aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΖητούνται πειστικές απαντήσεις στον ΑΠΟΕΛ

Ζητούνται πειστικές απαντήσεις στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την ήττα από την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, διαδέχθηκε η ισοπαλία με τον Άρη στο Τσίρειο. Πέντε χαμένοι βαθμοί σε δύο σερί αγωνιστικές δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στον ΑΠΟΕΛ, κάτι που όπως αναμενόταν συζητήθηκε ευρέως. Παιχνίδια στα οποία δεν κατάφερε μάλιστα να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, κάτι που διεύρυνε την ανησυχία. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, με την αγωνιστική της συμπεριφορά έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλο να πιστέψει στο βαθμολογικό όφελος και στο τέλος το… πλήρωσε ακριβά, ψάχνοντας να βρει το λάθος. Εγκλωβίστηκε στην τακτική της ομάδας που βρέθηκε μπροστά της, προκαλώντας τον προβληματισμό για την αντίδρασή της.

Γι΄ αυτό και στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Αλκή Ορόκλινη, οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά στη δυναμική τους. Τρίτη σερί αποτυχημένη προσπάθεια για την κατάκτηση των τριών βαθμών θα προκαλέσει (με το «καλημέρα») περισσότερη μουρμούρα στις τάξεις των απαιτητικών φίλων της ομάδας. Οι πρωταθλητές είναι το φαβορί απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα και καλούνται να το επιβεβαιώσουν εντός του αγωνιστικού χώρου, πιστοποιώντας παραλλήλως τις φετινές δυνατότητές τους και ασφαλώς πως έχουν το αγωνιστικό υπόβαθρο για τη διατήρηση των σκήπτρων για έκτη συναπτή σεζόν.

Παράδειγμα προς αποφυγήν αποτελούν τα δύο τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα κατά τα οποία δεν βρήκαν το αντίδοτο απέναντι σε κλειστές άμυνες. Δηλαδή, ο αντίπαλος αμύνθηκε με πολλούς ποδοσφαιριστές, θέλοντας να μην επιτρέψει να παραβιαστεί η εστία του. Οπότε, στο σημερινό ματς με την Αλκή καλούνται να μπουν από την αρχή δυνατά οι παίκτες του Δώνη και να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν. Κάτι που εάν το πετύχουν, δεν θα επιτρέψουν στην ομάδα της Λάρνακας να πιστέψει ότι μπορεί να έχει βαθμολογικό όφελος. Ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να «χαλάσει τα σχέδια» της Αλκής και αυτό επιβάλλεται να το κάνει με υπομονή και ψυχραιμία. Να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά, να έχει γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, να επιτεθεί ποικιλοτρόπως και πρωτίστως να έχουν οι παίκτες καθαρό μυαλό, ώστε να αξιοποιήσουν τα ρήγματα που θα προκαλέσουν.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε με ψεσινή προπόνηση, με το πέρας της οποίας ανακοινώθηκε η αποστολή. Είναι δεδομένο πως θα προκύψουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ. Οι Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Λούκας Σόουζα και Τόμι Ορ φαίνεται ότι θα είναι τα τρία νέα πρόσωπα που θα πάρουν φανέλα βασικού, ενώ οι Γιώργος Μερκής, Αγκουστίν Φαρίας και Μίκαελ Ποτέ επίσης συγκεντρώνουν πιθανότητες για να βρεθούν στην ενδεκάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ