aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒακουφτσής: «Δεν πληρωνόμουν για καιρό στον ΑΠΟΕΛ. Ποτέ δεν κορόιδεψα»

Βακουφτσής: «Δεν πληρωνόμουν για καιρό στον ΑΠΟΕΛ. Ποτέ δεν κορόιδεψα»

Το κουβάρι των αναμνήσεων από τη θητεία του στην Κύπρο ξετύλιξε ο Γιώργος Βακουφτσής. Ο Ελλαδίτης επιθετικός που δίχασε τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας την πρώτη δεκαετία του 2000 μιλώντας στον Super Sport FM σημείωσε πως και να ήθελε δεν μπορούσε να ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τους γαλαζοκίτρινους. Έκανε αναφορά στο σοβαρό τραυματισμό που είχε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ενώ τόνισε ότι δεν ήταν ποτέ ψεύτικος, ούτε κορόιδεψε κανέναν στη θητεία του στους δύο αιώνιους της Λευκωσίας.

«Η αλήθεια πάντα προσπαθούσα να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό και να αγάπησε ο κόσμος, δεν ήμουν ποτέ ψεύτικος, έκανα αυτά που έκανα και δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος αλλά ποτέ δεν κορόιδεψα, και ίσως αυτό να εκτίμησε ο κόσμος και με αγάπησε. Ξέρω; Τι να πω;», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για τη μετεγγραφή του από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια, ανέφερε: «Είχε τελειώσει η ιστορία για εμένα, προσπάθειες ανανέωσης αλλά δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις με την τότε διοίκηση. Είχε μπει τελεία τότε και δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσω, όχι ότι δεν το ήθελα. Απλά υπήρχαν πολλά προβλήματα και δεν υπήρχε η διάθεση να βρεθεί η λύση. Κυρίως από άλλους και το ξέρουν αυτοί που πρέπει. Ήταν και το οικονομικό, δεν πληρωνόμουν για αρκετό καιρό και έληγε και το συμβόλαιο και δεν υπήρχε διάθεση ανανέωσης. Όταν μπαίνει μια τελεία προσπαθείς να βρει τι είναι το καλύτερο για εσένα. Τώρα κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό που πήγα στην Ομόνοια είναι η άποψη του καθενός. Κρατάω και με τις δύο ομάδες πολύ καλές σχέσεις, άσχετα με αυτά που γνωρίζει ο κόσμος. Κράτησα φιλίες και μετέπειτα. Μετά σαν επαγγελματίας βάζεις κάτω τις προτάσεις και επιλέγεις την καλύτερη. Σίγουρα για τους ΑΠΟΕΛίστες δεν ήταν καλό, αλλά εγώ σαν ξένος δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό, κοιτούσα το καλύτερο για εμένα. Πάντα ένας παίκτης ζυγίζει τα οικονομικά και το μέγεθος της ομάδας. Αγαπάω την Κύπρο και έλεγα πάντα στους φίλους μου πως εάν θα ζούσα κάπου μόνιμα εκτός από τα Τρίκαλα θα ήταν η Κύπρος. Πραγματικά το λέω από την καρδιά μου».

Για τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο Παραλίμνι στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ: «Έκλεισε πολύ άσχημη περίοδος για εμένα. Γιατί ξεκίνησε από τον Ηρακλή και αυτό το τρίμηνο δεν το ξεχνάω. Έγινε ότι πιο χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην καριέρα μου. Ο τραυματισμός μού στοίχησε τη συμμετοχή στα τελικά με την Εθνική Ελπίδων που ήμουν πρώτος σκόρερ. Επέστρεψα στην Φιορεντίνα η οποία χρεοκόπησε, ήρθα στον ΑΠΟΕΛ για να παίξω λίγο και να φύγω και στο πρώτο μου παιχνίδι σκόραρα τέσσερα γκολ και έπαθα χιαστούς. Ήταν ότι χειρότερο που μπορούσα να φανταστώ. Μετά από έξι μήνες, όταν επέστρεψα στην αγωνιστική δράση άρχισε μια καλή περίοδος για εμένα, έκανα πρωταθλητισμό με τον ΑΠΟΕΛ και έζησα πολύ καλές στιγμές».

Για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, είπε: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήμουν μεταξύ Ολλανδίας και Ελλάδας, αλλά τον τελευταίο χρόνο είμαι μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα. Κύρια ασχολία μου είναι η παραγωγή κρασιού σε Γερμανία, Ολλανδία και τελευταία στην Ελλάδα. Είναι στο ξεκίνημα ακόμα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολούμαι με το εμπόριο. Με το ποδόσφαιρο επίσης ασχολούμαι γιατί είναι η μεγάλη αγάπη, αλλά όχι επαγγελματικά, σαν χόμπι. Πριν τρία χρόνια ήμουν προπονητής σε μια ομάδα εδώ κοντά στο σπίτι μου. Στην Ολλανδία έχει εστιατόρια ο πεθερός μου και πολλές φορές πήγαμε εκεί για να βοηθήσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ