αποβολές:

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Γιώργος Γκίνος

4ος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ