aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒινίσιους: Το «μηχανάκι» του Σέρτζιο δεν μένει πια Αρχάγγελο! (pics & video)

Βινίσιους: Το «μηχανάκι» του Σέρτζιο δεν μένει πια Αρχάγγελο! (pics & video)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο Βινίσιους δεν μένει πλέον στον Αρχάγγελο. Ο Βραζιλιάνος μέσος αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ μετά από 5 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα και στα 32 του χρόνια αναζητεί το νέο σταθμό στην καριέρα του. Ένας παίκτης ο οποίος άφησε την δική του σφραγίδα στον ΑΠΟΕΛ, αφού συνέδεσε το όνομα του με τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη και όχι μόνο, κατακτώντας και πολλούς τίτλους και πανηγυρίζοντας σπουδαίες προκρίσεις και τίτλους.

Ο τελευταίος του Πάουλο Σέρτζιο…

Το καλοκαίρι του 2013 ο Πάουλο Σέρτζιο κρίθηκε ως ο ικανός για να διαδεχθεί τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ μετά από μια χρυσή 5ετία η οποία άφησε την δική της ξεχωριστή σφραγίδα στην ιστορία της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μην στέριωσε στον Αρχάγγελο και να απέτυχε, παρ’ όλα αυτά χάρισε στον ΑΠΟΕΛ σπουδαίουςς ποδοσφαιριστές οι οποίοι στην πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν σε σημαντικές μονάδες.

Ανάμεσα στους Γκονσάλβες, Σέρινταν, Τιάγκο Γκόμες, Αμορίν ήταν και ο Βινίσιους ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που είχε αφήσει με την αποχώρηση του ο Έλιο Πίντο. Μπορεί το ξεκίνημα του να μην ήταν το καλύτερο δυνατό, να αμφισβητήθηκε κάπως μέχρι να βρει την χημεία του με το Νούνο Μοράις όμως στην πορεία αναδείχθηκε μια από τις κορυφαίες μετεγγραφικές κινήσεις του ΑΠΟΕΛ την τελευταία 5ετία.

Πέντε χρόνια… 185 συμμετοχές και 21 γκολ

Παίκτης που σε πολλά παιχνίδια αποτελούσε βαρόμετρο με την απόδοση του. Παίκτης που έτρεχε ασταμάτητα, δημιουργούσε παιχνίδι και σκόραρε. Οι 185 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις μαρτυρούν το πιο πάνω χαρακτηρισμό πόσο μάλλον τα 21 τέρματα που πέτυχε, αριθμός εξαιρετικός για μέσο ποδοσφαιριστή.

Στα highlight του όσον αφορά την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ τα τέρματα που πέτυχε επί της Άαλμποργκ στην πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ την περίοδο 2014-15 και η ασίστ του στο 3-2 των γαλαζοκιτρίνων επί της Μπιλμπάο στην Ισπανία όπου ουσιαστικά κράτησε τον ΑΠΟΕΛ ζωντανό για την μεγάλη ανατροπή πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ το 2016-17.

Αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές γιατί έπαιζε πάντα με πάθος, δύναμη, τσαμπουκά και σεβόταν την κάθε μέρα που βρισκόταν στον ΑΠΟΕΛ. Ακόμα και όταν τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση επέλεξε μια πιο συντηρητική αγωγή αρχικά για να βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ να κατακτήσει το πρωτάθλημα την περίοδο 2016-17 και την επόμενη 2017-18 να τον βοηθήσει να κλείσει εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με 185 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 21 τέρματα, 5 πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, δύο double, και ένα Super Cup ο Βινίσιους, αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ βγάζοντας οριστικά την φανέλα με τον αριθμό 16 που είχε στην πλάτη του. Με δύο συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες 3 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πέραν της επικής πρόκρισης στους 16 της δεύτερης σε τάξη διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ