aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Υπερθέαμα εκατομμυρίων!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η ώρα για τη μεγάλη γιορτή έφτασε. Τσάμπιονς Λιγκ (σήμερα και αύριο) και Γιουρόπα Λιγκ (μεθαύριο) ανοίγουν τις πύλες τους με τη φάση των ομίλων. Το ραντεβού των κορυφαίων συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου επιστρέφει. Ανάμεσά τους και ο ΑΠΟΕΛ που συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Απόλλων που συμμετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Κύπριοι εκπρόσωποι και πρεσβευτές που επιβεβαιώνουν την πρόοδο του κυπριακού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο και ταυτόχρονα ισχυροποιούνται, λόγω των τεράστιων εσόδων που προσφέρει η ΟΥΕΦΑ. Ιδιαίτερα για τον ΑΠΟΕΛ τα κέρδη του από τη φετινή συμμετοχή του θα εκτοξευθούν στα ύψη και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Από ελληνικής πλευράς, ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 18η φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Έπεσε σε όμιλο με μεγαθήρια (Γιουβέντους, Μπαρσελόνα), αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Πέρυσι έβαλε στα ταμεία του 33 εκ. ευρώ και φέτος αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στους ομίλους με εξασφαλισμένα έσοδα πέραν των 29 εκ. ευρώ.

ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός είναι σε πολύ δύσκολους ομίλους και θα προσπαθήσουν για τη για τη συγκομιδή βαθμών τόσο για δικό τους λογαριασμό όσο και τον συντελεστή που θα καθορίσει τη θέση των χωρών και τα προνόμιά μας στα κύπελλα Ευρώπης το 2018-19. Την επόμενη περίοδο ανακοινώθηκαν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής, ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δυνατοί γίνονται πανίσχυροι, τα χρήματα αυξάνονται και η διοργάνωση γίνεται το απόλυτο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Θέαμα, χορηγοί, κόσμος, δισεκατομμύρια ευρώ χορεύουν γύρω από το σεντόνι. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην τρέχουσα περίοδο η ΟΥΕΦΑ θα δώσει στις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση 1 δισεκατομμύριο 319 εκατομμύρια ευρώ! Η ανταμοιβή του νικητή θα είναι 15,5 εκ. και 11 εκ. ευρώ για τον φιναλίστ.

Στον καθαρό αγωνιστικό τομέα, περιμένουμε ποιος (και αν) θα διαδεχθεί στον θρόνο της Ευρώπης τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετράει τρεις κατακτήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Την τελευταία τετραετία η Ευρώπη είναι στα… χέρια της Ισπανίας. Τρεις φορές η Ρεάλ και μία η Μπαρσελόνα στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης κι είναι ένα θέμα αν θα αντεπιτεθούν επιτέλους οι Άγγλοι (συμμετέχουν με πέντε ομάδες) ή αν η Μπάγερν θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή;  Ή ακόμη αν η Παρί Σεν Ζερμέν που έκανε τις πιο ηχηρές μετεγγραφές του καλοκαιριού μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα; Είναι κι η Γιουβέντους που συμμετείχε σε δύο τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια. Ερωτήματα πολλά, με τις απαντήσεις να δίνονται μέσα στα κατάμεστα γήπεδα.

Για την ώρα, μας περιμένει ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που θα κορυφωθεί στα μισά του επόμενου χρόνου στο Κίεβο. Τα αστέρια, λίγο πολύ γνωστά. Ο Ρονάλντο μετράει 108 τέρματα στη διοργάνωση κι είναι πρώτος σκόρερ τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 94 που ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ τις περιόδους 2008-09 και 2011-12. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εμφανίσεις των ακριβοπληρωμένων αστέρων, του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ που θα φοράνε τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Νέο πρόσωπο στη διοργάνωση είναι γερμανική Λειψία, μία «σταχτοπούτα» ηλικίας μόλις 8 χρόνων, ενώ πρωτοεμφανιζόμενη στους ομίλους είναι και η Καραμπάχ του Αζερμπαιτζάν.  Υπάρχουν βέβαια και οι μεγάλες απουσίες. Μεταξύ των οποίων η Άρσεναλ που «έσπασε» ένα σερί 19 συνεχόμενων εμφανίσεων στους ομίλους, ενώ θα λείψουν και 9 πρωταθλήτριες Ευρώπης στο παρελθόν (Μίλαν 5, Άγιαξ 4, Ίντερ 2, Νότιγχαμ, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Άστον Βίλα, Αϊντχόφεν, Ερυθρός Αστέρας.

Σέντρα, λοιπόν, απόψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των ομίλων (με ματσάρες τύπου Μπαρσελόνα – Γιουβέντους,) η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με επίσης σπουδαία παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ