aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΑπόφαση για το Ομόνοια - Δόξα: «Δεν προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, αλλά αλλοίωση αποτελέσματος»

Απόφαση για το Ομόνοια – Δόξα: «Δεν προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, αλλά αλλοίωση αποτελέσματος»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για το πόρισμα που παρέδωσαν στις 28 Δεκεμβρίου οι Ερευνώντες Λειτουργοί, Στέφανος Σκορδής και Παναγιώτης Καϊλής, οι οποίοι ανέλαβαν την έρευνα του αγώνα Ομόνοια – Δόξα, μετά από καταγγελία της προσφυγικής ομάδας περί χειραγώγησης του ματς.

Ως συμπεράσματα του πορίσματος καταγράφονται τα εξής:

  • Δεν διαπιστώνεται υπόνοια για ύπαρξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος και ειδικότερα για χειραγώγηση του αγώνα, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια του.
  • Στη φάση του 90’, διαπιστώνεται η ξεκάθαρη παράλειψη από την διαιτητική ομάδα, η οποία οδήγησε σε αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα.

Η φάση στο 90’: Αυτή η διπλή φάση θεωρείται από τους Ερευνώντες Λειτουργούς ως σημαντική και καθοριστική. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

Η πρώτη φάση η οποία ελέγχθηκε ήταν, κατά πόσον, είχε υπάρξει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Δόξας. Οι Ερευνώντες Λειτουργοί εξέτασαν την φάση πολλές φορές από διάφορες κάμερες και μόνο μία κάμερα δείχνει ότι υπήρχε επιθετικό φάουλ. Δεν υποδείχθηκε οτιδήποτε από τη διαιτητική ομάδα.

Ακολούθως, υποδεικνύεται πέναλτι σε βάρος της Δόξας, αφού, ο τερματοφύλακας της, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα, κάνει φάουλ στον επιθετικό της Ομόνοιας.

Μετά την εκτέλεση του πέναλτι, το σκορ, διαμορφώνεται σε 21 υπέρ της Ομόνοιας, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαπιστώθηκε, ότι οι υπεύθυνοι του VAR, δεν εξέτασαν αυτή τη φάση από την αρχή, όπως όφειλαν, για να διαπιστωθεί κατά πόσον είχε γίνει επιθετικό φάουλ, κάτι το οποίο θα ακύρωνε την απόφαση για πέναλτι.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ