aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΖαχίντ ο Μεγαλοπρεπής! (pics)

Ζαχίντ ο Μεγαλοπρεπής! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Μία πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στην γηπεδούχο Ομόνοια με 3-1, παίρνοντας την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν και παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν και η Ομόνοια ήταν καλύτερη μέχρι το 66’, εκεί έλαβε δράση ο «δαιμονισμένος» Γαϊγιάθ Ζαχίντ και κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. Στο 77’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ένα εξαιρετικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδωσε ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα για τον ΑΠΟΕΛ, ενώ στο 80’ ο Βούρος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό της ομάδας του δίνοντας ανάσες ελπίδας για την Ομόνοια. Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, ενώ στο 90’+4 ο νεοεισελθόντας Εφραίμ σημείωσε και τρίτο γκολ για τους γαλαζοκίτρινους.

Οι πράσινοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με την ισοπαλία (0-0) στο ημίχρονο όμως να ήταν μία δίκαιη μοιρασιά, αφού παρά τον γρήγορο ρυθμό του αγώνα, δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η πρώτη «απειλή» στον αγώνα προήλθε από μία κοντινή κεφαλιά του Λόπες στο 10’, μετά από σέντρα του Ζαΐλσον, που πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 21’ το μακρινό σουτ του Εμπεσίλιο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Χριστοδούλου, στην καλύτερη φάση του ΑΠΟΕΛ στο ημίχρονο. Στο 30’ ο Πέρεθ απέκρουσε με υπερένταση το μακρινό εύστοχο σουτ του Κανού, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ομόνοια είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης:
Επεισόδια μεταξύ Ομονοιατών & ΑΠΟΕΛιστών
Πήραν πινέλο και ζωγράφισαν… ΑΠΟΕΛίστικα!
Ζαχίντ: «Μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα»

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε καλύτερα η Ομόνοια και στο 51’ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Πέρεθ απομάκρυνε δύσκολα το πλάγιο σουτ του Χριστοφή και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ζαΐλσον πέρασε έξω, ενώ στο 62’ ο Πέρεθ απομάκρυνε το επικίνδυνο γύρισμα του Ντάρμπισαϊρ. Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ζαχίντ στο 66’ έκανε το γύρισμα στο ύψος της περιοχής της Ομόνοιας και με ένα εύστοχο σουτ άνοιξε το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ομόνοια πίεσε για την ισοφάριση και στο 75′ Ο Πέρεθ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντάρμπισαϊρ, αλλά ο Νορβηγός «πυροβόλησε» ξανά στο 77’, όταν μπήκε με ωραία ενέργεια στην περιοχή της Ομόνοιας και με ένα σουτ στο αριστερό παραθυράκι του Χριστοδούλου έκανε το 0-2. Στο 80’ Βούρος έκανε μία πισινή κεφαλιά, η οποία όμως κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του, δίνοντας ελπίδα στην Ομόνοια για την ισοφάριση. Κάτι που δεν ήρθε όμως τελικά, ενώ ο Εφραίμ στην τελευταία φάση του αγώνα σημείωσε και τρίτο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» της νίκης των γαλαζοκιτρίνων.

Στην επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ (25/11), ενώ η Ομόνοια θα αγωνιστεί στο Μακάρειο απέναντι στην Δόξα (26/11). Οι γαλαζοκίτρινοι θα αγωνιστούν επίσης την Τρίτη (21/11) απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Ομόνοια (Πάμπος Χριστοδούλου): Χριστοδούλου, Ζαΐλσον (67’ Δημητρίου), Κατελάρης (86’ Μπρέεφελντ), Γ. Σοάρες, Καντέ (79’ Ζαρκίνιο), Α. Σοάρες, Μαργκάσα, Κανού, Χριστοφή, Λόπες, Ντάρμπισαϊρ.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Αντωνίου (58’ Βινίσιους), Βούρος, Καρλάο, Ρουέδα, Λάγο, Μοράις, Ζαχίντ, Σάλαϊ (84’ Εφραίμ), Εμπεσίλιο (69’ Αλωνεύτης), Ποτέ.

Σκόρερ: 66’, 77’ Ζαχίντ, 90’+4 Εφραίμ / 80’ Βούρος (αυτ.).

Κίτρινες: Λόπες / Σάλαϊ, Καρλάο, Πέρεθ.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ