aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛXορός εκατομμυρίων για την παρέα του Καζού!

Xορός εκατομμυρίων για την παρέα του Καζού!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο Καζού ετοιμάζει βαλίτσες για την Κύπρο αφού εκτός απροόπτου ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος μετά το ναυάγιο της μετεγγραφής του στην Λιλ, αφού απορρίφθηκε λόγω ιατρικών αναμένεται να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη με την ευχή αυτή την φορά η μεταγραφή του να ολοκληρωθεί.

Η Σάντος αναμένεται να επωφεληθεί ενός σημαντικού ποσού για παραχώρηση του με τον διεθνή με την Σελεσάο U20 να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα δηλαδή να έρθει στην Ευρώπη να παίξει μπάλα.

Εξάλλου αρκετοί από τους συμπαίκτες του στην Εθνική που έπαιξε στα γήπεδα της Νέας Ζηλανδίας το 2015 φτάνοντας μέχρι τον τελικό, κατάφεραν και πήραν μεταγραφή σε σπουδαίους συλλόγους και αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ο Γκαμπριέλ Χεσούς είναι τρανό παράδειγμα αφού μετακινήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 29 εκ. ευρώ ενώ η αμέσως επόμενη ακριβή μεταγραφή της τότε ομάδας της Βραζιλίας ήταν ο Γκαμπριέλ Μπόσχιλα ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μονακό έναντι 8,5 εκ. ευρώ. Παράλληλα οι Μονεγάσκοι πλήρωσαν επίσης 8 εκ. ευρώ για να πάρουν τον Χόρχε.

Η Μπαρσελόνα από την άλλη χρειάστηκε να καταβάλει 5 εκ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Μάρλον Σίλβα, ενώ οι Ντανίλο και Μάλκομ μετακινήθηκαν σε Μπράγκα και Μπορντό αντίστοιχα μ’ ένα ποσό που άγγιζε τα 4,5 εκ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Oι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας με Καζού

Κοντά στα 2 εκ. ευρώ πλήρωσε η Σάο Πάολο για να αποκτήσει τον τερματοφύλακα Ζαν ενώ στο 1,5 εκ. έφτασε η μετεγγραφή του Μάρκος Γκιγιέρμε στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η Μπράγκα από την άλλη κατέβαλε ένα ποσό κοντά στις 700.000 για να αποκτήσει τον Άλεφ ενώ για τον Ιάγκο Μαϊντάνα χρειάστηκαν 400.000 για να πάει στη Σάο Πάολο.

Διαβάστε επίσης: Συμπαίκτης με Άλεφ ο Καζού που θέλει ο ΑΠΟΕΛ!

Ο Ζαν Κάρλος Σίλβα ανήκε στην Ρεάλ Μαδρίτης και δόθηκε τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ομάδες δανεικός ενώ ο Αντρέα Περέιρα ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, φέτος πήγε δανεικός στην Βαλένθια με την φανέλα της οποίας κατέγραψε πέραν των 30 συμμετοχών.

Από τους συνολικά 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015 οι 10 κάνουν ήδη καριέρα στην Ευρώπη ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν στις ομάδες τους στην Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Ο διεθνής Βραζιλιάνος Καζού και το Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ

Συνολικά δαπανήθηκαν πέραν των 64 εκ. ευρώ για τους συμπαίκτες του Καζού σε μετεγγραφές τα τελευταία 3 χρόνια με τον Βραζιλιάνο να αναμένεται να προσθέσει και το δικό του όνομα στην σχετική λίστα.

Οι συμπαίκτες του Καζού που παίζουν Ευρώπη ή πήραν μετεγγραφή:

Γκαμπριέλ Χεσούς (Μαν. Σίτι): 29 εκ. ευρώ

Γκαμπριέλ Μπόσχιλα (Μονακό): 8,5 εκ. ευρώ

Χόρχε (Μονακό): 8 εκ. ευρώ

Μάρλον Σίλβα (Μπαρσελόνα): 5 εκ. ευρώ

Ντανίνο (Μπράγκα): 4,5 εκ. ευρώ

Μάλκομ (Μπορντό): 4,5 εκ. ευρώ

Ζαν (Σάο Πάολο): 2 εκ. ευρώ – Παίζει Βραζιλία

Μάρκος Γκιγιέρμε (Ντινάμο Ζάγκρεμπ): 1,5 εκ. ευρώ

Άλεφ (Μπράγκα): 700.000

Ιάγκο Μαϊτάνο (Σάο Πάολο): 400.00

Ζαν Κάρλος Σίλβα (Ρεάλ Μαδρίτης): 250.000

Αντρέα Περέιρα (Μαν. Γιουνάιτετ): 7,5 εκ. ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ