aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπόλλων – ΑΠΟΕΛ 2-1: Το απόλυτο νικών και το απόλυτο… μηδενικό (vid)

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 2-1: Το απόλυτο νικών και το απόλυτο… μηδενικό (vid)

Βίοι αντίθετοι για Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ! Από τη μια το απόλυτο των νικών των κυανολεύκων και από την άλλη το απόλυτο… μηδενικό για την ομάδα της Λευκωσίας.

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ επιβλήθηκε τον γαλαζοκιτρίνων με 2-1 για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στο «Τσίρειο», και έφτασαν τις τρεις σε ισάριθμα ματς, αφήνοντας τους στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας τρεις ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Νίκη με ανατροπή για τους γηπεδούχους, που έμειναν πίσω με το… καλημέρα στο ματς, βρήκαν όμως νωρίς την αντίδραση και εν τέλει έφεραν «τούμπα» το ματς. Έκαναν το τρία στα τρία, ανέβηκαν στους εννέα βαθμούς και απολαμβάνουν τη… μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα. Είχαν επίσης χαμένο πέναλτι στο 19′ με τον Πίττα.

Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για τον ΑΠΟΕΛ, που μετά την αποψινή ήττα πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην Α’ Κατηγορία. Παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν στο σκορ, με το πρώτο φετινό γκολ τους, στη συνέχεια… κατέρρευσαν και γνώρισαν μοιραία την ήττα. Έμειναν στους μηδέν βαθμούς και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ντέρμπι για τον ΑΠΟΕΛ. Μόλις στο 2’ μετά από πολύ δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νατέλ, ο Δημητρίου απέκρουσε ασταθώς, με τον Καρώ να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους. Ήταν το πρώτο φετινό γκολ της λευκωσιάτικης ομάδας στο πρωτάθλημα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Απόλλωνα έξι λεπτά αργότερα (8’). Μετά από σέντρα από αριστερά του Χαμάς, ο Σάντος απομάκρυνε λανθασμένα με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Ζράντι στο ύψος της περιοχής, ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σκουφέτ και έφερε το ματς στα ίσα για τους κυανόλευκους.

Έκτοτε η ομάδα της Λεμεσού ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έψαξε για το γκολ ανατροπής. Και έφτασε πολύ κοντά, όταν ο Σωτηρίου υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Τσεπάκ στην περιοχή μετά που είδε τη φάση στο VAR. Στο 19’ ο Πίττας ανέλαβε την εκτέλεση, όμως στο τελευταίο βήμα γλίστρησε, και το σουτ του έφυγε ψηλά έξω.

Ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια, προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο όπως και οι γηπεδούχοι αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία. Αμφότερες οι δύο ομάδες έφταναν με δυσκολία στα αντίπαλα καρέ, και απειλούσαν κυρίως με εκτός περιοχής σουτ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (45+2’) του πρώτου μέρους ο Απόλλων κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς. Ο Γιάνγκα κέρδισε τον Σάντος σε μονομαχία στο χώρο του κέντρου, ανενόχλητος μπήκε στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Σόουζα στην προσπάθεια του να απομακρύνει να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, το δεύτερο μέρος κινήθηκε σε… ρηχά νερά. Ο Απόλλων διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ του αποτέλεσμα, καταφέρνοντας να κινδυνεύσει ελάχιστα. Οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να βρίσκουν διαδρόμους προς την περιοχή του Δημητρίου, με εξαίρεση τη φάση του 90ου λεπτού με τον Οκριασβίλι να είναι άστοχος.

Αντίθετα αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι, με τις αντεπιθέσεις τους στα τελευταία λεπτά να μην τελειώνουν με επιτυχία. Κατάφεραν όμως να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης (55′ Μαυρίας), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (Ουέλινγκτον), Κολ, Ζράντι, Ίλιεφ (83′ Αλεσάμι), Πίττας, Γιάνγκα, Νταμπό (65′ Σπόλιαριτς).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ, Καρώ, Σάντος (45+5′ Σάβιτς), Γουίλερ (68′ Σαμπάλα), Νατέλ, Νταουσβίλι (68′ Λουντεμό), Σόουζα, Οκριασβίλι, Ντανίλο (46′ Μάγκλιτσα), Κβιλιτάια (78′ Γεωργίου).

Σκόρερ: Ζράντι 8′, Σόουζα (45+2′ αυτ.) / Καρώ 2′

Κίτρινες: Ζράντι, Αλεσάμι / Οκριασβίλι, Σαμπάλα, Τσεπάκ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ, με τον Καρώ. Πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Νατέλ, ο Δημητρίου απέκρουσε ασταθώς, με τον Κύπριο διεθνή αμυντικό να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Δεν το πανηγύρισαν Καρώ και Σωφρονής Αυγουστή. Ο σκόρερ το αφιέρωσε στον τραυματία Βινίσιους, σηκώνοντας φανέλα του άτυχου Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού.

8′ ΓΚΟΛ 1-1 Απαντά άμεσα ο Απόλλων με τον Ζράντι. Μετά από σέντρα από αριστερά του Χαμάς, ο Σάντος απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Λιβανέζο στο ύψος της περιοχής, ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σκουφέτ και έφερε το ματς στα ίσα.

13′ Διαμαρτύρονται για χέρι του Νταουσβίλι στην περιοχή οι παίκτες του Απόλλωνα. Ο Σωτηρίου και το VAR έκριναν πως δεν υπάρχει παράβαση. Η επαναλαπτική προβολή δείχνει το χέρι του Γεωργιανού να βρίσκεται σε φυσιολογική θέση.

17′ Χέρι του Τσεπάκ στην περιοχή μετά από προσπάθεια του Χαμάς. Tο VAR ήταν αυτό που ειδοποίησε τον Σωτηρίου για την παράβαση, που πάει να το δει.

18′ Πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, ορθή η απόφαση του διαιτητή αφού το χέρι του Μαροκινού βρισκόταν σε αφύσικη θέση, όπως επιβεβαιώνεται από την επαναληπτική προβολή. Ο Πίττας στην εκτέλεση.

19′ Άστοχος ο Πίττας. Ο Κύπριος διεθνής γλίστρησε στην εκτέλεση, έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

24′ Έκλεψε ο Πίττας και έκανε το δυνατό συρτό εκτός περιοχής σουτ, μπλόκαρε ο Σκουφέτ.

28′ Σουτ του Νατέλ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή, το ‘βγαλε ο Δημητρίου και απομάκρυναν οι αμυντικοί.

34′ Κίτρινη κάρτα στον Οκριασβίλι, που κλότσησε την μπάλα μακριά μετά από φάουλ που έκανε.

36′ Μπήκε στην περιοχή από αριστερά ο Νατέλ και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, έφυγε έξω.

42′ Κίντρινη κάρτα στον Ζράντι για φάουλ στον Νατέλ.

44′ Κίνηση του Οκριασβίλι στην περιοχή, γύρισε επικίνδυνα, πέρασε πάνω από όλους και έφυγε πλάγια η μπάλα.

45′ Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

45+2’ ΓΚΟΛ 2-1 Φέρνει τούμπα το ματς ο Απόλλων με αυτογκόλ του Σόουζα. Ο Γιάνγκα κέρδισε στη μονομαχία τον Σάντος, που έμεινε στο έδαφος. Ο επιθετικός από το Κουρασάο μπήκε στην περιοχή ανενόχλητος και εκανε το γύρισμα. Ο Σόουζα στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Εξετάστηκε από το VAR για φάουλ του Γιάνγκα στο ξεκίνημα της φάσης στον Σάντος, και έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση.

45+5′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Σάντος, ο Σάβιτς παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Μάγκλιτσα αντί του Ντανίλο, δεύτερη αλλαγή για τους γαλαζοκίτρινους.

55′ Πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα, Μαυρίας στη θέση του Φιλιώτη.

60′ Κεφαλιά του Μάγκλιτσα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νατέλ, πάνω από τα δοκάρια.

65′ Σπόλιαριτς εντός, Νταμπό εκτός.

69′ Σαμπάλα και Λουντεμό στις θέσεις των Γουίλερ και Νταουσβίλι αντίστοιχα.

77′ Ατομική ενέργεια του Σαμπάλα από αριστερά, έκανε τη σέντρα, βγήκε και μάζεψε ο Δημητρίου.

78′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Γεωργίου στη θέση του Κβιλιτάια, που αποχωρεί χωλαίνοντας.

83′ Σουτ του Σαμπάλα εκτός περιοχής, άουτ.

83΄Ουέλινγκτον αντί Χαμάς και Αλεσάμι αντί Ίλιεφ.

85′ Κίτρινη στον Αλεσάμι.

86′ Κίτρινη και στον Σαμπάλα για φάουλ στον Μαυρία.

86′ Κεφαλιά του Ουέλινγκτον μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζράντι, εντυπωσιακά απομάκρυνε ο Σκουφέτ.

90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Οκριασβίλι από καλή θέση να κάνει το δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

90+2′ Κίτρινη κάρτα στον Τσεπάκ, για φάουλ στον Αλεσάμι.

90+3′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Πίττα, για να τελειώσει το ματς. Από πολύ κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ