aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπόλλων: Επίτευγμα 18 χρόνων – Το σερί σταμάτησε στον «Σούπερμαν» Μαλέκκο

Απόλλων: Επίτευγμα 18 χρόνων – Το σερί σταμάτησε στον «Σούπερμαν» Μαλέκκο

Το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων 18 χρόνων στο πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι επικράτησαν με 1-0 της ΑΕΛ στο πρώτο λεμεσιανό ντέρμπι της σεζόν και έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ είναι η μοναδική αλάνθαστη στο πρωτάθλημα και οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας.

Οι 12 βαθμοί συγκομιδή αποτελούν την καλύτερη επίδοση του Απόλλωνα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές από τη σεζόν 2003-04 και μετά. Τότε, με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου στον πάγκο τους οι γαλάζιοι κέρδισαν κατά σειρά Ολυμπιακό (4-1), Αναγέννηση Δερύνειας (4-0), Εθνικό (1-0) και Ανόρθωση (3-0). Το νικηφόρο σερί των γαλάζιων σταμάτησε την 5η αγωνιστική κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο με τους γαλαζοκίτρινους να κερδίζουν 1-0 με σκόρερ τον Κώστα Μαλέκκο, ο οποίος φόρεσε μπλουζάκι με τον παιδικό ήρωα Σούπερμαν κάτω τη φανέλα.

4Χ3 είχε κάνει ο Απόλλων στην αρχή και της αγωνιστικής περιόδου 1997-98, όμως το σερί σταμάτησε με ήττα 1-0 από τη Νέα Σαλαμίνα. Την Παρασκευή στο Τσίρειο απέναντι στην ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική ο Απόλλων θα επιδιώξει να κάνει το 5Χ3 και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με το αλάνθαστο των 15 βαθμών.

Y.Γ. Τη σεζόν 2018-19 ο Απόλλων είχε πανηγυρίσει πέντε νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια του στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ (0-0) είχε διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου 2019, λόγω της συμμετοχής των γαλάζιων στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ