aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒελτιωμένος τακτικά… με τα λάθη του ο Μπαλταζάρ!

Βελτιωμένος τακτικά… με τα λάθη του ο Μπαλταζάρ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε θετικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ, το πέτυχε και επιστρέφει με το ισόπαλο 2-2 στις αποσκευές του έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρειάζεται η πρέπουσα προσοχή.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τις οδυνηρές εμφανίσεις και τις ήττες με Σούντουβα και Φλόρα Ταλίν, είχαν περισσότερη συνοχή και ομοιογένεια στο παιχνίδι τους, έβγαλαν ταχύτητα, κράτησαν μπάλα και γενικά άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου αφού από κει και έπειτα τα λάθη στην άμυνα για άλλη μια φορά και οι αποφάσεις Μπρούνο Μπαλταζάρ οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ από το 0-2 στο 2-2.

Το 4-5-1 του ταιριάζει καλύτερα…

Όσες προσπάθειες και να γίνουν ο ΑΠΟΕΛ σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ομάδα του 4-4-2. Μπορεί να πετύχει κάποιες νίκες όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων εκτίθεται. Το είδαμε και πέρσι, το είδαμε και φέτος. Στο Ισραήλ ο Μπρούνο Μπαλταζάρ μετέτρεψε το 4-4-2 σε 4-5-1 και είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό ΑΠΟΕΛ.

Με σωστές αλληλοκαλύψεις, ταχύτητα από τα άκρα, κατοχή μπάλας, πίεση ψηλά στο μισό του αντιπάλου και μια άμυνα ελαφρώς βελτιωμένη αφού και πάλι τα πολλά λάθη οδήγησαν σε γκολ του αντιπάλου.

Διαβάστε επίσης: Όρθιος στο Ισραήλ και αφεντικό για πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ (pics & video)

Ο Μοράις ήταν ο παίκτης που γνωρίζαμε και θαυμάζαμε, αυτός που έλεγχε πλήρως το πεδίο δράσης του, αυτός που με τις ηγετικές του ικανότητες έσπρωχνε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά. Και αυτό γιατί είχε δίπλα του τον Σόουζα και λίγο πιο μπροστά του τον Ντε Βινστέντι που του έδιναν τα κατάλληλα στηρίγματα. Έρχονταν πίσω βοηθούσαν ανασταλτικά και έκανε αυτός την βρώμικη δουλειά. Φάνηκε μάλιστα ξεκάθαρα πως στο 4-4-2 και χωρίς βοήθειες μένει απλά εκτεθειμένος και αυτό φρόντισε τουλάχιστον ο Μπρούνο Μπαλταζάρ να το διορθώσει.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς επιθετικό στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ

Η τακτική Μπαλταζάρ…

Στο ξεκίνημα μας ξάφνιασε ευχάριστα με τις επιλογές του, μέχρι το πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετά καλός εκεί όμως που τα χάλασε ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Η πίεση της Μπερ Σεβά οδήγησε τον Πορτογάλο τεχνικό σε λάθη αφού η επιλογή Γκέντζογλου αυξάνοντας τον αριθμό των ανασταλτικών του χαφ από δύο σε τρεις, χωρίς τον δημιουργικό μέσο έφερε αντίθετα αποτελέσματα.

Η Μπερ Σεβά έκανε το δικό της παιχνίδι από το 55’ και μετά, έβαλε πίεση, τα λάθη στην άμυνα μαζεμένα και έφεραν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ζαχίντ έμεινε στον πάγκο για λόγους τακτικής, δεν υπήρχαν άλλες ουσιαστικές λύσεις στην επιθετική γραμμή και αυτό πλήγωσε τους γαλαζοκίτρινους.

Διαβάστε επίσης: Το πέναλτι, το μαγικό του Ντελατόρε και το 2-2 του ΑΠΟΕΛ…

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ καλείται με το 2-2 που έχει στις αποσκευές του, μέσα στο ΓΣΠ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ανεξάρτητα αν δεν υπάρχει επιλογή επιθετικού αφού αποβλήθηκε ο Ντελατόρε. Έχει όμως τον Ντε Βινσέντι που ήταν αισθητά βελτιωμένος ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση και που εκτός απροόπτου αυτός θα σηκώσει το βάρος στον επαναληπτικό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ