aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛUEFA Ranking: Ο ΑΠΟΕΛ με «διπλό» στο Μπακού βάζει την Κύπρο σε θέση οδηγού

UEFA Ranking: Ο ΑΠΟΕΛ με «διπλό» στο Μπακού βάζει την Κύπρο σε θέση οδηγού

Δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό που να αφορά την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA από τα ματς του Champions League της Τετάρτης (23/10). Η μοναδική αναμέτρηση με κυπριακό ενδιαφέρον έγινε στην Πράγα, όπου η Σλάβια υποδέχθηκε την Μπαρσελόνα.

Οι Τσέχοι ηττήθηκαν με 2-1, ένα αποτέλεσμα που προφανώς και μας συμφέρει. Η Τσεχία βέβαια, βρίσκεται αρκετά μακριά από την 15η στην κατάταξη Ελλάδα, στους 1.800 βαθμούς η διαφορά. Στους 27.100 πόντους παρέμειναν λοιπόν, οι Τσέχοι, στους 25.300 είναι η χώρα μας στη βαθμολογία.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός την Τρίτη έφτασε κοντά στην ισοπαλία απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και λίγο έλειψε να πάρει σημαντικούς πόντους για τη βαθμολογία της UEFA, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ

Το σημαντικό για την Κύπρο, είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε στο Λονδίνο από την Τότεναμ και έτσι παρέμεινε η διαφορά από τη Σερβία.

Όσον αφορά την έτερη Σέρβικη ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Παρτιζάν υποδέχεται την Πέμπτη (24/10) την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζουμε οι «κόκκινοι διάβολοι» να μην πετάξουν βαθμούς.

Υπάρχει βέβαια και η Κροατία που πλησίασε στους 25 βαθμούς από τη Σερβία και στους 625 βαθμούς από την 15η Ελλάδα. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήρε χρυσό βαθμό στην Ουκρανία από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και έβαλε σε… μπελάδες την Ελλάδα και την Κύπρο που παλεύουν με νύχια και δόντια για την 15η θέση.

Το 2-2 της Ντιναμό στο Ντόνετσκ πρόσθεσε 250 βαθμούς στην Κροατία, με αποτέλεσμα να φτάσει τους 24.625.

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Πέμπτη (24/10, 19:55) στο Μπακού την Καραμπάχ και εφόσον κερδίσει η Κύπρος θα ξεπεράσει την Ελλάδα και θα βρεθεί στην 15η προνομιούχο θέση. Oι γαλαζοκίτρινοι κουβαλούν στις πλάτες τους ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο παλεύοντας για τον άθλο της 15ης θέσης προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 η χώρα μας να εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Aν η Κύπρος παραμείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει περισσότερο, θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, αλλά με καμία στο Europa League 1 και τρεις στο Europa League 2.

H βαθμολογία μετά τους αγώνες της Τετάρτης (23/10)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ