aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒγήκαν τσάρκα Εμπεσίλιο και Σόουζα

Βγήκαν τσάρκα Εμπεσίλιο και Σόουζα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Νίκη και κορυφή για τον ΑΠΟΕΛ, με πολλές και σημαντικές απουσίες και μια μετρίως… μέτρια εμφάνιση. Κάτι για το οποίο ο κάθε οπαδός ή και ο προπονητής των γαλαζοκίτρινων μπορεί να επικαλεστεί όχι απλά δικαιολογίες και άλλοθι, αλλά ουσιαστικά προβλήματα, που αν τα είχε άλλη ομάδα, μάλλον, δεν θα την έβγαζε καθαρή. Αντ’ αυτού ο ΑΠΟΕΛ με 14 – 15 ποδοσφαιριστές κατάφερε να φτάσει στην έκτη στη σειρά νίκη του και με αγώνα λιγότερο να βρεθεί στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και πάει πλέον με τη φόρα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Εμπεσίλιο: Η Λεμεσός και το πρόβλημα με την καρδιά του

Σημείο τριβής, κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη, δύο συν ένας ποδοσφαιριστές, χωρίς με αυτό να θέλω να υποτιμήσω με κανέναν τρόπο την προσφορά και την προσπάθεια των υπολοίπων. Σόουζα και Εμπεσίλιο σε έναν ακόμα αγώνα ήταν οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά (που όπως τις είχε αποκαλέσει και ο Δώνης τις προάλλες, μετεγγραφές εκ των έσω) και μπόρεσε ο ΑΠΟΕΛ και έφτασε στην ανατροπή. Αυτοί οι δύο έκαναν παιγνίδι, έτρεχαν ακατάπαυστα, μάρκαραν και γενικά με την εμφάνισή τους ήσαν αυτοί που έσπρωξαν την ομάδα τους πρώτα στην ανατροπή και από εκεί στη νίκη. Ο τρίτος της παρέας δεν είναι άλλος από τον Τόμι Όρ, έναν ομολογουμένως παρεξηγημένο -από πολλές απόψεις και λόγους- ποδοσφαιριστή. Ο Αυστραλός έδωσε συνέχεια στις καλές έως πολύ καλές εμφανίσεις, κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μοράις, και δικαίως κέρδισε το standing ovation τη στιγμή της αλλαγής του.

Διαβάστε επίσης: «Έπρεπε να ελέγξουμε τον Εμπεσίλιο…»

Το παιγνίδι αυτό θα περάσει γρήγορα στις ελληνικές καλένδες και κανείς ή έστω ελάχιστοι θα έχουν να θυμούνται κάτι πέρα από τη νίκη του ΑΠΟΕΛ, άντε και το γεγονός ότι ήταν ένα παιγνίδι που κρίθηκε κατά πρώτο λόγο στη δύναμη και όχι για το καλό ποδόσφαιρο που παίχθηκε. Για τους πρωταθλητές πολύ μικρή σημασία έχει από τη στιγμή που πήραν το ζητούμενο, δίνοντας συνέχεια στο ντεμαράζ που άρχισαν εδώ και έναν περίπου μήνα και περιμένουν πλέον την ΑΕΚ στο ραντεβού της ερχόμενης Κυριακής. Ένα ραντεβού στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ θα επιδιώξει αφενός να αυξήσει το υπέρ του αβαντάζ που απέκτησε και κατά συνέπεια να κάνει αυτός κουμάντο στην υπόθεση-τίτλος.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερο παράδειγμα ο Εμπεσίλιο

ΥΓ. Ένα παιγνίδι ή για να ακριβολογούμε μια σειρά από αγώνες στους οποίους ο Γιώργος Δώνης θα κληθεί να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα, με την επιστροφή και μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών, που θα έχει στη διάθεσή του. Επιστροφές, τεράστιας ποιότητας, που στην τελική δίνουν στον Ελλαδίτη τεχνικό την άνεση να κάνει αυτός παιγνίδι όπως νομίζει καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ