aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑποκαλυπτικό: Κατέθεσε ένσταση η Ομόνοια για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ήταν αργά!

Αποκαλυπτικό: Κατέθεσε ένσταση η Ομόνοια για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ήταν αργά!

Ένταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ κατέθεσε το πρωί η Ομόνοια με επιστολή που απέστειλε στην ΚΟΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy. οι πράσινοι στηριζόμενοι στο σημείο της προκήρυξης (άρθρο 16.2 στο τέλος του κειμένου) που επιρρίπτει ευθύνη στη γηπεδούχο ομάδα εάν η έδρα της δεν είναι διαθέσιμη την αμέσως επόμενη Τετάρτη ενός διακοπέντα αγώνα που διεξήχθη καθημερινή κατέθεσαν ένταση στην Ομοσπονδία, όμως δεν θα εξεταστεί ποτέ από τα νομικά σώματα της ΚΟΠ γιατί ήταν εκτός χρονικού πλαισίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη «οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με πλήρεις λεπτομέρειες το αργότερο την 13.00 ώραν της δεύτερης εργάσιμης ημέρας που ακολουθεί την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα», επομένως υπήρχε δυνατότητα ένστασης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Aναλυτικά το άρθρο 47 των Πειθαρχικών Κανονισμών ΚΟΠ 2021-2022:

«Τα σωματεία έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων. Το μέρος που υποβάλλει την ένσταση και ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας, όπως και το σωματείο εναντίον του οποίου στέφεται η ένσταση θα έχουν το καθεστώς διάδικου.

Οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με πλήρεις λεπτομέρειες το αργότερο την 13.00 ώραν της δεύτερης εργάσιμης ημέρας που ακολουθεί την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα και η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να παραταθεί.

Οι ενστάσεις όπου επηρεάζεται άμεσα η ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης θα πρέπει να εκδικάζονται και να αποφασίζονται πριν την επόμενη αγωνιστική της ιδίας διοργάνωσης».

Το άρθρο 16.2 της προκήρυξης 

Αναβολή, μη διεξαγωγή, διακοπή αγώνα

16.2. Σε περίπτωση που ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε καθημερινή ημέρα θα διεξάγεται την αμέσως επομένη Τετάρτη εκτός αν υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου ή Ευρωπαϊκοί αγώνες όπου μια εκ των δύο ομάδων λαμβάνει μέρος ή αν υπάρχει προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ανδρών.

Μη διάθεση σταδίου

21. Στην περίπτωση που το στάδιο όπου θα διεξαχθεί ένας αγώνας δεν είναι για οποιαδήποτε αιτία διαθέσιμο στην καθορισμένη μέρα και ώρα, τότε ο αγώνας θα θεωρείται ότι δεν διεξάχθηκε με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Σε τέτοια περίπτωση ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας με αποτέλεσμα 3-0 υπέρ της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ