aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Άρης 0-3: Η Λεμεσός έχει νέο αφεντικό! (vid)

Απόλλων – Άρης 0-3: Η Λεμεσός έχει νέο αφεντικό! (vid)

Νέο αφεντικό στη Λεμεσό! Ο Άρης μετά τη νίκη (2-1) επί της ΑΕΛ στην πρεμιέρα, επικράτησε και του Απόλλωνα με 3-0, χάρις σε γκολ των Κακόριν (75’), Ντζαβέ (89’) και Στεπίνσκι (πεν. 90+5’), στο Τσίρειο, για την 7η αγωνιστική και κάνει… κουμάντο στην πόλη.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με τον Άρη να «εκμεταλλεύεται» το δικό του καλό 45λεπτο, να σκοράρει τρία γκολ και να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο. Δεν μπόρεσε από την άλλη να αξιοποιήσει το καλό διάστημα του στο πρώτο μέρος ο Απόλλων, δεν σκόραρε παρά το ότι έφτασε κοντά σε ένα τέρμα.

Επέστρεψε στις νίκες η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά την ήττα από την ΑΕΚ, και με 15 βαθμούς ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τον αποψινό της αντίπαλο, που έμεινε στους 14. Πρώτη ήττα για τους κυανόλευκους στο πρωτάθλημα και βαθμολογικό πισωγύρισμα.

Για την 8η αγωνιστική, ο Απόλλων φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ενώ ο Άρης υποδέχεται το Παραλίμνι την Κυριακή (23/10).

Το ματς

Καλύτερος ο Απόλλων στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Νταβίδ Καταλά κράτησαν μπάλα, και την κυκλοφόρησαν γυροφέρνοντας την περιοχή του Βανά. Βρήκαν όμως κλειστούς τους διαδρόμους προς την περιοχή του Άρη, και ως αποτέλεσμα αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία. Κατάφεραν ωστόσο να απειλήσουν σε κάποιες περιπτώσεις, με κορυφαίες το δοκάρι του Ζράντι (24’) και το χαμένο τετ α τετ του Χέντι (44’). Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου 45λέπτου να φανεί απειλητική. Προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά να πατήσει στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερη επιθετική διάθεση. Σκόραρε μάλιστα με τον Μαγιαμπέλα στο 50’, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (57’) έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Γιοβάνοβιτς να σταματά τον Κακόριν. Οι πράσινοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο 75′, με τον Κακόριν μετά από πάσα του Γιαμπλόνσκι. Ο Απόλλων έμοιαζε ανήμπορος να βγάλει αντίδραση, με τον Άρη να φτάνει και σε δεύτερο γκολ στο 89ο λεπτό με τον Ντζαβέ. Ο Γκαμπονέζος πλάσαρε ιδανικά από καλή θέση στην περιοχή και τελείωσε το ματς. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Στεπίνσκι στο 90+5′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

H TAYΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ (46′ Αρτυματάς), Χαμάς, Κολ (78′ Βα), Χ. Κυριάκου (58′ Ρέθιο), Ζράντι (65′ Νταμπό), Γιόστεν, Πίττας, Χέντι (58′ Ντιγκινί).

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Μπρόρσον, Μουσούντα, Γιαγκό, Στρούσκι, Σόκε (65′ Γιαμπλόνσκι), Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (69′ Στεπίνσκι), Μπαμπίκα, Κακόριν.

Σκόρερ: – / Κακόριν 75′, Ντζαβέ 89′, Στεπίνσκι (πεν.) 90+5′

Κίτρινες: Κολ / Σπιλέφσκι, Κακόριν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Giua Antonio.

AVAR: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Το γύρισμα του Πίττα μπλόκαρε ο Βανά.

12′ Επικίνδυνη σέντρα του Γιόστεν, δεν μπόρεσε ο Χέντι να μπει στην πορεία της μπάλας.

– Έχει τον έλεγχο ο Απόλλων, γυροφέρνει την περιοχή του Βανά, αλλά δεν μπορεί να απειλήσει.

24′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ζράντι από το ύψος της περιοχής έκανε το δυνατό σουτ, «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Βανά. Μπλόκαρε στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος.

38′ Μακρινό σουτ του Μπαμπίκα, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Γιοβάνοβιτς.

41′ Κεφαλιά του Μπένγκτσον, μετά από σέντρα του Μποακιέ. Κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

43′ Κίτρινη κάρτα στον Κολ, για δυνατό φάουλ στον Μπαμπίκα.

44′ «Όχι» του Βανά σε τετ α τετ του Χέντι. Μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Βραζιλιάνος.

– Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Oznorto

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Ρομπέρζ έμεινε στα αποδυτήρια, στη θέση του ο Αρτυματάς.

50′ Σκοράρει ο Άρης με τον Μαγιαμπέλα, όμως το γκολ ακυρώνεται μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ. Όμορφη πάσα από τον Κακόριν, όμως ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

57′ Πολύ καλή χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, με τον Κακόριν μετά από πάσα του Μπένγκτσον να βρίσκεται σε θέση βολής. Ο Γιοβάνοβιτς βγήκε και μπλόκαρε το σουτ του Ρώσου. Φοβερή απόκρουση του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

58′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ρέθιο και Ντιγκινί στις θέσεις των Χ. Κυριάκου και Χέντι.

61′ Φωνάζει για πέναλτι ο Άρης. Για μαρκάρισμα του Αρτυματά στον Μπένγκτσον, συνέχεια στο παιχνίδι από τον Θεουλή.

62′ Κίτρινη στον Σπιλέφσκι για διαμαρτυρίες.

62′ Καμία παράβαση σύμφωνα και με το VAR.

65′ Νταμπό αντί Ζράντι.

65′ Γιαμπλόνσκι αντί Σόκε.

69′ Στεπίνσκι στη θέση του Μαγιαμπέλα.

70′ Σειρά του Απόλλωνα να φωνάξει για πέναλτι, στον Γιόστεν από τον Βανά που έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε. Ελέγθχηκε και από το VAR, δεν υπάρχει παράβαση η απόφαση.

75′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Άρης, με τον Κακόριν. Γύρισμα του Γιαμπλόνσκι από δεξιά, ο Ρώσους αφύλακτος στη μικρή περιοχή με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

77′ Κίτρινη στον Κακόριν.

78′ Βα στη θέση του Κολ.

85′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Μπένγκτσον και Γιαγκό εκτός, Ντζαβέ και Μεντιούπ μέσα.

87′ Κίτρινη στον Ρέθιο.

89′ ΓΚΟΛ 0-2 Διπλασιάζει τα τέρματα του ο Άρης με τον Ντζαβέ, με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Στεπίνσκι.

– Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+4′ Πέναλτι για τον Άρη. Το κέρδισε ο Σπόλιαριτς από τον Α. Γιοβάνοβιτς. Ο Κύπριος διεθνής πέρασε τον Σέρβο τερματοφύλακα που τον γκρέμισε.

90+5′ ΓΚΟΛ 0-3 Ο Στεπίνσκι εκτελεί εύστοχα και σφραγίζει την σπουδαία νίκη του Άρη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ