aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ14 συμμετοχές και 7 κατακτήσεις!

14 συμμετοχές και 7 κατακτήσεις!

Είχε λεχθεί από τον Ιανουάριο, πως ο Μάρτιος και ο Απρίλης θα κρίνει την κατάληξη αυτής της σεζόν.

Ο Απόλλων έφυγε νωρίς από τη μάχη της διεκδίκησης της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως στα δύσκολα παιχνίδια, που είχε να δώσει στο κύπελλο με την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ, τα πήγε περίφημα.

Κατάφερε να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του ενός από τους δύο τίτλους και αυτό πιστώνεται σε όλους, κυρίως όμως στην ποιότητα του ρόστερ. Ο Απόλλων διένυσε το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του και το μόνο που έχει να κάνει είναι να ετοιμαστεί με κάθε επιμέλεια για τον τελικό του κυπέλλου.

Στα 60 χρόνια ιστορίας του, μετρά 7 κατακτήσεις κυπέλλων. Οι κυανόλευκοι βρέθηκαν 14 φορές σε τελικό κυπέλλου. Το πρώτο τρόπαιο ήλθε το 1966, όταν στον τελικό κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ με 4-2 και το τελευταίο ήταν το 2013, όταν κέρδισε στον τελικό την ΑΕΛ με 2-1.

Η επιτυχία μάλιστα επί της ΑΕΛ σημάδεψε και τη μετέπειτα πορεία του Απόλλωνα, ο οποίος ανελλιπώς από τότε συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ