aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων – Άρης 0-2: Μπαμ(πίκα) και «φωτιά» στην κορυφή (vid)

Απόλλων – Άρης 0-2: Μπαμ(πίκα) και «φωτιά» στην κορυφή (vid)

Αφεντικό της Λεμεσού ο Άρης! Μετά την ΑΕΛ οι πράσινοι επικράτησαν και του Απόλλωνα με 2-0, ως τυπικά φιλοξενούμενοι, για τη 13η αγωνιστική και έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή του πρωταθλήματος. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ομάδας του Λιάσου Λουκά ο Σάβι Μπαμπίκα (19’, 54’).

Νίκη για τον Άρη επί του συμπολίτη του μετά από εννέα χρόνια και εννέα μήνες ακριβώς. Τελευταία φορά που νίκησε τον Απόλλωνα ήταν στις 11 Μαρτίου του 2012, με σκόρερ τους Λάζιτς και Σόσιν. Για τους κυανόλευκους, ισοφάρισε προσωρινά ο Κιρόφσκι.

Τρίτη μόλις ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, και πρώτη μετά από δύο περίπου μήνες. Έμεινε στους 28 βαθμούς και παραμένει στην κορυφή και το +1 από την ΑΕΚ που αγωνίζεται τη Δευτέρα. Επόμενος αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο ΓΣΠ.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και όγδοη στο πρωτάθλημα. Ανέβηκε στους 26 βαθμούς και μείωσε την απόσταση από την πρώτη θέση στους 2 βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος η ΠΑΕΕΚ την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στο Τσίρειο.

Το ματς

Καλύτερος ήταν ο Άρης στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Πιο επιθετικός και πιο απειλητικός από το πρώτο κιόλας λεπτό, ενώ πρόλαβε να δημιουργήσει και δύο καλές ευκαιρίες (6’, 7’) πριν καταφέρει στο 19’ να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, με κοντινό τελείωμα του Μπαμπίκα.

Ο Απόλλων στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο, ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο αντιμετώπισε ξεκάθαρο πρόβλημα στη δημιουργία. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν τον Α. Γιοβάνοβιτς, φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 39’, όταν την κεφαλιά του Στεπίνσκι απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των κυανολεύκων.

Η μια τελική των γηπεδούχων, έναντι πέντε των φιλοξενουμένων, αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα.

Προβάδισμα δύο τερμάτων πήρε με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης. Ξανά ο Μπαμπίκα στο 54’, ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια των πρασίνων και ιδανικό τελείωμα του Γκαμπονέζου.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διατήρησε με σχετική ευκολία το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και κάνοντας διαχείριση του σκορ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι (57′ Φιλιώτης), Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Ντζουμ (57′ Πίττας – 83′ Παπουνασβίλι), Κολ, Ζράντι, Αλμπάνης (10′ Ψύχας), Νταμπό, Στορ (57′ Ιντζία).

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βανά, Γιαγκό, Ντελμίρο, Σίλντεφελντ, Καζού, Μ. Γκαρσία, Σπόλιαριτς (62′ Σικόρσκι), Μπαμπίκα (58′ Πατσέκο), Φράγκος, Πακέ, Στεπίνσκι.

Σκόρερ: – / Μπαμπίκα 19′, 54′

Κίτρινες: Ψύχας / Σπόλιαριτς, Ντελμίρο (τρίτη).

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Με περισσότερη επιθετική διάθεση ο Άρης.

6′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Μετά από γύρισμα του Καζού από αριστερά, πρόλαβε ο Σπόλιαριτς και έβαλε την προβολή, ήταν όμως άστοχος από κοντά.

7′ Νέο σουτ από τον Καζού που μπήκε στην περιοχή, έδιωξε με τις γροθιές ο Α. Γιοβάνοβιτς.

8′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Αλμπάνης, αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα. Στη θέση του θα περάσει ο Ψύχας.

10′ Τώρα γίνεται η αλλαγή.

15′ Κίτρινη κάρτα στον Σπόλιαριτς.

19′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Άρης με τον Μπαμπίκα. Σέντρα του Πακέ από αριστερά, πέρασε από όλους, και από τον Γιοβάνοβιτς. Στο πίσω δοκάρι με κοντινό πλασέ ο Γκαμπονέζος ποδοσφαιριστής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

21′ Κεφαλιά του Αλεσάμι, μετά από σέντρα του Χαμάς. Στα χέρια του Βανά η μπάλα, αφού χτύπησε στο έδαφος.

36′ Από κοντά ο Στορ δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως ήθελε. Μπλόκαρε ο Βανά. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη.

37′ Σουτ του Σπόλιαριτς, μάζεψε ο Α. Γιοβάνοβιτς.

39′ Εντυπωσιακή απόκρουση του Α. Γιοβάνοβιτς σε κεφαλιά του Στεπίνσκι, κόρνερ.

45+2′ Κίτρινη ο Ψύχας.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Μια τελική προσπάθεια για τον Απόλλωνα, πέντε για τον Άρη.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

50′ Κίτρινη κάρτα στον Ντελμίρο, τρίτη στο πρωτάθλημα. Χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς (ΠΑΕΕΚ ή Ανόρθωση).

51′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, πρώτη στο ματς. Βρέθηκε σε θέση βολής ο Νταμπό, έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

54′ ΓΚΟΛ 0-2 Ξανά με τον Μπαμπίκα ο Άρης, διπλασιάζει τα τέρματα του. Πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια από τους φιλοξενούμενους, έφτασε στον Γκαμπονέζο η μπάλα που βρέθηκε απέναντι από τον Α. Γιοβάνοβιτς. Πλάσαρε ψύχραιμα και εύστοχα.

57′ Τριπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα, Αλεσάμι, Ντζουμ και Στορ εκτός. Φιλιώτης, Πίττας και Ιντζία.

58′ Πατσέκο αντί Μπαμπίκα.

62′ Και Σικόρσκι μέσα, στη θέση του Σπόλιαριτς.

– Ακίνδυνος ο Απόλλων, κρατά με σχετική ευκολία το υπέρ του αποτέλεσμα ο Άρης.

77′ Τριπλή αλλαγή για τον Άρη. Φράγκος, Στεπίνσκι και Πακέ εκτός, Κβάσιουκ, Σιμιόν και Ρονκάλια εντός.

83′ Αλλαγή στην αλλαγή για τον Απόλλωνα. Εκτός ο Πίττας που είχε περάσει στο 57′, στη θέση του ο Παπουνασβίλι.

– Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ