aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤζουργκάρντεν – ΑΠΟΕΛ 3-0: Εφιάλτης στην Στοκχόλμη (vid)

Τζουργκάρντεν – ΑΠΟΕΛ 3-0: Εφιάλτης στην Στοκχόλμη (vid)

Ο στόχος του ΑΠΟΕΛ για επιστροφή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από τρία χρόνια ξεθώριασε για τα καλά. Οι γαλαζοκίτρινοι δέχθηκαν βαριά ήττα με 0-3 από την Τζουργκάρντεν στη Στοκχόλμης, για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, κι έτσι οι πιθανότητές τους για πρόκριση στους ομίλους της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ μειώθηκαν κατά πολύ, ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης (23/8) στο ΓΣΠ.

Στην «καυτή» από πέραν των 20.000 θεατών «Tele2 Arena» η Τζουργκάρντεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα ισχυρό σύνολο, σε ανοδική πορεία και φανατικό κοινό. Οι γηπεδούχοι με όπλο την ταχύτητα και την ετοιμότητα εκμεταλλεύθηκαν όλα τα λάθη του ΑΠΟΕΛ και πήραν ισχυρότατο προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους. Ήταν η έκτη ήττα του ΑΠΟΕΛ σε 11 παιχνίδια σε συνθετικό τάπητα από το 2012 και έπειτα, με τους γαλαζοκίτρινους να μετρούν μόλις μία νίκη.

Ο Έντβαρντσεν στο 9’ με ένα τρομερό γκολ έβαλε τέλος στην απαραβίαστη εστία 369’ του ΑΠΟΕΛ από την αρχή της σεζόν. Ο επιθετικός της Τζουργκάρντεν έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από ολιγωρτία του Νταουσβίλι και «κλέψιμο» στη μεσαία γραμμή, είδε τον Μπέλετς εκτός εστίας και με σουτ λίγο κάτω από τη σημαία γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Για 35’ αγώνα ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε τις λύσεις επιθετικά, αφού κατέγραψε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 41′ της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κυπριακή ομάδα ήταν πιο απαιτητική, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έψαχνε την ισοφάριση, όμως στο 54′ η Τζουργκάρντεν πέτυχε δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Έκνταλ. Γκολ, πάντως, που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς ο Φίντελ που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ, ήταν εκτεθειμένος.

Στο 65′ ο Βίκχιμ… τιμώρησε την ανασταλτική αδράνεια των παικτών του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι μάρκαραν με τα μάτια τον ποδοσφαιριστή της Τζουργκάρντεν, ο οποίος πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στο 71′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Σούλερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΑΠΟΕΛ άσκησε πίεση, έχασε ευκαιρίες με τους Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (τρία σουτ) και Μπλουμ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ακυρώθηκε τέρμα του Mάγκλιτσα ως οφσάιντ στο 90+3′ με την επαναληπτική προβολή να μην ξεκαθαρίζει τη φάση. Δεν έφτανε η βαριά ήττα ήρθε και η αποβολή του Κρέσπο στο 90+5′ για φάουλ στα όρια της περιοχής του ΑΠΟΕΛ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τζουργκάρντεν (Τόμας Λάγκερλοφ): Ζέτερστρομ, Γιόχανσον, Χιέν, Έκνταλ, Άντερσον, Φίντελ, Σούλερ, Έρικσον, Ασόρο (60′ Βίχκιμ), Ραντέτινατς (75′ Ντάνιελσον), Έντβαρντσεν (76′ Σάμποβιτς).

ΑΠΟΕΛ (Μάκης Σεργίδης): Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Νταουσβίλι (46′ Bιγιαφάνιες), Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (84′ Μάγκλιτσα), Εντονγκαλά (75′ Μαρκίνιος), Εφραίμ (66′ Θεοδώρου), Ηλία (66′ Μπλουμ).

Σκόρερ: Έντβαρντσεν 9′, Έκνταλ 54′, Βίχκιμ 65′ / –

Κίτρινες: Σούλερ (2η), Ραντέτινατς, Ζέτερστρομ, Άντερσον / Τσεπάκ.

Αποβολές: 71′ Σούλερ / –

Στάδιο: «Tele2 Arena».

Διαιτητής: Τζούτζιν Τσάτσα (Αλβανία).

Α’ Βοηθός διαιτητή: Ρέιντι Άβντο (Αλβανία).

Β’ Βοηθός διαιτητή: Ντογιάντο Μιφτάρι (Αλβανία).

Τέταρτος: Κρέσνικ Μπαρζαμάι (Αλβανία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

3′ Καυτή ατμόσφαιρα στην “Τele2 Aρένα”, πέραν των 20.000 θεατών στο πλευρό των γηπεδούχων.

5′ Βάζουν πίεση από την αρχή οι Σουηδοί, σε θέση άμυνας ο ΑΠΟΕΛ.

7′ Ευκαιρία για την Τζουργκάρντεν. Μετά από κόρνερ ο Μπέλετς έδιωξε με γροθιές, ο Έντβαρντσεν έκανε το σουτ και ο Κρέσπο έβαλε την κόντρα με το κεφάλι για να διώξει εκ νέου σε κόρνερ.

9′ ΓΚΟΛ για την Τζουργκόρντεν με τον Έντβαρντσεν. Απίστευτο γκολ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν την κατοχή της μπάλας από τον Νταουσβίλι και ο επιθετικός της Σουηδών αφού είδε τον Μπέλετς εκτός περιοχής σκόραρε με σουτ από πολύ μακρινή απόσταση.

15′ Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να συνέλθει από το γρήγορο και εντυπωσιακό γκολ της Τζουργκάρντεν. Προσπαθεί να βγουν από το καβούκι τους οι γαλαζοκίτρινοι και να πάρουν την κατοχή της μπάλας.

23′ Ωραία ενέργεια του Φεράρι, βρέθηκε σε θέση βολής ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΕΛ, αλλά προσπάθησε να πασάρει στον Ηλία και η ευκαιρία έκανε… φτερά.

27′ Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Τζουργκάρντεν. Κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά για την ώρα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή.

33′ Ευκαιρία για την Τζουργκάρντεν, σουτ του Έρικσον εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

35′ Αντεπίθεση για τους Σουηδούς με τον Έντβαρντσεν, ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα.

35′ Χωρίς καμία τελική προσπάθεια ο ΑΠΟΕΛ στο ματς!

41′ Σέντρα του Τσεπάκ, οι αμυντικοί της Τζουργκάρντεν έδιωξαν προ του Μάριου Ηλία.

43′ Σουτ του Εφραίμ, κόντρες και στο τέλος απομακρύνθηκε η μπάλα.

45+4′ Tεράστια διπλή ευκαιρία για την Τζουργκάρντεν, σέντρα του Ασόρο από δεξιά ο Έρικσον έκανε την κεφαλιά με τον Μπέλετς να αποκρούει με δυσκολία στη δεξιά του γωνία και στην εξέλιξη της φάσης ο Ραντέτινατς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Τα στατιστικά του πρώτου σαρανταπενταλέπτου

Untitled 1

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Φαλτσαριστό σουτ του Έντβαρντσεν εκτός περιοχής, ο Μπέλετς με δυσκολία απέκρουσε και ακολούθως απομάκρυνε την μπάλα ο Φεράρι.

49′ O Nτάλσιο προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Ζέτερστρομ, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.

52′ Νέα προσπάθεια από τον Ντάλσιο, πολύ άστοχος.΄

53′ Σουτ του Φίντελ, ο Μπέλετς απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

54′ ΓΚΟΛ για την Τζουργκάρντεν με τον Έκνταλ! Ωραία ομαδική προσπάθεια από τους Σουηδούς, ασίστ του Φίντελ και με κοντινή κεφαλιά ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων πέτυχε το 2-0. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς όπως φάνηκε στις επαναληπτικές προβολές ο Φίντελ ήταν σε θέση οφσάιντ.

63′ Η καλύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι, σουτ του Ντάλσιο, ο Ζέτερστρομ έδιωξε με το ένα χέρι την μπάλα.

65′ ΓΚΟΛ για την Τζουργκάρντεν με τον Βίχκιμ, να σουτάρει εκτός περιοχής υπό το βλέμμα της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και να νικά τον Μπέλετς. 3-0 για τους Σουηδούς!

66′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, με τους Θεοδώρου και Μπλουμ στις θέσεις των Εφραίμ και Ηλία.

71′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σούλερ, αποβάλλεται και αφήνει με 10 παίκτες την Τζουργκάρντεν.

75′ Προσπάθεια από τον Μπλουμ, αλλά δεν βρήκε στόχο ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ.

80′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, σέντρα του Φεράρι από αριστερά, κεφαλιά του Κοσταντίνοφ ο Καρώ ήταν ένα βήμα πίσω από την πορεία της μπάλας και δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα.

82′ Σουτ εκτός περιοχής του Ντάλσιο, ο Ζέτερστρομ απέκρουσε σταθερά την μπάλα.

87′ Πιέζει ο ΑΠΟΕΛ και ψάχνει ένα γκολ για να ελπίζει ενόψει επαναληπτικού.

90′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+3′ Σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ με τον Mάγκλιτσα, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.

90+4′ Σουτ του Μαρκίνιος η μπάλα έξω.

90+5′ Αποβάλλεται ο Κρέσπο για φάουλ στα όρια της περιοχής του ΑΠΟΕΛ, ήταν τελευταίος ποδοσφαιριστής και αποβλήθηκε.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ