aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΥπέγραψε συμβόλαιο 1.000 ευρώ και στην ΚΟΠ γράφει… 150 ευρώ!

Υπέγραψε συμβόλαιο 1.000 ευρώ και στην ΚΟΠ γράφει… 150 ευρώ!

Ο Νούνο Γκόμες φέρει ένα ηχηρό ονοματεπώνυμο, αλλά δεν είναι ο… γνωστός Πορτογάλος πιστολέρο που εγκατέλειψε τα γήπεδα πριν μερικά χρόνια. Ο… δικός μας Νούνο Γκόμες είναι ένας ταπεινός βοηθός προπονητής που διαμένει στην Πάφο και δούλεψε ένα φεγγάρι δίπλα στον Γκουστάβο Μαντούκα στον Οθέλλο Αθηένου.

Ο «Πολίτης» έγραψε για «πλαστογράφηση συμβολαίων», ενώ το Sigmalive μίλησε με τον Νούνο Γκόμες ο οποίος κατήγγειλε πράματα και θάματα για την περιπέτειά του που άρχισε τον Ιούλιο του 2016 όταν μαζί με τον Μαντούκα υπέγραψε συμβόλαιο στον Οθέλλο:

«Τον Αύγουστο, όταν άρχισαν τα παιχνίδια, ήρθαν και μας είπαν ότι έπρεπε να υπογράψουμε ένα δεύτερο συμβόλαιο, δεν ξέρω το γιατί. Ήθελαν ένα για την ομάδα και ένα για την Κυπριακή Ομοσπονδία. Από τις 18 Ιουλίου μέχρι τέλη Νοεμβρίου δούλεψα στην ομάδα και πήρα μόνο δύο μισθούς. Πλήρωσαν τους παίκτες, για τους προπονητές δεν είχαν και μας έλεγαν συνεχώς αργότερα-αργότερα, δεν έχουμε τώρα τα λεφτά.

Αυτό δεν ήταν λογικό, εγώ μένω Πάφο και καθημερινά πήγαινα Αθηένου 300 χιλιόμετρα. Στο τέλος μας είπαν ότι η καλύτερη λύση για την ομάδα ήταν να την εγκαταλείψουμε και να φέρουν άλλους προπονητές. Είπαν ότι θα έβρισκαν τους τρόπους να με πληρώσουν αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα κάτι νεότερο. Έχω οικογένεια, τρία παιδιά, μου χρωστάνε λεφτά, αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Το ζουμί, βέβαια, της υπόθεσης είναι πιο κάτω: «Το συμβόλαιό μου ήταν για οκτώ μήνες, εγώ πήρα μόνο δύο. Έχω να παίρνω ακόμη έξι μήνες μισθό. Πήγα στην ομοσπονδία με τον δικηγόρο μου για να πάρω copy το συμβόλαιό μου και είδα ότι στην ΚΟΠ έδωσαν άλλο συμβόλαιο 150 ευρώ. Αυτό δεν ήταν λογικό. Ο μηνιαίος μισθός ήταν 1.000 ευρώ για μένα και 2.000 για τον Μαντούκα. Του Γκουστάβο το συμβόλαιο στην ΚΟΠ ήταν 300 ευρώ και το δικό μου 150. Αυτό είναι παράνομο»!

Τα πράγματα είναι απλά, σύμφωνα με τον Νούνο Γκόμες. Υπέγραψε συμβόλαιο με απολαβές 1.000 ευρώ τον μήνα και στην ομοσπονδία κατατέθηκε συμβόλαιο 150 ευρώ! Για τον Μαντούκα τα ποσά διπλασιάζονται, 2.000 ευρώ το μηνιάτικο, 300 ευρώ γράφει το συμβόλαιό του που κατατέθηκε στην ΚΟΠ. Και τώρα ο Γκόμες τρέχει και δεν προλαβαίνει. Έμπλεξε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσπαθεί να βρει άκρη. Όπως ισχυρίζεται, μίλησε με τους νομικούς της ΚΟΠ, του είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Κατά καιρούς φωνάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, για τα «εικονικά συμβόλαια», αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Το θέμα βέβαια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε τρεις ημέρες όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση. Ξέρει κανείς αν προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΚΟΠ το αδίκημα των «εικονικών συμβολαίων»;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οθέλλου, πάντως, ενήργησε αστραπιαία και μας ενημέρωσε ότι «σχετικά με τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρει ότι έχει κληθεί να παραστεί ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων της Κ.Ο.Π. τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με σκοπό να προβάλει τη θέση του σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει». Κι επίσης ότι θα παραστεί στην επιτροπή μαζί με τους νομικούς συμβούλους του, όπου θα τοποθετηθεί και θα απαντήσει σε όλα όσα του καταλογίζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ