aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΞιούρουππας: «Η Ομόνοια υπερέχει μακράν ποδοσφαιρικά, ποιοτικά και τακτικά του ΑΠΟΕΛ»

Ξιούρουππας: «Η Ομόνοια υπερέχει μακράν ποδοσφαιρικά, ποιοτικά και τακτικά του ΑΠΟΕΛ»

Από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα «τρέχει» πλέον στον στίβο της πολιτικής ως υποψήφιος Βουλευτής του ΑΚΕΛ στην επαρχία Λάρνακας στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές. Ο λόγος για τον Πανίκο Ξιούρουππα. Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» δηλώνει έτοιμος να παίξει και στο «γήπεδο» της πολιτικής το ίδιο επιθετικά όσο και στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα σου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΑΚΕΛ. Ποιες είναι οι προτεραιότητες σου και πόσο εύκολος είναι ο πολιτικός στίβος: «Καταρχήν να πω ότι είναι πολύ τιμητικό που με επέλεξε το ΑΚΕΛ. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι η απόφαση μου πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη και θέλω να πιστεύω ότι θα παίξω και σε αυτό το γήπεδο με τον ίδιο τρόπο που έπαιξα και ως ποδοσφαιριστής. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά μέχρι το Μάη και χρόνο να πούμε περισσότερα».

Όσον αφορά το σαββατιάτικο ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ ο Πανίκος Ξιοούρουππας ερωτήθηκε εάν ασπάζεται ότι η Ομόνοια είναι το φαβορί; «Ναι, θα συμφωνήσω ότι η Ομόνοια είναι φαβορί. Υπερέχει μακράν ποδοσφαιρικά, ποιοτικά, τακτικά του ΑΠΟΕΛ. Όμως, είναι το «αιώνιο» ντέρμπι και το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι το φαβορί είναι πριν τον αγώνα. Για το νικητή παίζουν πολλά ρόλο σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Είναι το γόητρο, η δύναμη, η θέληση. Είναι το ντέρμπι της Κύπρου».

Το γεγονός ότι πρόκειται για ντέρμπι «αιωνίων» και είναι το τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης μπορεί να διαφοροποιήσει τη φιλοσοφία της Ομόνοιας; «Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο κ. Μπεργκ έβαλε τη φιλοσοφία του και βλέπουμε ότι δεν διαφέρει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ανεξάρτητα από το ποιοι παίζουν, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του. Είτε παίξει ο Τζιωνής, είτε ο Παπουλής, είτε ο Λοΐζου η φιλοσοφία είναι μία. Η Ομόνοια είναι ομάδα που θέλει να κερδίζει και να κάνει πρωταθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι και το Σάββατο η φιλοσοφία θα είναι να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ».

Εάν η Ομόνοια παρουσιαστεί με την απώλεια του Τσέποβιτς, όπως λένε οι πληροφορίες, ή ακόμα και του Φαμπιάνο θα αλλάξει πολύ η δυναμικότητα των πρασίνων; «Στην Ομόνοια δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά η ομαδική φιλοσοφία. Σίγουρα και ο Τσέποβιτς ή ο Φαμπιάνο είναι απώλεια αν απουσιάσουν. Όμως, υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες που για 1-2 παιχνίδια μπορούν να τους αντικαταστήσουν. Ο Φαμπιάνο, άλλωστε έλειψε όταν πέρασε την ασθένεια. Πιστεύω ότι το ρόστερ της Ομόνοια είναι πλήρης, επομένως αν λείψουν υπάρχουν παίκτες να τους αντικαταστήσουν».

Το δυνατό σημείο της Ομόνοιας στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ποιο θα είναι; «Το παιχνίδι που κάνει σε κάθε αγώνα. Η πολύ σωστή ανασταλτική της παρουσία και η γρήγορη ανάπτυξη από όλες τις πλευρές, ιδίως από αριστερά με τον Λέτσγιακς. Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο Μπεργκ την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί η Ομόνοια, επιβάλλει τον ρυθμό της και σταδιακά αυξάνει την πίεση προς την αντίπαλη άμυνα. Πιστεύω με τον ίδιο τρόπο θα επιδιώξει να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ