aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΤζιλάνι - ΑΠΟΕΛ: Στο τέλος Εφραίμ-Εντογκαλά κι όλα καλά (vid)

Τζιλάνι – ΑΠΟΕΛ: Στο τέλος Εφραίμ-Εντογκαλά κι όλα καλά (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ υπέβαλε τους οπαδούς του σε… τεστ κοπώσεως απόψε, αφού χρειάστηκε την ημίωρη παράταση για να κάμψει με 2-0 την αντίσταση της λιλιπούτιας (σε ποιότητα) κοσοβάρικης Τζιλάνι. Μετά από κακή εμφάνιση, απέναντι σε ομάδα που δυσκολευόταν να βγει από το καβούκι της, βρήκε τελικά τη λύση στο «Φαντίλ Βοκρί» από τις χρυσές αλλαγές του του Μαρίνου Ουζουνίδη. Πρώτα σκόραρε ο Γιώργος Εφραίμ, έπειτα ο Ντιμερσί Εντογακλά, ο οποίος είχε και ασίστ στο ντεμπούτο του.

Κορύφωση της αγωνίας των φίλων της ομάδας της Λευκωσίας, το χαμένο πέναλτι του Μούσα Αλ Τάαμαρι στο 78ο λεπτό. Με μπόλικη δόση άγχους λοιπόν ήρθε το ζητούμενο και οι γαλαζοκίτρινοι θα βρεθούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (την ερχόμενη Δευτέρα η κλήρωση).

Δίχως γεύση και οσμή
Ένας άγευστος και άοσμος ΑΠΟΕΛ, με πολλούς κεντρώους στη σύνθεσή του (Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι, Λουντεμό, Γιένσεν) και χωρίς κλασικό σέντερ φορ (ο Κλωναρίδης προτιμήθηκε του Μπεν Σαχάρ), εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, κάτι φυσικό απέναντι στην αδύναμη αντίπαλό του, προσπαθούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή, δίχως όμως να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες.

Όλη κι όλη μία βρήκε σε αυτό το διάστημα από ποδόσφαιρο εν κινήσει, τη διπλή στο 11’ με τους Κλωναρίδη και Ντε Βινσέντι. Από εκεί και πέρα, είχε δύο φάσεις από εκτελέσεις στατικών φάσεων, η πρώτη με σουτ του Αλ Τάαμαρι (κομπίνα σε φάουλ στο 16’) και η δεύτερη με σουτ του Γιένσεν και στην εξέλιξη του Μερκή (κόρνερ του Ντε Βινσέντι στο 31′).

Στιγμιαία αφύπνιση
Έπρεπε να περάσει το πρώτο 15λεπτο για να αισθανθεί περισσότερη πίεση ο Κολίτσι. Ο τερματοφύλακας των Κοσοβάρων είπε «όχι» σε σουτ των Γιένσεν (60’) και Ιωάννου (62’), ενώ ενδιαμέσως ο Αλ Τάαμαρι (61’) σούταρε άστοχα από πλάγια θέση εντός περιοχής.

Το χαμένο πέναλτι
Στο 66’ αποχώρησε ο Ζαχίντ και τη θέση του πήρε ο Μπεν Σαχάρ. Ο Ουζουνίδης επέλεξε να κρατήσει τον πιο αξιόπιστο -πλην όμως ανέτοιμο- φορ του για το τελευταίο στάδιο του αγώνα. Με προφανή στόχο γίνει η ομάδα του πιο απειλητική εντός περιοχής. Στο 78’ ήρθε η άστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Αλ Τάαμαρι (το κέρδισε ο ίδιος για φάουλ του Βέλιου εκτός περιοχής) και το έργο άρχισε να γίνεται ακόμη πιο αγχωτικό για την ομάδα της Λευκωσίας.

Ντεμπούτο Εντογκαλά
Αμέσως μετά το πέναλτι πέρασε στο γήπεδο ο Εντογκαλά αντί του Κλωναρίδη, με την ελπίδα από πλευράς Ουζουνίδη ότι θα έδινε νέα στοιχεία στη γραμμή κρούσης. Ωστόσο δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά έως το τέλος του 90λέπτου, ενώ στο 89’ μπήκε στο γήπεδο και ο Εφραίμ στη θέση του Αλ Τάαμαρι. Λίγα δευτερόλεπτα προηγουμένως, καταγράφηκε το πρώτο σουτ της Τζιλάνι στο παιχνίδι με τον Κουκ, ο οποίος βρισκόταν εκτός περιοχής.

Λυτρωτές Εφραίμ-Εντογκαλά
Στο 102’ ήρθε η λύτρωση με τον μοναδικό ολοκληρωμένο συνδυασμό έως εκείνο το σημείο. Ο Ντε Βινσέντι θυμήθηκε πώς είναι οι κάθετες πάσες, ο Εντογκαλά έδειξε κάποια από τα χαρακτηριστικά για τα οποία αποκτήθηκε (ταχύτητα-σέντρα) και ο Γιώργος Εφραίμ έκανε τη δουλειά του με κεφαλιά-ψαράκι. Στο 116’ ήρθε και το δεύτερο γκολ, όταν ο Ντε Βινσέντι έδωσε άλλη μία ιδανική κάθετη πάσα και ο Εντογκαλά νίκησε με πλασέ τον Κολίτσι, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Τζιλάνι (Τζεντιάν Μετζανί): Κολίτσι, Ράπα (73′ Φρασέρι), Καστράτι, Βέλιου, Τζάκσον (106′ Πρεκάζι), Χίλα (96′ Ζονουζί), Χουσεΐνι (77′ Κουκ), Αζίς, Πρόγκνι, Χαϊντάρι, Νίκατς.

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σίλβα, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σάντος, Ιωάννου, Τάαμαρι (90′ Εφραίμ), Λουντεμό, Γένσεν, Ζαχίντ (66′ Μπεν Σαχάρ), Ντε Βινσέντι, Κλωναρίδης (79′ Εντονγκαλά).

Γήπεδο: «Φαντίλ Βοκρί» (Πρίστινα).

Σκόρερ: 102′ Εφραίμ, 116′ Εντονγκαλά

Κίτρινες: Χαϊντάρι, Χουσεϊνί, Αζίς / Ντε Βινσέντι, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής.

Αποβολές:

Διαιτητής: Γιτζάλ Φριντ (Ισραήλ).

Βοηθοί: Σάγκι Μετζάμπερ (α’) και Νάτι Ντόταν (β’) (Ισραήλ).

Τέταρτος: Έλι Χάκμον (Ισραήλ).

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ