aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων-Δόξα 3-0: Τον πήρε από το χέρι ο Νταμπό

Απόλλων-Δόξα 3-0: Τον πήρε από το χέρι ο Νταμπό

Ο Μπαγκαλί Νταμπό είναι για δεύτερη σερί αγωνιστική ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Απόλλωνα, που ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει το αυριανό ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στη Λεμεσό. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, απόψε βοήθησε την ομάδα του να νικήσει 3-0 τη Δόξα στο Τσίρειο. Άνοιξε το σκορ και κέρδισε δύο πέναλτι, που αξιοποιήθηκαν από τους Ζράντι και Χαμάς.

Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των κυανόλευκων λόγω των αναγκαστικών αλλαγών του Πίττα και του Χάμπου Κυριάκου.

Το ματς
Όταν μία ομάδα βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη ευκαιρία της και μάλιστα νωρίς, αποτελεί πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια. Αυτό συνέβη απόψε στο Τσίρειο, όταν ο Νταμπό αξιοποίησε με πλασέ στην κίνηση την σέντρα ακριβείας του Χαμπάς στο 5ο λεπτό.

Το γρήγορο προβάδισμα έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των κυανολεύκων, που στα αμέσως επόμενα λεπτά πίεσαν για δεύτερο γκολ. Εντούτοις, η υποχρεωτική αλλαγή του Πίττα στο 12’, που ήρθε «καπάκι» με τους τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής των Κατελάρη και Γιάνγκα, συνέβαλε ώστε να αποσυντονιστούν οι κυανόλευκοι.

Στη συνέχεια είχαν μεν την μπάλα στην κατοχή τους, δεν ήταν ουσιαστικοί όμως και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την αντίπαλη εστία. Ίσα-ίσα, ήταν οι γηπεδούχοι που κινδύνεψαν στο 42’ όταν ο Σάσι έκανε την κοντινή «σκαστή» κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Γιοβάνοβιτς σε δύσκολη απόκρουση.

Με διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό μπήκε και πάλι ο Απόλλων, ωστόσο δυσκολευόταν να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Την ίδια ώρα ούτε η Δόξα μπορούσε να βγει στην αντεπίθεση. Η λύση για το σκοράρισμα δόθηκε από το σημείο του πέναλτι. Ο Κοβάσεβιτς τράβηξε τη φανέλα του (έτοιμου να σκοράρει) Νταμπό στο 59’, ο Κουμής έκανε τέσσερα λεπτά να αποφασίσει, αφού είδε τη φάση και τελικά έδειξε την άσπρη βούλα «κιτρινίζοντας» τον… θύτη. Ο Ζράντι εκτέλεσε στο 64’ και διπλασίασε τα γκολ των κυανόλευκων.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε νέα ατυχία με αναγκαστική αλλαγή του Χάμπου Κυριάκου, ο οποίος αποχώρησε από το Τσίρειο με το ασθενοφόρο. Νέα ανησυχία για τον Τσόρνιγκερ. Ωστόσο, οι κυανόλευκοι είχαν πλέον πάρει τα πάνω τους και στο 76’ με εκτέλεση πέναλτι του Χαμάς έφτασαν σε τρίτο γκολ (το κέρδισε πάλι ο Νταμπό μετά από ανατροπή του Μέσκα).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χ. Κυριάκου (73′ Τζουμ), Ζράντι, Αλμπάνης (58′ Ίλιεφ), Πίττας (12′ Στορ), Νταμπό.

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Άντενον, Καραμανώλης (83′ Τιντζανί), Λαφράνς, , Κοβάσεβιτς (73′ Μέσκα), Στυλιανού, Οικονομίδης, Αντάμοβιτς (74′ Ντίας), Καλλής, Μπαλντέ (83′ Ολιβέιρα), Σάσι.

Σκόρερ: Νταμπό 5′, Ζράντι 64′, Χαμάς 76′ / –

Κίτρινες: – / Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς, Μέσκα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Πέτρου Πέτρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

5′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Νταμπό άνοιξε το σκορ. Ο Χαμάς έβγαλε σέντρα και ο Γάλλος επιθετικός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

8′ Κακό σουτ του Χάμπου εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

10′ Ο Καλλής σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

12′ Αναγκαστική αλλαγή του Πίττα από τον Στορ.

25′ Σουτ του Αλμπάνη εντός περιοχής, η μπάλα σε σώματα.

40′ Κρατά την μπάλα ο Απόλλωνα, δυσκολεύεται όμως να μπει απειλητικά στην περιοχή της Δόξας.

42′ Σπουδαία απόκρουση του Γιοβάνοβιτς μετά από κεφαλιά του Σασί και αφού η μπάλα είχε σκάσει στο γρασίδι.

44′ Όπως έδειξε η τηλεοπτική μετάδοση, ο Κουμής έδειξε πέναλτι στο 38′ του αγώνα για τον Απόλλωνα σε ανατροπή του Στορ, αλλά αμέσως άλλαξε την απόφασή του καθώς ταυτοχρόνως σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ του Νταμπό στην αρχή της φάσης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από το πλάνο που έδειξε το VAR.

45’+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

55′ Κακό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με πολλά λάθη. Ο Απόλλων προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά δεν μπορεί να πατήσει περιοχή.

57′ Πρώτη τελική στο δεύτερο με μακρινό συρτό σουτ του Χαμάς.

59′ Παράλληλη σέντρα του Στορ, δεν πρόλαβε ο Νταμπό. Ο Γάλλος ζητά πέναλτι, ενώ στο βίντεο φάνηκε πως ο Κοβάσεβιτς του τράβηξε τη φανέλα.

60′ Ο Κουμής πάει να δει τη φάση.

63′ Δίνει πέναλτι ο διαιτητής και δείχνει κίτρινη κάρτα τον Κοβάσεβιτς και όχι κόκκινη.

64′ ΓΚΟΛ 2-0! Ο Ζράντι εκτελεί και σκοράρει, αν και ο Σισκόφσκι άγγιξε την μπάλα.

66′ Ευκαιρία με τον Στορ, ο οποίος σούταρε άουτ.

67′ Σουτ του Ζράντι εντός περιοχής, η μπάλα άουτ.

71′ Τραυματίστηκε ο Χάμπος, φεύγει με το φορείο και θα πάρει τη θέση του ο Τζουμ.

75′ Νέο πέναλτι σε νέα ανατροπή του Νταμπό, αυτή τη φορά από τον Μέσκα.

76′ ΓΚΟΛ 3-0! Ο Χαμάς εκτέλεσε εύστοχα.

84′ Άστοχο σουτ του Ολιβέιρα εκτός περιοχής από αριστερά.

Tο κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ