aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων - ΑΕΛ: Προχώρησαν νικηφόρα και… ακονίζουν μαχαίρια για το «λεμεσιανό» ντέρμπι

Απόλλων – ΑΕΛ: Προχώρησαν νικηφόρα και… ακονίζουν μαχαίρια για το «λεμεσιανό» ντέρμπι

Νικηφόρα και με το ίδιο σκορ (1-0) προχώρησαν στο πρωτάθλημα χθες Απόλλωνας και ΑΕΛ, κόντρα σε Πάφος FC και Εθνικό, αντίστοιχα, για τη 18η αγωνιστική. Πλέον, η προσοχή τους στρέφεται στο μεταξύ τους ντέρμπι, της Τετάρτης (26/1) για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του κυπέλλου.

Οι δύο «αιώνιοι» της Λεμεσού τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στους αντιπάλους τους, όμως με χρυσούς σκόρερ τους Ιωάννη Πίττα και Μπρούνο Σάντος, στο τέλος κατάφεραν αμφότεροι να πανηγυρίσουν τους πολύ σημαντικούς τρεις βαθμούς. Δύσκολες και αγχωτικές νίκες πέτυχαν, αφού ο Σάββας Παντελίδης χρειάστηκε να περιμένει 74 λεπτά για το πολυπόθητο γκολ, ενώ ο Αλεξάντερ Τσόρνγικερ έπρεπε να κάνει υπομονή μέχρι το 85ο λεπτό.

Στα θετικά για τον Γερμανό τεχνικό η επάνοδος, με γκολ μάλιστα, στην αγωνιστική δράση για τον Πίττα, αλλά και η επιστροφή του Ντιγκινί, μετά από αρκετούς μήνες. Και οι δύο φώναξαν «παρών» και έτοιμοι να βοηθήσουν. Αντίθετα, απών από το ντέρμπι της Τετάρτης, όπως και για τον υπόλοιπο ένα περίπου μήνα, θα είναι ο Ζράντι, ο οποίος αύριο Δευτέρα θα αναχωρήσει για το εξωτερικό, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Στον αντίποδα, θετικές εντυπώσεις άφησε εμφάνιση των Μιλιντσεάνου και Μαρόσα. Ναι μεν ο Μολδαβός έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες, ήταν όμως δραστήριος και κινητικός. Όσον αφορά τον Σλοβένο επιθετικό, από τα πόδια του ήταν που προήλθε το γκολ του Σάντος, αφού ο Βραζιλιάνος πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του, που χτύπησε στο δοκάρι. Αμφότεροι έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις επιθετικά στον Ελλαδίτη τεχνικό.

Πρόκειται για μόλις τη δεύτερη φορά, κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, στην οποία κυανόλευκοι και γαλαζοκίτρινοι προχώρησαν χέρι-χέρι σε νίκη, στην ίδια αγωνιστική. Η πρώτη φορά ήταν, όταν για τη δεύτερη αγωνιστική ο Απόλλων επικράτησε του Άρη (1-0), και η ΑΕΛ της Πάφος FC (4-0).

Με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση οι δύο «μονομάχοι»… ακονίζουν μαχαίρια, για τη μεταξύ τους πολύ σημαντική αναμέτρηση, για τον θεσμό του κυπέλλου. Ένα λεμεσιανό ντέρμπι είναι πάντα ιδιαίτερο, πόσο μάλλον όταν διακυβεύεται μια πρόκριση!

Θυμίζουμε οι δύο τους συναντήθηκαν μόλις μια φορά, στη φετινή αγωνιστική περίοδο, στις 26 Σεπτεμβρίου, για την τέταρτη αγωνιστική. Ο τυπικά φιλοξενούμενος Απόλλωνας, είχε αποδράσει τότε με το τρίποντο, με 1-0, χάρις σε γκολ του Ίλιαν Ίλιεφ. Η μεταξύ τους αναμέτρηση για την 15η αγωνιστική πήρε αναβολή, λόγω κορωνοϊού, για τις 10 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ