«Αποφασίζει η Αρχή Αδειοδότησης, υπάρχει η πρόταση της Ομόνοιας»

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΣΠΟΡ ΦΜ (95.0) ήταν ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε στα διάφορα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως το Μακάρειο και την κάρτα φίλαθλου.

Παράλληλα τόνισε ότι η Αρχή Αδειοδότησης θα αποφασίσει αν θα δώσει την άδεια για την λειτουργία του Μακάρειου.

Ποια ήταν ακριβώς η απόφαση της βουλής για την Κάρτα φιλάθλου οι βουλευτές είχαν συζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα την πιθανότητα αναστολής της κάρτας:  «Εκ των υστέρων φάνηκε πως δεν μπήκε καν στο τραπέζι τέτοια πρόταση για λόγους που δεν με αφορούν. Η μόνη πρόταση που υπήρχε στην επιτροπή νομικών ήταν το νομοσχέδιο από το υπουργείο δικαιοσύνης μετά από συνάντηση του τέως υπουργού δικαιοσύνης και των σωματείων όπου παρουσιάστηκε χθες σαν πρόταση κάποιων βουλευτών. Το θέμα όπως μάθετε και εσείς το θέμα παραμένει ως έχει χωρίς αλλαγή μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ο ΚΟΑ είναι το εκτελεστικό όργανο, εφαρμόζει τις αποφάσεις του νομοθετικού σώματος. Δεν είναι θέμα του ΚΟΑ για να καταργήσουμε την κάρτα, η να την τροποποιήσουμε».

Όσο αφορά την μείωση των εισιτηρίων: « Μας ανησυχεί αφάνταστα, είναι μια αρνητική εξέλιξη ο κόσμος να φεύγει από τα γήπεδα ανεξαρτήτως αθλήματος. Το μελετούμε, το συζητούμε μέσα στα πλαίσια που μπορούμε, αφού και πάλι δεν είναι θέμα που περνά από τα χέρια μας».

Για την δήλωση του Δημήτρη Δημητρίου, βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα λουκέτα σε γήπεδα: « Η Αρχή Αδειοδότητσης δεν είναι δικό μας σώμα, την ορίζει το υπουργικό σώμα και μέσα εκεί ορίζουμε δυο εκπροσώπου του ΚΟΑ. Κάτω από τα χέρια του ΚΟΑ είναι το Μακάρειο και το Στέλιος Κυριακίδης. Εμείς θα στείλουμε όλα τα χαρτιά που χρειαστεί με την Αρχή Αδειοδότησης να είναι υπεύθυνη για το αν θα δώσει άδεια στο γήπεδο. Θα κάνω μια τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο της Αρχής Αδειοδότησης, τον κύριο Καρά για να τον ρωτήσω που βρίσκεται το θέμα. Αν η Αρχή κάνει τις επιθεωρήσεις της και κρίνει πως το Μακάρειο είναι γήπεδο που μπορεί να γίνει αγώνας τότε θα γίνει».

Για τα δυο γήπεδα που αφορούν τον ΚΟΑ: «Εμείς κάνουμε την συντήρηση που μπορούμε μέσα από τον προϋπολογισμό μας. Έχουμε υποβάλει ένα αίτημα για αυξημένο προϋπολογισμό για να γίνουν διορθώσεις στο Μακάρειο αλλά και υπάρχει η πρόταση της Ομόνοιας για κατεδάφιση του Μακαρείου και κτίσιμο καινούργιου γηπέδου. Είναι θέμα ημερών και η γραπτή δήλωση από την Ομόνοια για να υπάρχει και επίσημα. Υπήρχε επιστολή από την Ομόνοια για το Μακάρειο για τα παράπονα πως δεν απαντήσαμε αλλά έγιναν όλες οι συζητήσεις μεταξύ μας».

Για τα προβλήματα λειτουργίας που είχε η κάρτα φιλάθλου την προηγούμενη χρονιά: «Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ήτανε η πρώτη εμπειρία και αντιμετωπίσαμε μερικά προβλήματα. Είναι την φύση μας σαν λαός, όπως για παράδειγμα με το Βέλγιο με τον κόσμο να κατεβαίνει κατά 2-3 χιλιάδες και να υπάρξει καθυστέρηση. Έχει το κάθε δικαίωμα ο κόσμος φυσικά. Έχουμε συζητήσει με την εταιρία που είναι υπεύθυνη και πιστεύω δεν θα έχουμε τα προβλήματα που είχαμε την προηγούμενη χρονιά και ο οργανισμός θα είναι έτοιμος να τα αντιμετωπίσει».

Για τον νέο νόμο για τους στρατιώτες: «Όσοι στρατεύσιμοι αθλητές επικαλεστούν λόγοι ψυχικής υγείας δεν θα παίρνουν άδεια από τον στρατό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των αθλητών που απέφευγαν την στράτευση είναι πως ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο για την ανέλιξη της καριέρας τους. Κάναμε ότι ήταν δυνατό και έγινε χθες με την υπογραφή του πρωτοκόλλου και ξεκινάει άμεσα. Θα γίνεται πλέον από το ΚΕΝ με τους στρατιώτες να μπορούν να κάνουν προπονήσεις με τους προπονητές τους και τους γυμναστές τους. Μέχρι την λήξει της θητείας τους θα έχουν δικαίωμα να κάνουν τις προπονήσεις τους χωρίς κανένα εμπόδιο. Δεν θα μείνει κανένας αθλητής εκτός. Από την άλλη θέλω να διαβεβαιώσω πως ο έλεγχος θα είναι αυστηρός. Δεν θα μπαίνει στον λόχο Αθλητών μέσα ο οποιοσδήποτε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ