aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπόλλων – ΑΕΚ 0-1: Στη γιορτή των πρωταθλητών πέταξε στ’ αστέρια! (vid)

Απόλλων – ΑΕΚ 0-1: Στη γιορτή των πρωταθλητών πέταξε στ’ αστέρια! (vid)

Από το νέκταρ της επιτυχίας των πρωταθλητών του Απόλλωνα «ήπιε» και η ΑΕΚ! Στη φιέστα των λεμεσιανών για το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, οι κιτρινοπράσινοι επικράτησαν με 1-0 χάρις την «οβίδα» του Λέντες (50’).

Σε συνδυασμό με την ήττα (1-3) του ΑΠΟΕΛ από την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ομάδα της Λάρνακας ανέβηκε στη δεύτερη θέση και πέταξε στ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με 54 βαθμούς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-21! Σημαντική η συνεισφορά του Λεάλ, που κράτησε ανέπαφη την εστία του, ιδιαίτερα στη φάση του 87’ και την κεφαλιά του Αλμπάνη, με την καθοριστική απόκρουση του.

Λίγη σημασία έχει το αποτέλεσμα και η ήττα για τον Απόλλωνα! Το πάρτι που στήθηκε από νωρίς στη Λεμεσό πρόκειται να κορυφωθεί, αφού θα ακολουθήσει η απονομή στους πρωταθλητές. Το σφύριγμα της λήξης σήμανε την έναρξη της φιέστας των πρωταθλητών που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρώς την υπεροχή όσον αφορά την κατοχή της μπάλας. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πατούν με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Πρώτος απείλησε ο Απόλλων, στο 16ο λεπτό, όταν ο Ονγκεντά μετά από κάθετη πάσα του Ίλιεφ, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και ακολούθως στο αριστερό. Η ΑΕΚ «απάντησε» στις μεγάλες ευκαιρίες στο 45’ με τον Γκαρσία, με κεφαλιά μετά από γύρισμα του Φαράζ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου.

Οι κιτρινοπράσινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Ο Λέντες στο 50’ με φοβερό εκτός περιοχής σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Δημητρίου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα γκολ το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ την ίδια ώρα στην Πάφο από την τοπική ομάδα, ήταν αρκετό για να στείλει την ομάδα της Λάρνακας στη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό όπως ήταν φυσικό έφερε και την οπισθοχώρηση των φιλοξενουμένων.

Ο Απόλλωνα πίεσε, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης χωρίς ωστόσο να δημιουργεί και να απειλεί την Λεάλ, με εξαίρεση τις δύο φάσεις του Αλμπάνη (76’, 87’). Ο Κουβανός τερματοφύλακας έδιωξε αρχικά σε κόρνερ το συρτό σουτ του Ελλαδίτη, ενώ λίγο πριν τον τέλος πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Αλμπάνης προσπάθησε ξανά με κεφαλιά να ισοφαρίσει. Το 1-0 που διαμόρφωσε ο Λέντες στο 50’, σε συνδυασμό με την ήττα (1-3) του ΑΠΟΕΛ από την Πάφος FC έστειλε την ΑΕΚ στα… αστέρια για πρώτη φορά στη ιστορία της!


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης, Κατελάρης (46′ Αυλωνίτης), Β. Γιοβάνοβιτς, Ντζουμ (80′ Ντζουμ), Νογιόκ, Ψύχας, Ονγκεντά (65′ Γιάνγκα), Αλμπάνης, Ίλιεφ, Ίντζια (65′ Νταμπό).

ΑΕΚ (Νταβίδ Μπαντία): Λεάλ, Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς, Μ. Γκονθάλεθ, Γκαρσία, Λέντες, Φαράζ (83′ Ακοράν), Εσπινόσα (46′ Τόμοβιτς), Γκιούρσκο, Άλτμαν (67′ Ρομό), Τρισκόφσκι (90′ Ναούμ).

Σκόρερ: – / Λέντες 50′

Κίτρινες: – / Εσπινόσα.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Rapuano Antonio.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Manganiello Gian Luca.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Γιορτινή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με βαμμένα μπλε μαλλιά οι περισσότεροι παίκτες του Απόλλωνα.

Στο γήπεδο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστιάδης!

– Ισορροπημένο το ματς στα πρώτα λεπτά.

16′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, πρώτη στο ματς. Μετά την κάθετη πάσα του Ίλιεφ, ο Ονγκεντά έκανε το συρτό σουτ από καλή θέση στην περιοχή. Στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λεάλ η μπάλα και μετά στο αριστερό. Διπλό δοκάρι για τους γηπεδούχους.

– Παραμένει το 0-0, χωρίς φάσεις το ματς, πέραν αυτής του Ονγκεντά.

32′ Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο ματς. Μετά από λάθος του Κατελάρη ο Άλτμαν βρέθηκε σε θέση βολής. Την τελευταία στιγμή πρόλαβε και έβαλε την προβολή και έδωιξε σε κόρνερ, ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός, διορθώνοντας το λάθος του.

40′ Κίτρινη κάρτα στον Εσπινόσα, για φάουλ στον Ίλιεφ. Πρώτη στο ματς.

45′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από γύρισμα του Φαράζ από δεξιά, ο Γκαρσία πήρε τη δυνατή κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Δημητρίου.

– Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Αυλωνίτης αντί Κατελάρη.

46′ Αλλαγή και για την ΑΕΚ. Τόμοβιτς στη θέση του Εσπινόσα.

50′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ, με γκολάρα του Λέντες. Φοβερό εκτός περιοχής σουτ στην κίνηση του Πορτογάλου, κατέληξε στα δίκτυα του Δημητρίου.

– Το γκολ αυτό σε συνδυασμό με απώλεια βαθμών του ΑΠΟΕΛ, κόντρα στην Πάφος FC, στέλνει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

– Οπισθοχώρησε λίγο η ΑΕΚ, έχει τον έλεγχο ο Απόλλων αλλά δεν απειλεί.

65′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Νταμπό και Γιάνγκα αντί των Ίντζια και Ονγκεντά.

67′ Ρομό εντός, Άλτμαν εκτός.

68′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Γκιούρσκο, άνοιξε την μπάλα και την έστειλε άουτ. Καλή στιγμή για την ΑΕΚ.

– Το πάρτι στην κερκίδα συνεχίζεται από τους Απολλωνίστες. Έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

– Η Πάφος FC προηγείται με 3-1 του ΑΠΟΕΛ. Αν η ΑΕΚ κρατήσε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ!

76′ Όμορφη ενέργεια του Αλμπάνη και σουτ, έδιωξε σε κόρνερ ο Λεάλ.

79′ Μακρινό σουτ του Γκιούρσκο, έξω.

80′ Χαμάς αντί Ντζουμ.

83′ Ακοράν στη θέση του Φαράζ.

87′ Τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα! Πολύ όμορφη απόκρουση του Λεάλ στην δυνατή κοντινή κεφαλιά του Αλμπάνη. Στην επαναφορά προσπάθησε ο Ελλαδίτης, έστειλε την μπάλα άουτ.

– Τελικό στην Πάφο. Ήττα με 1-3 για τον ΑΠΟΕΛ!

90′ Ναούμ αντί Τρισκόφσκι.

90+2′ Μαλεκκίδης στη θέση του Ίλιεφ. Επανέρχεται από τον τραυματισμό του μετά από καιρό ο Κύπριος αμυντικός.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ