aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Εθνικός 4-2: Ποδαρικό με το δεξί του Πίττα (vid)

Απόλλων – Εθνικός 4-2: Ποδαρικό με το δεξί του Πίττα (vid)

Έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν κάηκε ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού επικράτησαν 4-2 του Εθνικού Άχνας στο Τσίρειο στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Σ’ ένα παιχνίδι με έξι γκολ, καθοριστικές παρεμβάσεις του VAR σε δύο περιπτώσεις, μπόλιες συγκινήσεις και ανατροπές στο σκορ η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έκανε ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Λεμεσού ο Ιώαννης Πίττας. Ο πρώτος Κύπριος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος άρχισε φουριόζος τη σεζόν, καταγράφοντας το πρώτο χατ τρικ (43’ και 81’ με πέναλτι και 90’) της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής του καριέρας! Το σκορ για τους γαλάζιους είχε ανοίξει στο 28’ ο Μπασέλ Ζράντι, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του Απόλλωνα και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών. Για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν 1-0 και ισοφάρισαν σε 2-2 σκόραραν οι Μάριος Ηλία (9’ με πέναλτι) και Φόμπρεχτ (64’).

Το ματς

Κεφάλι στο σκορ πήρε ο Εθνικός στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Στο 6’ ο Χάμπος Κυριάκου έπαιξε την μπάλα με το χέρι μετά από κόρνερ με τον Τιμόθεο Χριστοφή να μην καταλογίζει παράβαση, αλλά να ενημερώνεται από τον VAR (Κυριάκος Χριστοδούλου) και αφού είδε τη φάση στο βίντεο έδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Μάριος Ηλία με αλά Πανένκα εκτέλεση στο 9’ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, που μπήκε ορεξάτη στο Τσίρειο και για 15΄είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Ο κορυφαίος του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο, Μπασέλ Ζράντι, ισοφάρισε σε 1-1 στο 28’.

Ο γεννημένος στον Λίβανο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπογκατίνοφ, και αφού προηγουμένως έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Ίλιεφ, ο οποίος με τη σειρά του έξυπνα πάτησε την μπάλα στον σκόρερ.

Η ισοφάριση έφερε ισορροπία στην αναμέτρηση, ο ρυθμός έπεσε, όμως στο 43’ ο Πίττας έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα για πρώτη φορά στο ματς. Βέβαια, το χεράκι του έβαλε ή καλύτερα δεν έβαλε ο Μπογκατίνοφ, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας.

Ο Εθνικός δεν τα παράτησε, αντιθέτως έδειξε τα δόντια του στο 47’ με την κεφαλιά του Μάριου Ηλία να αναγκάζει τον Γιοβάνοβιτς σε δύσκολη απόκρουση και στο 64’ ισοφάρισε σε 2-2 σε μία φάση που έβγαλε στην επιφάνεια την προβληματική άμυνα του Απόλλωνα. Σέντρα του Αμπντουλάγιεφ από αριστερά, κεφαλιά πάσα του Ντόλεζαλ ο Φόλμπρεχτ αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής ισοφάρισε σε 2-2.

Εκεί που άρχισαν να μαζεύονται τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Τσίρειο ο κορυφαίος παίκτης του Απόλλωνα εδώ και μήνες, Ιωάννης Πίττας έβγαλε το φίδι από την τρύπα. Στο 81’ σκόραρε από τα ένδεκα βήματα, σε ανατροπή του Ψύχα από τον Θωμά Ιωάννου, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η παράβαση καταλογίστηκε και πάλι μετά από υπόδειξη του VAR, αφού ο Τιμόθεος Χριστοφή δεν έδειξε την άσπρη βούλα στη ροή του αγώνα.

Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε στο 90’ με το «χρυσό» δεξί πόδι του Πίττα να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς (89′ Μαλεκκίδης), Χ. Κυριάκου, Κολ (76′ Ψύχας), Ζράντι (88′ Ίντζια), Ίλιεφ (65′ Τζουμ), Πίττας, Νταμπό (76′ Γιάνγκα).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Γκόρουπετς, Ταράσοβς, Περατικός, Ιωάννου, Ζάκπα (75′ Κουμής), Κουντόμπιακ, Φόλπρεχτ (76′ Τολεμές), Αμπντουλάγιεφ (67′ Κ. Ηλία), Ντόλεζαλ (82′ Καράουσκς), Μ. Ηλία.

Σκόρερ: Ζράντι 28′, Πίττας 43′, 81′ (πέν.), 90′  / Μάριος Ηλία (πέναλτι) 9′, Φόλμπρεχτ 64′.

Κίτρινες: Ζράντι / Nτόλεζαλ, Φόλπρεχτ, Ταράσοβς, Ιωάννου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

O Χάμπος Κυριάκου τιμήθηκε για τις 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Απόλλωνα.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

6′ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό, μετά από κόρνερ ο Περατικός έκανε το σουτ και προ της γραμμής τέρματος ο Ρομπέρζ έσωσε την εστια του Απόλλωνα απομακρύνοντας την μπάλα με το κεφάλι.

7′ Πάει στο VAR ο Τιμόθεος Χριστοφή, καθώς ενημερώθηκε για χέρι του Χάμπου Κυριάκου.

8′ Πέναλτι δίνει ο διαιτητής, ορθή η απόφαση του διαιτητή. Είχε ανοικτό το χέρι ο αρχηγός του Απόλλωνα, η μπάλα ήρθε από μακρινή απόσταση.

9′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 1-0 με τον Μάριο Ηλία να εκτελεί αλά Πανένκα και να νικά από τα ένδεκα βήματα τον Γιοβάνοβιτς.

14′ Μακρινό σουτ του Ίλιεφ, καμία ανησυχία για τον Μπογκατίνοφ.

14′ Ωραία ατομική ενέργεια από τον Αμπντουλάγιεφ και σουτ η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

16′ Δοκάρι για τον Απόλλωνα με κοντινή κεφαλιά του Πίττα, αλλά ορθά υψώθηκε η σημαία για οφσάιντ. Ως μη γενόμενη η φάση.

28′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα 1-1 ισοφαρίζει με τον Ζράντι! Εκπληκτικό γκολ από τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων που έκανε ωραία ατομική ενέργεια έδωσε στον Ίλιεφ, ο οποίος πάτησε την μπάλα και ο γεννημένος στον Λίβανο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπογκατίνοφ.

38′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ισορροπημένη η αναμέτρηση μετά τα πρώτα 15′ διάστημα κατά το οποίο κυριάρχησε ο Εθνικός.

43′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, φέρνει τα κάτω πάνω με τον Πίττα να σκοράρει με σουτ εντός περιοχής και αφού ο Μπογκατίνοφ υπέπεσε σε τραγικό λάθος.

45+1′ Μαγική πάσα του Ζράντι πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Γκόρουπετς και έβγαλε σε θέση βολής τον Πίττα, ο οποίος αστόχησε.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

47′ Απειλεί ο Εθνικός με τον Μάριο Ηλία να κάνει κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζάκπα και τον Γιοβάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

53′ Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι εξαιτίας τραυματισμού του Χαμάς. Δέχθηκε την ιατρική περίθαλψη ο παίκτης του Απόλλωνα και συνεχίζει.

63′ Ωραία πάσα του Ρομπέρζ και ενέργεια του Φιλιώτη, όμως η πάσα του ήταν κακή.

64′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με τον Φόλμπρεχτ! Η άμυνα του Απόλλωνα πιάστηκε στον ύπνο. Σέντρα του Αμπντουλάγιεφ, κεφαλιά πάσα του Ντόλεζαλ ο Φόλμπρεχτ αμαρκάριστος ισοφάρισε σε 2-2.

65′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Τζουμ στη θέση του Ίλιεφ.

74′ Ο Νταμπό μπήκε από πλάγια δεξιά στην περιοχή του Εθνικού σούταρε και ο Μπογκατίνοφ έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια.

77′ Ζητά πέναλτι ο Απόλλων για ανατροπή του νεοεισελθόντα Ψύχα από τον Ιωάννου. Η φάση θα εξεταστεί από το VAR.

78′ Ο Τιμόθεος Χριστοφή εξετάζει τη φάση. Στα ριπλέι πάντως φαίνεται ανατροπή εντός περιοχής.

79′ Ο διαιτητής αποφάσισε πέναλτι.

81′ ΓΚΟΛ! Ο Πίττας εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-2.

86′ Σουτ από τον Ψύχα, η μπάλα άουτ.

90′ ΓΚΟΛ! Ο Πίττας σούταρε και νίκησε τον Μπογκατίνοφ.

90′ Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Εθνικού, επειδή δευτερόλεπτα προηγουμένως η μπάλα βρήκε τον Περατικό, ο οποίος έπεσε κάτω μετά από δυνατό σουτ του Ψύχα.

90’+6 ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ