Αποκαλυπτικός Ντούρις: Οι τρεις προτάσεις και οι φωνές από τους Ανορθωσιάτες

Προτάσεις από Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία απέρριψε ο Μίχαλ Ντούρις για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ομόνοια. Μιλώντας στην ιστοσελίδα www.sport.cz ο Σλοβάκος επιθετικός των πρασίνων τόνισε πως όταν δέχθηκε την κρούση από την Ομόνοια ήταν σίγουρος για την επιλογή που θα έκανε.

Ερωτηθείς από τους Τσέχους αν «έπαιξε» το σενάριο επιστροφής του στην Βιτόρια Πίλσεν ανέφερε ότι δεν έπειδεξε ενδιαφέρον για τον αποκτήσει, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα της τσέχικης ομάδας που τον προσέγγισε αν και σημείωσε πως ήταν από τις ομάδες που τερμάτισαν στα ψηλά της βαθμολογίας πέρυσι.

Ο 32χρονος επιθετικός ανέφερε ότι με το τέλος του πρωταθλήματος ήθελε να υπογράψει άλλο ένα τελευταίο συμβόλαιο στην καριέρα του και ευχαρίστησε την Ανόρθωση που τον άφησε ελεύθερο και δεν χρειάστηκε να πληρώσει χρήματα η Ομόνοια για την αγορά του, ενώ μίλησε και για την συνύπαρξή του με τους Λούφτνερ και Λέτσγιακς.

Διαβάστε επίσης: «Κόπηκε» ο Ακιντόλα από την αποστολή, πληροφορίες για νέα πρόταση

Αναλυτικά οι δηλώσεις

H Kύπρος έχει πλέον μεγαλύτερη θέση στην καρδιά σου; «Εκπλάγηκα ευχάριστα με τόσες προσφορές που έλαβα. Από την Ουγγαρία, την Πολωνία και το τσεχικό πρωτάθλημα. Αλλά όταν μίλησα με την Ομόνοια, ήμουν πλέον σίγουρος. Αποφάσισα να μείνουμε στην Κύπρο, όπου εγώ και η οικογένειά μου είμαστε για δυόμισι χρόνια. Περίμενα να τερματιστεί το συμβόλαιό μου με την Ανόρθωση, ώστε να μείνω ελεύθερος και η Ομόνοια να μην πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για μένα. Η Ανόρθωση συμπεριφέρθηκε καλά, η διοίκηση έλαβε υπόψη ότι έκανα καλή εξυπηρέτηση (σ.σ. χάρισε δεδουλευμένα περίπου 70.000 ευρώ) στο σύλλογο».

Είχες καλή θητεία στην Ανόρθωση, γιατί άλλαξες ομάδα; «Μετά την περασμένη σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα  που έληξε πρόωρα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ασχολήθηκα με το μέλλον μου. Έφτασα στο συμπέρασμα ότι θα προσπαθούσα να βρω άλλο ένα συμβόλαιο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πίσω από την απόφασή μου».

Η επιστροφή στο Πίλσεν δεν ήταν στο μυαλό σου; «Η Βίτορια δεν ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων, δεν μίλησα με κανέναν από το κλαμπ. Αλλά είναι αχρείαστο να συζητάμε ποιος από το τσεχικό πρωτάθλημα με προσέγγισε. Επιτρέψτε μου να αποκαλύψω ότι ήταν μια ομάδα από τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της περασμένης σεζόν. Πραγματικά δεν σκέφτηκα να επιστρέψω στην Τσεχία. Παρόλο που βίωσα την πιο όμορφη περίοδο της καριέρας μου στο Πίλσεν, η προτεραιότητα για μένα ήταν να μείνω στο εξωτερικό. Χαίρομαι που η Ομόνοια με κάλεσε, δεν χρειάστηκε να μετακομίσω σε άλλη χώρα. Πιστεύω όμως ότι θα ακούσω πολλά από τους οπαδούς της Ανόρθωσης κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας αγώνων».

Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των συλλόγων; «Στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα, υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ των πέντε κορυφαίων συλλόγων. Οι αγώνες Ανόρθωσης και Ομόνοιας συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς. Ωστόσο, παρόμοιες μετεγγραφές μεταξύ των καλύτερων ομάδων δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στην Κύπρο. Γίνονται κάθε χρόνο, επομένως η περίπτωση μου δεν είναι κάτι πρωτοφανές».

Στην Ομόνοια θα μπορείς να μιλήσεις την πατρική σου γλώσσα με τους Λέτσγιακς και Λούφτνερ: «Είναι υπέροχο που είναι εδώ. Δεν μιλάω καλά ελληνικά. Καταλαβαίνω τους όρους του ποδοσφαίρου. Όμως, σε όλες τις ομάδες μιλάνε αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων και των προπονητών. Πριν έρθω στην Ομόνοια, ήρθα σε επαφή και με τους δύο ποδοσφαιριστές. Μόλις μου πρότειναν να πάω μετεγγραφή στην Ομόνοια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ