aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒεργέτης στο Goal: «Ο Μπερτόλιο δεν είναι o αντί-Ντε Βινσέντι»

Βεργέτης στο Goal: «Ο Μπερτόλιο δεν είναι o αντί-Ντε Βινσέντι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ο Φακούντο Μπερτόλιο θα αποτελέσει -όπως όλα δείχνουν- το νέο καλοκαιρινό μετεγγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ. Ο Αργεντινός μέσος έρχεται στην Κύπρο για τις τελικές συζητήσεις με τους γαλαζοκίτρινους και όλα δείχνουν πως η απόκτηση του θα έχει αίσια έκβαση.

Ποιος είναι, όμως, ο Μπερτόλιο και τι είναι ικανός να κάνει στον αγωνιστικό χώρο; Σε ποιες θέσεις αγωνίζεται και όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο αντικαστάτης του Ντε Βινσέντι; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απάντηση ο πρώην προπονητής του, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα μας goal.com.cy.

«Είναι πάρα πολύ καλή προσθήκη, σας το λέω ειλικρινά. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και ως επιτελικός (10άρι) πίσω από τον επιθετικό», το αρχικό σχόλιο του Ελλαδίτη τεχνικός.

Και συνέχισε: «Έχει πολύ καλή… κοφτή ντρίμπλα στο έναν εναντίον ενός, έχει πολύ καλή αντίληψη και κάθετη πάσα, ενώ έχει ευχέρεια και στο σκοράρισμα, όπως θα θυμάστε και στον περσινό ματς κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Γενικά, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα βοηθήσει πολύ τη νέα του ομάδα. Είμαι βέβαιος».

Κληθείς να σχολιάσει αν ο Μπερτόλιο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «αντί-Ντε Βινσέντι», απάντησε: «Όχι, είναι πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Επειδή έχει πολύ καλή ντρίμπλα μπορεί να… σπάσει τις ισορροπίες απέναντι σε κλειστές άμυνες, δίνει σημαντικές ασίστ και φυσικά εκτελεί!».

Όσον αφορά στον χαρακτήρα του: «Είναι πολύ καλό παιδί. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση ανάμεσα μας. Στα δυόμιση χρόνια που εργαζόμουν στον Αστέρα συνυπήρξαμε για έναν χρόνο και σας το λέω πως είναι εξαίρετος χαρακτήρας».

Καταλήγοντας, τον ρωτήσαμε αν αποτέλεσε προσωπική του επιλογή στον Αστέρα: «Βασικά μου τον πρότειναν οι μανατζαρέοι, εγώ τον παρακολούθησα σε κάποια παιχνίδια στην Αργεντινή και έδωσα το «OK» για να προχωρήσει η μετεγγραφή του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ