aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΖΑΚ-ΜΠΑΜ Εθνικού και κάτω ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

ΖΑΚ-ΜΠΑΜ Εθνικού και κάτω ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Εθνικός πήρε σπουδαίο «διπλό» με 3-2 στο ΓΣΠ εις βάρος του -προβληματικού και πάλι- ΑΠΟΕΛ, που πλέον αντί για όνειρα εξάδας αρχίζει να σκέφτεται και πάλι σοβαρά προς τα κάτω. Πρωταγωνιστής ο Ζακπά με δύο γκολ, ενώ το άλλο πέτυχε ο Μάιντεβατς για τους νικητές, ενώ για τους ηττημένους σκόραραν οι Λουντεμό και Κλωναρίδης.

Το ματς

Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Λουντεμό στο 11’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, κεφαλιά του Ενσούε και πάσα του Βινίσιους. Ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή για να αποφασιστεί αν υπήρξε φάουλ στη φάση.

Ο VAR Κυριάκος Χριστοδούλου δεν πήρε την απόφαση και ο Μάριος Χριστοφόρου πήγε, είδε τη φάση και αποφάσισε πως το γκολ ήταν κανονικό. Απόφαση που προκάλεσε τον εκνευρισμό των παραγόντων του Εθνικού, καθώς φαίνεται στις επαναληπτικές προβολές ότι ο Ενσούε πέφτει στον Περατικό.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στη συνέχεια και «προειδοποιούσαν» για ό,τι θα ακολουθούσε. Έτσι, στο 32’ ήρθε η ισοφάρισε με κεφαλιά του Μάϊντεβατς μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 38’ ο σκόρερ σέρβιρε στον Ζάκπα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Ζίλβα και έφερε τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι.

Ο Πουρσαϊτίδης έκανε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, βγάζοντας τον πρωτοεμφανιζόμενο Βινίσιους και τους Ντε Βινσέντι-Μπερν αντί των Ζορζ, Κλωναρίδη και Σατσιά. Ωστόσο, ήταν οι παίκτες του Χαραλάμπους που μπήκαν δυνατά έχοντας δοκάρι με τον Ντόλεζαλ (47’) και χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Μάιντεβατς (49’).

Αφού δεν «σκότωσε» το παιχνίδι ο Εθνικός, τιμωρήθηκε στη συνέχεια αφού ο Κλωναρίδης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ζαχίντ, σκόραρε στο 59’ και έφερε το ματς στα ίσα. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν στη συνέχεια και είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Λουντεμό στο 70’. Ωστόσο, τελικά οι μπλε βρήκαν τη λύση και πάλι με τον Ζάκπα, ο οποίος στο 85’ έκανε συρτό σουτ από μακριά και νίκησε τον Σίλβα.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Σίλβα, Ενσούε, Βινίσιους (46′ Ζορζ), Σιέλης, Γουίλερ, Εφραίμ (67′ Κατσαντώνης), Λουντεμό, Μπερν (46′ Σατσιάς), Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι (46′ Κλωναρίδης), Γκάρνερ (83′ Νούχιου).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Γκόρουπετς (81′ Χριστοφή), Περατικός, Ντεϊβίσον, Κυπριανού, Ζάκπα, Χουντόμπιακ,Ντόλεζαλ (67′ Κ. Ηλία), Ουαλί, Μιγκελίτο (81′ Ταρασόφ), Μάϊντεβατς (73′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: Λουντεμό 11′, Κλωναρίδης 59′ / Μάιντεβατς 32′, Ζάκπα 38′, 85′

Κίτρινες: Σιέλης, Λουντεμό / Περατικός, Μπογκατίνοφ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ