aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΖαχίντ και Νατέλ διατήρησαν τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή (pics & vid)

Ζαχίντ και Νατέλ διατήρησαν τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή (pics & vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Του έβαλε δύσκολα, μα τα… ξεπέρασε! Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-1 επί της Δόξας στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος το οποίο διεξήχθη στο Μακάρειο στάδιο. Η ομάδα της πρωτεύουσας δυσκολεύτηκε να φτάσει στο γκολ, καθώς η αντίστοιχη της Κατωκοπιάς στάθηκε για άλλη μια φορά πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μεγάλη ομάδα. Έτσι, η ομάδα του Τραμετσάνι παρέμεινε στην κορυφή με 35 βαθμούς (+1 από την ΑΕΛ που κέρδισε την Πάφο), ενώ η Δόξα παρέμεινε στους 14. Σκόρερ για τους γαλαζοκίτρινους ο… ορεξάτος Ζαχίντ (60’) και ο Νατέλ (78’), ενώ ο Παβλόφ μείωσε στο 82’. Για τους γηπεδούχους, μπορεί να χαρακτηριστεί ως κορυφαίος ο κίπερ, Γκρεμσλ, ο οποίος δήλωσε «παρών» σε κλασσικές φάσεις των φιλοξενουμένων.

Μέτριο, πολύ μέτριο το πρώτο μέρος στο στάδιο της πρωτεύουσας καθώς οι δύο ομάδες δεν έπιασαν ψηλό επίπεδο απόδοσης με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν ένα άχαρο θέαμα. Η πρώτη φάση της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 5’ μετά από μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Ντε Βινσέντι το οποίο κατέληξε μόλις έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα το κοντινό σουτ του Νατέλ κατέληξε στην εξωτερική των δικτύων του Γκρεμσλ.

Η Δόξα κατέγραψε μια αξιόλογη φάση στο 15’ όταν ο Ζαλτ με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε τον Βούρο, ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ όμως ο Βάτερμαν δήλωσε «παρών». Οι επόμενες δύο φάσεις ανήκουν και πάλι στους γαλαζοκίτρινους και μάλιστα από τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Ο Ντε Βινσέντι στο 37’ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ και ο κίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ στο 45’+1 ο Αργεντινός και πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Καλύτερος και πιο σοβαρός παρουσιάστηκε ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως στο έδειχναν πιο αποφασιστικοί για τη νίκη. Πρώτη απειλή στην εστία του Γκρεμσλ σημειώθηκε στο 57’ όταν ο Μερκής με σουτ-βολίδα ανάγκασε τον κίπερ της Δόξας να αποκρούσει εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Τραμετσάνι βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των ποδοσφαιριστών ο Καζού έδωσε υποδειγματική ασίστ στον Ζαχίντ και ο τελευταίος με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1. Ο Νατέλ στο 78’ διπλασίασε και απλοποίησε τα δεδομένα για την ομάδα του καθώς με δυνατό πλασέ έκανε το 2-0. Ωστόσο, ο Παβλόφ στο 82’ έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι καθώς εκμεταλλεύτηκε την… παιδική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι δεν απομάκρυναν την μπάλα, και ο παίχτης της Δόξας μείωσε σε 2-1, σκορ το οποίο δεν άλλαξε παρά την… όρεξη των γηπεδούχων.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Μπα, Νελσίνιο, Σωτηρίου, Άδωνη (68′ Ευσταθίου), Παχίπης, Τίνκου, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα (46′ Παπαφώτης), Ζατλ, Παβλόφ.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Ενσούε (90’+2 Μιλάνοφ), Μερκής, Βούρος, Ιωάννου, Μοράις, Καζού, Ντε Βινσέντι (84′ Σόουζα), Ζαχίντ, Νατέλ, Μπάλογκ (79′ Εφραίμ).

Σκόρερ: 82′ Παβλόφ60′ Ζαχίντ, 78′ Νατέλ

Κίτρινες: Τίνκου / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέταρτος: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Παρατηρητής διαιτησίας: Χρίστος Νικολαΐδης.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ