aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤσιώλης: «Πολύ μέτρια ομάδα ο ΑΠΟΕΛ»

Τσιώλης: «Πολύ μέτρια ομάδα ο ΑΠΟΕΛ»

Στην εκπομπή του Sport24 Radio 103,3, «Ανατροπή και Πέναλτι», μίλησε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, αναλύοντας τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Για το πως εξηγείται η ανάπτυξη του Ολυμπιακού: Υπάρχει διαφορά ποιότητας με τον ΑΠΟΕΛ και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε εύκολα να πάρει το παιχνίδι. Το άγχος και η νευρικότητα τον εμπόδισε να πάρει το ματς. Κάποτε ο Βαλβέρδε με την Ανόρθωση, είχε πει ότι αφού τελείωσε το ματς, κατάλαβα πως πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός. Όταν έχεις επιτελικό τον Φορτούνη και τον Μάριν στο πλάι, υπάρχουν περιθώρια να γίνεις επιθετικός και να απειλήσεις. Θα μπορούσε να παίξει ο Τσόρι στο δεύτερο ημίχρονο και να μείνει με έναν αμυντικό χαφ. Δεν καταλαβαίνω γιατί να αγωνιστεί με δύο κεντρικά χαφ, όταν κυνηγάει το γκολ.

Για τη δυσκολία στα μαρκαρίσματα στα χαφ, εφόσον παίξει μόνος του ο Καμπιάσο: Μπορεί να είναι από τους κορυφαίος ο Καμπιάσο, αλλά χρειάζεσαι το γκολ, ο παίκτης που έρχεται από πίσω είναι το κλειδί. Ώσπου να πάρεις το αποτέλεσμα, πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο. Να παίξει ένας ακόμη δημιουργικός.

Για τις πολλές σέντρες του Ολυμπιακού και το αν γινόταν για να πιέσει ψηλά: Είναι ένας τρόπος τακτικής, αλλά όχι κανόνας. Πάλι μπαίνει το ίδιο ερώτημα: Τότε γιατί παίζεις με δύο κεντρικά χαφ; Στη μεγάλη πάσα δεν υπήρχε χώρος, άρα γιατί έγινε αυτό;

Για την αγωνιστική ταυτότητα του φετινού Ολυμπιακού: Οι ακραίοι μπακ δεν είναι αυτοί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Με δύο κεντρικά χαφ, δεν γίνεται να ανέβουν και ο Μποτία με τον Ντα Κόστα. Το απευθείας παιχνίδι με σέντρες ίσως να βόλευε στη Λάρισα, που έπαιζε με δύο επιθετικούς. Τώρα όμως έπαιζε με έναν. Βέβαια, ούτε στη Λάρισα είχε δημιουργικό χαφ και την απαραίτητη βοήθεια από τα άκρα.

Για το γεγονός ότι ο Φορτούνης έπαιζε σαν επιθετικός: Όταν παίζει ψηλά ο Φορτούνης, δεν υπάρχει ο παίκτης για να μαζέψει τις χαμένες μπάλες. Αδικούνται και οι φορ όταν δεν παίζουν δημιουργικοί παίκτες στα χαφ και από τα πλάγια.

Για το αν έχει την ποιότητα ο Ολυμπιακός: Αν ήταν ο Φορτούνης ο περσινός, όπως και ο Τσόρι, θα μπορούσε να καλύψει τις αδυναμίες του, σε σύγκριση με την ομάδα που διέθετε πέρυσι. Είναι πολύ μέτρια ομάδα ο ΑΠΟΕΛ για να κάνει τέτοια μεγάλη νίκη.

Για την ευθύνη της άμυνας στο γκολ που δέχτηκε: Ήταν οργανωμένη επίθεση και έκανε το γκολ στον πρώτο χώρο. Δεν ήταν σωστή η αντίδραση της άμυνας. Θα έπρεπε να μαρκάρουν καλύτερα το χώρο και τον παίκτη. Ήταν συνολική η αργοπορία στο μαρκάρισμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ