aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΖωντανός σε… ρωσική ρουλέτα στο Μπακού ο ΑΠΟΕΛ (vids)

Ζωντανός σε… ρωσική ρουλέτα στο Μπακού ο ΑΠΟΕΛ (vids)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης έμεινε ο ΑΠΟΕΛ! Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν έναν υπερπολίτιμο βαθμό στο Μπακού (2-2) απέναντι στην Καραμπάχ, κάτι που τους δίνει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν οι Αζέροι με τον Ντάνι (13’), ισοφάρισε ο ΑΠΟΕΛ αυτογκόλ του Μετβέντεφ (29’) και προηγήθηκε με τον Χαλένιους (45’), ενώ η Καραμπάχ έφερε στα ίσα τον αγώνα με τον Αΐλτον (60’).

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ιωάννου «πάγωσε» τους Αζέρους και ισοφάρισε για τον ΑΠΟΕΛ

Στους 4 βαθμούς πλέον βρίσκονται οι Αζέροι, οι οποίοι αν και καλύτεροι από τον ΑΠΟΕΛ δεν κατάφεραν να κερδίσουν, ενώ οι πρωταθλητές μας πήραν τον πρώτο τους βαθμούς στον όμιλο και βλέπουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Καραμπάχ στο ΓΣΠ (07/11).

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Το έφερε «τούμπα» ο ΑΠΟΕΛ, ο Χαλένιους πήρε το «δώρο»

Γκολ, ένταση ευκαιρίες και ανατροπή από το… πουθενά!

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα! Γκολ, ένταση, ευκαιρίες και ανατροπή από τον ΑΠΟΕΛ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Καραμπάχ μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενη την… καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργήσαν οι οπαδοί της αλλά και το τραγικό λάθος του Σάβιτς, προηγήθηκε στο σκορ με καταπληκτικό τελείωμα του Ντάνι που βρέθηκε απέναντι στον Μπέλετς (13’, 1-0).

Μέχρι το 29’ τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς η Καραμπάχ ήταν εμφανώς καλύτερη από τους γαλαζοκίτρινους και έφτιαχνε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σλοβένου κίπερ. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο αρκεί μία φάση για να αλλάξει τα δεδομένα κι αυτή έγινε στο ημίωρο του αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, ο Μάτιτς εκτέλεσε και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα του Μπέγκοβιτς μετά από κεφαλιά του Ιωάννου, η οποία βρήκε στην πλάτη του Μετβέντεφ (29’, 1-1). Η UEFA πάντως, χρέωσε το γκολ ως αυτογκόλ του Μετβέντεφ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία, ήρθε ένα διπλό τραγικό λάθος της άμυνας της Καραμπάχ με τον Χαλένιους να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα των Αζέρων για δεύτερη φορά (45’, 1-2). Μ’ αυτόν τον τρόπο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα.

Κυρίαρχος η Καραμπάχ, αλλά ο βαθμός στον ΑΠΟΕΛ

Με τον ίδιο ρυθμό άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή, τους Αζέρους να μπαίνουν στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια και να κλείνουν τον ΑΠΟΕΛ στην περιοχή του. Όπως κυλούσε ο αγώνας το γκολ ήταν θέμα χρόνου για την Καραμπάχ, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του αγώνα. Όπως και έγινε, ο Αΐλτον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του ΑΠΟΕΛ, πήδηξε στον… Θεό και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίκτυα του Μπέλετς (59’, 2-2).

Στην συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε, ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά και πάλι η Καραμπάχ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Αζέροι θα μπορούσαν άνετα να πετύχουν κι’ άλλο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ από τον ΑΠΟΕΛ έλειπε ο παίκτης που θα έδινε το κάτι παραπάνω ή θα κρατούσε περισσότερο την μπάλα. Παρ’ όλα αυτά οι πρωταθλητές μας κέρδισαν έναν υπερπολύτιμο βαθμό, που τους δίνει δικαίωμα να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μπέγκοβιτς, Μετβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αΐλτον, Μίχελ, Καράγεφ, Αλμέιδα, Ντάνι, Ζουμπίρ, Γκουέγε (45′ Εμρέλι).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Mπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Βούρος, Ιωάννου (67′ Γιάκολις), Γκέντσογλου, Σόοουζα, Μάτιτς, Πάβλοβιτς (85′ Άλεφ), Χαλένιους (76′ Μπέζιακ).

Σκόρερ: 13′ Ντάνι, 59′ Αΐλτον / 29′ αυτ. Μετβέντεφ, 45′ Χαλένιους

Κίτρινες: Σόουζα, Βούρος, Σάβιτς / Εμρελί

Αποβολές:

Διαιτητής: Φίλιπ Γκλόβα

Βοηθοί: Φραντίσεκ Φέρεντς και Γιαν Ποζόρ

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ