aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπόλλων-ΑΕΚ 1-4: Τον σταμάτησε με μπροστάρη τον ασταμάτητο Τρισκόφσκι (vid & pics)

Απόλλων-ΑΕΚ 1-4: Τον σταμάτησε με μπροστάρη τον ασταμάτητο Τρισκόφσκι (vid & pics)

Η ΑΕΚ έκοψε τη φόρα του πρωτοπόρου Απόλλωνα. Τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα, τον πλησίασε στον έναν βαθμό και έμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, διασύροντάς τον με 4-1 στο Τσίρειο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς και μάλιστα δύο φορές φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

Τα καλύτερα διαπιστευτήρια δηλαδή των ποδοσφαιριστών του Νταβίδ Καταλά για τις δυνατότητές τους, καθώς πρόκειται για το δεύτερο νικηφόρο ντέρμπι μετά το 2-1 εις βάρος της πρωταθλήτριας Ομόνοιας.

Αντιθέτως, μετά το εκπληκτικό 4Χ3, οι ποδοσφαιριστές του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ προβλημάτισαν κυρίως με τις αμυντικές αδυναμίες που έδειξαν από την αρχή του ματς. Επιθετικά δημιούργησαν φάσεις, που χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, αλλά στα μετόπισθεν πονούσαν.

 

Άρχισε με γκολ το παιχνίδι με τον συνήθη ύποπτο. Ο Τρισκόφσκι αξιοποίησε τη σέντρα του Ροσάλες στο 4ο λεπτό και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Ο Απόλλων χρειάστηκε περίπου ένα πεντάλεπτο για να συνέλθει από την ψυχρολουσία και άρχισε να πιέζει για περίπου ένα δεκάλεπτο με συνεχείς ανανεώσεις των επιθέσεών του. Μετά το 20’, όμως, οι κιτρινοπράσινοι άρχισαν να ισορροπούν, αφενός κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και αφετέρου στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα στους γηπεδούχους με τον Ακοράν (24’).

Αφού δεν το έλαβαν, τους τιμώρησαν στον 28’. Ο Λέντες έβγαλε μαγική μακρινή μπαλιά, ο Γκιούρσκο μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων.

Πάλι χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να ξεπεράσουν και το σοκ του δεύτερου τέρματος οι ποδοσφαιριστές του Τσόρνιγκερ, αλλά στο δεκάλεπτο ήταν καταιγιστικοί (Ρομπέρζ κεφαλιά 38’, όχι του Τούμπα σε σουτ του Πίττα 44’, κεφαλιά του Πίττα 45’, σουτ Νταμπό 45’+2). Ωστόσο, η πίεση που άσκησαν δεν είχε αντίκρισμα πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Το έργο των γηπεδούχων, όμως, έγινε βουνό στο 52’ όταν ο Τρισκόφσκι τούς τιμώρησε για τα συνεχόμενα λάθη και σκόραρε για δεύτερη φορά. Ήταν το σημείο που μπήκε τελεία για κάθε υποψία ανατροπής από πλευράς γηπεδούχων. Ο Απόλλων απλώς μείωσε με εκτέλεση πέναλτι του Πίττα στο 77’ (δόθηκε για χέρι του Τόμοβιτς, κατόπιν υπόδειξης του VAR και αφού ο Χριστοφόρου είδε τη φάση).

Το τέρμα έδωσε ελπίδες στους κυανόλευκους, ωστόσο όταν ανέβηκαν για μειώσουν δέχτηκαν και τέταρτο γκολ με τον Εσπινόσα στο 89’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης (35′ Μαυρίας), Ρομπέρζ, Ουέλινγγκτον, Χαμάς (35′ Αλεσάμι), Ίλιεφ (57′ Χ. Κυριάκου), Ζράντι, Κολ (72′ Σπόλιαριτς), Πίττας, Νταμπό, Γιάνγκα (57′ Αλμπάνης).

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Χριστοφόρου, Τάντι, Ακοράν (60′ Εγγλέζου), Λέντες (90’+2 Γκονσάλες), Μάμας, Γκιούρσκο (60′ Μακρής), Τρισκόφσκι (71′ Εσπινόσα), Ντάρμπισαϊρ ( 70′ Ρόμο).

Σκόρερ: Πίττας 77′ (πεν.)/ Τρισκόφσκι 4′, 52′, Γκιούρσκο 28′, Εσπινόσα 84′

Κίτρινες: Ουέλινγγκτον / Τάντι, Τόμοβιτς 

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΤΣΙΡΕΙΟ.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge.

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

4′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Τρισκόφσκι άνοιξε το σκορ. Ο Ροσάλες σέντραρε και ο Σκοπιανός με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

9′ Ο Ντάρμπισαϊρ τροφοδοτήθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ρομπέρζ με υποδειγματικό τάκλιν έσωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ.

13′ Μετά από φάση διαρκείας, ο Ίλιεφ έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού δεν βρήκε την μπάλα στη μικρή περιοχή!

17′ Σουτ του Κολ, η μπάλα πολύ πάνω από το δοκάρι.

19′ Εκτέλεση κόρνερ, άστοχη κεφαλιά του Πίττα.

24′ Ο Ακοράν μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία, απέκρουσε ο Δημητρίου.

28′ ΓΚΟΛ 0-2! Ο Γκιούρσκο με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ο Ούγγρος πήρε εξαιρετική μακρινή πάσα από τον Λέντες.

32′ Ο Γκιούρσκο σέντραρε και ο Ουέλινγκτον πρόλαβε τον Ντάρμπισαϊρ, διώχνοντας σε κόρνερ.

38′ Πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Ρομπέρζ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

44′ Τεράστια απόκρουση του Τούμπα σε πλασέ του Πίττα από το ύψος του πέναλτι.

45′ Κεφαλιά του Πίττα μετά από κόρνερ, η μπάλα άουτ.

45’+2 Σουτ του Νταμπό, η μπάλα κόντραρε και κόρνερ.

45’+3 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

52′ ΓΚΟΛ 0-3! Ο Τρισκόφσκι σκοράρει ξανά! Λάθη επί λαθών στην άμυνα του Απόλλωνα. Πρώτα ο Ντάρμπισαϊρ έκλεψε, έδωσε κάθετη στον Ακοράν, ο Ουέλινγκτον παρενέβη και προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στο σώμα του Ρομπέρζ, με αποτέλεσμα να στρωθεί η μπάσα στον Σκοπιανό, ο οποίος απλώς πλάσαρε στο τέρμα.

56′ Νέα λάθη στην άμυνα, αυτή τη φορά από τον Δημητρίου, με τη διαφορά ότι ο Μάμας έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

65′ Ο Πίττας βρέθηκε μπροστά στον Τούμπα, όμως την τελευταία στιγμή έδιωξαν οι αμυντικοί.

74′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Νταμπό, ο οποίος σούταρε από κοντά για να κοντράρει η μπάλα στον Τόμοβιτς και να καταλήξει η μπάλα κόρνερ. Η φάση εξετάζεται για χέρι.

76′ Ο Χριστοφόρου πάει να δει τη φάση. Αποφασίζει πέναλτι.

77′ ΓΚΟΛ 1-3! Ο Πίττας εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

88′ ΓΚΟΛ 1-4! Ο Ρόμο πέρασε τον Ρομπέρζ, σέντραρε και ο Εσπινόσα με λόμπα έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τον Δημητρίου για να καταλήξει στα δίχτυα.

90’+5 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ