aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΒολικάκης: «Ωραία δουλειά σε ΑΠΟΕΛ & Ομόνοια, πολύ καλές βάσεις στην Κύπρο»

Βολικάκης: «Ωραία δουλειά σε ΑΠΟΕΛ & Ομόνοια, πολύ καλές βάσεις στην Κύπρο»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ)

Κορυφαίοι αθλητές που έχουν τιμήσει την Ελλάδα και την έχουν κάνει υπερήφανη, τίμησαν πρόσφατα με την παρουσία τους το «5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών» του ΠΣΑΤ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ένας εξ αυτών και ο πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη ποδηλασίας πίστας, Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος μίλησε στο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών και θα αναφέρθηκε στις εμπειρίες του, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σήμερα στην Ελλάδα, κυρίως λόγω ελλειψης εγκαταστάσεων και οικονομικών πόρων.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρά μηνύματα από Ασημάκη: «Ελλάδα και Κύπρος μαζί, θα ήταν πολύ ωραίο…»

Πέραν αυτού, με αφορμή την παρουσία της Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (εκπροσωπήθηκε από τέσσερα μέλη του νέου Δ.Σ. της και τέσσερις αθλητικούς συντάκτες-μέλη της), κλήθηκε για λογαριασμό του «Goal.com.cy» να αναφερθεί και στο γεγονός πως στην Κύπρο όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την ποδηλασία. Ανέφερε πως είναι σημαντικό ότι δημιούργησαν Ακαδημία τα δύο λαοφιλέστερα σωματεία στην Κύπρο, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια κι αυτό βοήθησε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, τον ώθησε στο να ασχοληθεί με την ποδηλασία και να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των ατόμων που ασχολούνται με την ποδηλασία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Αρχικά, ο Βολικάκης ανέφερε: «Έχει μία πολύ καλή βάση Κύπρος στην ποδηλασία από τα προηγούμενα χρόνια και τώρα έχει μία πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Έχει οργανώσει και ομάδες, αλλά οργανώθηκε και σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχει και προπονητή τον Γιάννη Ταμουρίδη, χρόνια συναθλητή μου και πολύ μεγάλο όνομα και κάνει μία πάρα πολύ ωραία δουλειά. Στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού (σ.σ. δεύτερος πιο ανεπτυγμένος ο Αθλητικός Τουρισμός στην Κύπρο σε όλη την Ευρώπη), πιστεύω είναι πολύ πάνω από την Ελλάδα. Δηλαδή είναι πολύ καλύτερα. Εμείς στο ελληνικό κομμάτι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί καθόλου τον αθλητικό τουρισμό, πόσω μάλλον στο θέμα της ποδηλασίας από την οποία πολλές χώρες έχουν έσοδα».

Ακολούθως είπε: «Η Κύπρος πιστεύω δουλεύει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι και έχει αποτελέσματα. Έχει πολύ αξιόλογους αθλητές. Μπορεί να μην έχει τόσο πολλές διακρίσεις όσο η Ελλάδα, επειδή είναι τα τελευταία χρόνια που αναπτύσσεται, αλλά διαθέτει πολύ καλούς αθλητές. Σίγουρα, αν είχε ποδηλασία πίστας θα ήταν ένα αγαπημένο μέρος η Κύπρος αν είχε ποδηλατοδρόμιο για να κάνουμε την προετοιμασία μας, διότι έχει ιδανικό καιρό, πολύ καλούς ανθρώπους και σίγουρα επειδή έχω ταξιδέψει με πολλούς Κύπριους, έχω να πω πως ως λαός είναι πολύ φιλόξενοι. Τους έχουμε και μας έχουν στην καρδιά τους. Οπότε, μακάρι στο μέλλον να κάνουμε μαζί διοργανώσεις, ελπίζω και πιστεύω. Θεωρώ στην Ελλάδα άμεσα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αθλητικού τουρισμού. Η ποδηλασία μαζί με το τρέξιμο και την κολύμβηση είναι τα τρία αθλήματα που πρέπει να προβληθούνε και να γίνονται διοργανώσεις, έτσι ώστε και οι ομοσπονδίες να έχουν αυξημένα έσοδα με αποτέλεσμα όλα να πηγαίνουν καλύτερα στο αγωνιστικό κομμάτι και να μαζευτούνε περισσότερα νέα παιδιά».

Για την ποδηλασία στην Κύπρο και τη δουλειά που γίνεται σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, κατέληξε: «Σίγουρα είναι τρόπος ζωής αυτά τα τρία αθλήματα και πρέπει να μπουν στην καθημερινότητα μας όπως σε όλες τις χώρες. Από εκεί και πέρα, οι Ακαδημίες που γίνανε, επειδή παρακολουθώ μέσω του Facebook, o ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια είναι ομάδες δυνατές. Οι Ακαδημίες θα βοηθήσουν πάρα πολύ στην ανάπτυξη, αυτό προσπαθούμε τώρα και εγώ με τη δικιά μου ομάδα που θα δημιουργήσω αυτή τη νέα χρονιά, να κάνουμε μία ακαδημία για να φέρουμε νέα παιδιά στον αθλητισμό. Οι Κύπριοι το έχουν ξεκινήσει ήδη και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».

*Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, γράφοντας μια από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας της Ελληνικής ποδηλασίας. Έχει ειδικότητα στην ταχύτητα, μετρά περισσότερες από 200 νίκες και είναι 18 φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων το 2005 στο Κέιριν, την ίδια χρονιά ήταν πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος, είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ στο Χιλιόμετρο εφήβων, ενώ κατέκτησε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ομαδικό Σπριντ. Επίσης το 2006 ήρθε τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο Ομαδικό Σπριντ.

**Πρόσφατα ο Χρήστος Βολικάκης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα πόντων του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδηλασίας που διεξάγεται στη Γαλλία. Ο Έλληνας πρωταθλητής της ποδηλασίας, συγκέντρωσε 43 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Βρετανό Στιούαρτ, ενώ πρώτος με 53 πόντους ήταν ο Γερμανός Μάλτσαρεκ.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΙΚΑΚΗ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ «ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ