aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΤροφή για σκέψη, λίγος Μακρής δεν βλάπτει!

Τροφή για σκέψη, λίγος Μακρής δεν βλάπτει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το αρχείο της στατιστικής λέει πως ο Ανδρέας Μακρής μετά από 15 ολόκληρα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη δεν πάτησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που δεν μπήκε μέχρι στιγμής στην… εξίσωση του ροτέισον, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.

Επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» μετά την περσινή επιτυχημένη παρουσία του στην κυπελλούχο ΑΕΛ. Αγωνιζόμενος με τη μορφή δανεισμού, κατέγραψε 27 συμμετοχές, σκόραρε 5 φορές, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων παικτών του Ντούσαν Κέρκεζ. Διένυσε το περασμένο καλοκαίρι το βασικό στάδιο προετοιμασίας στον ΑΠΟΕΛ και αγωνίσθηκε σε κάποια φιλικά, έχοντας θετική παρουσία. Κρίθηκε ότι άξιζε μίας θέσης στο ρόστερ, γι΄αυτό και η διοίκηση άναψε κόκκινο στους ενδιαφερόμενους.

Ο 23χρονος, λοιπόν, είναι παραγκωνισμένος, αδυνατώντας να κερδίσει μέχρι στιγμής την εμπιστοσύνη του Τόμας Ντολ. Δεν είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει αυθαίρετα επειδή δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ούτε στο πρόσφατο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, κατά το οποίο έπαιξαν κι οι ξεχασμένοι Χρίστος Σιέλης, Ομάρ Χάνι. Ο Γερμανός κόουτς, παίρνοντας δύο μόλις ασίστ και ούτε ένα γκολ από τους εξτρέμ που χρησιμοποίησε, επιμένει να μην δίνει ευκαιρία στον βραχύσωμο Μακρή, αποτελώντας αφετηρία (μέσα στα πολλά άλλα) ατέρμονων συζητήσεων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η επίσημη θέση της Καραμπάχ για τις ελληνικές σημαίες στο ΓΣΠ

Και ρωτώ: Μήπως, κρίνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη βασική αρχή της φιλοσοφίας του που λέει πως θέλει τις ομάδες του να έχουν διαρκή κίνηση στην επίθεση και να τρέχουν ακόμα και σε καταστάσεις μισού γηπέδου; Μήπως, πιστεύει ότι δεν μπορεί να απειλήσει με και χωρίς την μπάλα; Μήπως, κρίνει πως δεν μπορεί να πάρει ό,τι ενδεχομένως θα του δώσει η αντίπαλη άμυνα ή να εκθέσει πιθανές ανισορροπίες; Μήπως, πιστεύει πως δεν είναι καλός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός;

Ανεξαρτήτως από τι πιστεύει ο Τόμας Ντολ ή τι βλέπει στις προπονήσεις από τον νεαρό ποδοσφαιριστή, κάλλιστα άξιζε έστω και μίας ευκαιρίας ο Κύπριος διεθνής. Στο τελευταίο φιλικό ματς που είχε διεξαχθεί τον περασμένο μήνα με αντίπαλο τον Ακρίτα Χλώρακας, είχε υπενθυμίζουμε πολύ καλή απόδοση, σημειώνοντας τα δύο από τα έξι γκολ του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα CIES: «Φωλιά» ξένων παικτών η Κύπρος, 2ο πιο «γερασμένο» πρωτάθλημα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ