aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛYπάρχει (μόνο) ένας τρόπος να σταματήσεις τον «δαιμόνιο» Τάμαρι

Yπάρχει (μόνο) ένας τρόπος να σταματήσεις τον «δαιμόνιο» Τάμαρι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στην πατρίδα του (Ιορδανία) του κόλλησαν το προσωνύμιο Μέσι. Ο ΑΠΟΕΛ τον ανακάλυψε στο… πουθενά. Αρκετοί είδαν με καχυποψία το γεγονός πως ένα παιδί 21 ετών θα χριστεί ως ο βασικός δεξιός εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ.

Από την πρώτη εμφάνισή του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα φανέρωσε τα χαρίσματά του. Η ταχύτητα που αναπτύσσει με την μπάλα στα πόδια και κυρίως στα πρώτα μέτρα είναι εκπληκτική. Στο ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο Ιορδανός εξτρέμ τα έκανε όλα!

Κέρδισε δύο πέναλτι, πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα, χρέωσε τρεις ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης με κίτρινη κάρτα και δικαιούται αναμφίβολα τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Όπως το πάει ο Τάμαρι πολύ πιθανόν να αναδείξει τον Νούνο Μοράις πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ο 21χρονος εξτρέμ κέρδισε και τα τέσσερα πέναλτι του ΑΠΟΕΛ στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος των γαλαζοκιτρίνων με τον Πορτογάλο να τα μετατρέπει σε γκολ από την άσπρη βούλα. Κατά τα φαινόμενα, είναι ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει αντίπαλος αμυντικός τον Τάμαρι.

Ο Σίμος Ταραπουλούζης εξ αρχής έστησε την Ανόρθωση με ειδικό βάρος στην αναχαίτιση του Τάμαρι, ο οποίος αποτελεί όαση στον φετινό ΑΠΟΕΛ από την αρχή της σεζόν. Ο Κύπριος τεχνικός επανέφερε τον Πράνιτς σε ρόλο αριστερού μπακ, τοποθετώντας τον Μπεσάτ, αν και αμυντικός, μπροστά του σε θέση αριστερού εξτρέμ για να οχυρώσει την άμυνά του.

Διαβάστε επίσης: Η κριτική της διαιτησίας, το πρόσωπο και η φάση «κλειδί»

Ο Κροάτης με την εμπειρία και την ταχύτητα που διαθέτει ήταν, θεωρητικά, ότι πιο ισχυρό υπήρχε διαθέσιμο στην Ανόρθωση για να βάλει «φρένο» στον «δαιμόνιο» Ιορδανό. Αντί αυτού ο Τάμαρι έκανε πάρτι στη δεξιά πλευρά και μάλιστα ανάγκασε τον Ταραπουλούζη να αλλάξει πλάνο αναχαίτισης του.

Απέσυρε τον Μικελτάντζε βάζοντας στη θέση του τον Εγγλέζου και έδωσε εντολή στον Κύπριο ποδοσφαιριστή να παίξει άμυνα στον Τάμαρι, προωθώντας τον Πράνιτς στα χαφ. Μάταια και πάλι, όμως, η προσπάθεια. Όσες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας ο εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ ήταν ασταμάτητος και θα έπρεπε μάλιστα να καταλογιστεί και τρίτο πέναλτι υπέρ του στα τελικά στάδια της αναμέτρησης, καθώς ο Εγγλέζου τραβάει καθαρά τον ποδοσφαιριστή των γαλαζοκιτρίνων.

Διαβάστε επίσης: Έγινε της… άσπρης βούλας, τρία πέναλτι σε ένα ημίχρονο (vids)

Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη κατηγορήθηκε αρκετά, και όχι άδικα, για τις πολλές αποτυχημένες επιλογές ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση του Τάμαρι πρέπει να πιστωθεί. Ο Ιορδανός παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος, πιο ώριμος και ικανός να αξιοποιήσει τα χαρίσματα που τον προίκισε ο Θεός.

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασμα Πετρίδη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ