aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΞύπνησε αναμνήσεις ο Μπελφοντίλ

Ξύπνησε αναμνήσεις ο Μπελφοντίλ

Η Σταντάρ Λιέγης έστησε σημαία το βράδυ της Πέμπτης (3/11) στη Λεωφόρο. Ο Ισαάκ Μπελφοντίλ ανέλαβε να την καρφώσει στο κέντρο του γηπέδου δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή κι έχοντας σημειώσει προηγουμένως τα δύο από τα τρία γκολ της εμφατικής νίκης (3-0) των Βέλγων.

Ο Αλγερινός διεθνής επιθετικός υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς. Και εκτός από το σμπαράλιασμα της άμυνας του Παναθηναϊκού, αναπόφευκτα ξύπνησε (καλοκαιρινές) αναμνήσεις σε άλλες δύο σουπερλιγκάτες πολιτείες και στον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ».

Η στήλη κάνοντας το σχετικό rewind θυμήθηκε πως πριν από λίγους μήνες ο 24χρονος επιθετικός με το «βαρύ» βιογραφικό (καθώς έχει αγωνιστεί σε Λιόν, Πάρμα και Ιντερ) προτάθηκε σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ όπως είχε αποκαλύψει «Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» για την Ενωση και κατόπιν επιβεβαίωσε το έγκυρο γαλλικό περιοδικό “France Football” προσθέτοντας και τους «ερυθρόλευκους» στο ελληνικό (μεταγραφικό) «σαφάρι» του Μπελφοντίλ.

Παρεμπιπτόντως με τους πρωταθλητές Ελλάδας είχε «φλερτάρει» και το καλοκαίρι του΄15, ωστόσο συν τω χρόνω πήγε για μόνιμη εγκατάσταση στο Αμπου Ντάμπι και στην Μπανίγιας κλείνοντας την σεζόν με 11 γκολ σε 23 παιχνίδια.

Μένοντας ελεύθερος από την Μπανίγια αναζήτησε μια καινούρια αρχή και μια (ευρωπαϊκή) ομάδα που θα του έδινε την ευκαιρία και τα εχέγγυα να ξεδιπλώσει τις πλούσιες πτυχές του ταλέντου του.

Αν και όπως προαναφέραμε το βιογραφικό του εστάλη στα γραφεία του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, εντούτοις δεν δέχτηκε καμία (ελληνική) κλήση και λίγο πριν από την λήξη των καλοκαιρινών μεταγραφών μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Σταντάρ.

Και μιας και θυμηθήκαμε τα παλιά, τα 8 γκολ και οι 5 ασίστ που έγραψε στο κοντέρ σε 33 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Πάρμα, έκαναν την Ίντερ να βγάλει 10 εκατ. ευρώ από το ταμείο και να τα διαθέσει για την απόκτηση του το καλοκαίρι του ΄13.

Παρεμπιπτόντως, εκείνη την περίοδο ο πρόεδρος των «νερατζούρι» Μάσιμο Μοράτι, έλεγε πως ο Αλγερινός επιθετικός έχει όλα τα προσόντα για να μοιάσει στον Καρίμ Μπενζεμά!

Ο Μπελφοντίλ δεν κατάφερε να κάνει απόσβεση της μεταγραφής και να μακροημερεύσει στην ομάδα του Μιλάνο (έχοντας μόλις 8 συμμετοχές) και έπειτα από έναν σύντομο δανεισμό στην Λιβόρνο τον Γενάρη του 2014, το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Ίντερ τον πούλησε πίσω στην Πάρμα με 4 εκ. ευρώ.

Αναμνήσεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ