aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Τρελάθηκαν» ήδη με Κολοβό-Ζαχίντ, από την απογοήτευση στην... αναγέννηση!

«Τρελάθηκαν» ήδη με Κολοβό-Ζαχίντ, από την απογοήτευση στην… αναγέννηση!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Κόσμος του Παναθηναϊκού και αθλητικοί συντάκτες στην Ελλάδα, «τρελάθηκαν» με τον Δημήτρη Κολοβό και τις αποδόσεις του στην προετοιμασία και στα φιλικά του Παναθηναϊκού. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον προπονητή των πρασίνων Γιώργο Δώνη, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα, ωστόσο για τα άτομα στο τεχνικό τιμ και στη διοίκηση, συνηθίζεται όταν το κτίσιμο μίας ομάδας γίνεται με σοβαρότητα, να κρατάνε μικρό καλάθι για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Αρκετά προβλήματα έχει ήδη ο Παναθηναϊκός…

Πάμε στο θέμα μας, ο Κολοβός που λέτε, ο οποίος έζησε ένα παρατεταμένο «αλαλούμ» στην Ομόνοια σχετικά με την καριέρα του και την παραμονή του ή όχι στο λευκωσιάτικο «τριφύλλι και το οποίο άρχισε από την λήξασα περίοδο και διήρκησε μέχρι πρόσφατα, φαίνεται πως έκανε πολύ καλή επιλογή. Πήγε σε ομάδα που αισθάνεται ότι τον αγαπούν, τον εμπιστεύονται και του δίνουν την απαιτούμενη σημασία για να συνεχίσει από εκεί που έμεινε στην Ομόνοια: Τις καλές εμφανίσεις, την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο, την ανεύρεση καλής ποδοσφαιρικής ψυχολογίας και τόνωσης ηθικού και κυρίως να αφήσει πίσω του ό,τι άσχημο προηγήθηκε στην καριέρα του με τους σοβαρούς τραυματισμούς του και τη μη καθιέρωσή του σε Βέλγιο κι Ολλανδία όπου θήτευσε σε Μέχελεν και Βίλεμ αντίστοιχα.

Ο Κολοβός τον περασμένο Ιούλιο ήθελε να διακόψει τη συνεργασία του με την Ομόνοια. Από την Ομόνοια έγινε αναφορά ότι ο παίκτης ζήτησε να φύγει για προσωπικούς λόγους, αλλά ακόμη και να ισχύει στο φουλ αυτό, είναι βέβαιο ότι ο 26χρονος Ελλαδίτης δεν ένιωθε άνετα μετά από το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Αναστασίου, για το οποίο πάρθηκε η απόφαση προτού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και παρά τα όσα λέχθηκαν διά στόματος Νεόφυτου Λάρκου και Σταύρου Παπασταύρου στην περιβόητη εκείνη συνέντευξη Τύπου στο ΓΣΠ.

Για τον Νταμπίζα και τον Δώνη, η εξέλιξη με τον Κολοβό ήταν «μέλι. Ο πρώτος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, δεν έχασε χρόνο. Με απόλυτη μυστικότητα προσέγγισε τον 26χρονο εξτρέμ αμέσως μόλις ξέμπλεξε από την Ομόνοια, συμφώνησε μαζί του και η μετεγγραφή ανακοινώθηκε χωρίς κανένας να υποπτευθεί το παραμικρό…

Ο Κολοβός είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Παναθηναϊκού και ο Δώνης βρήκε ένα «πολυεργαλείο» με μεγάλη ποιότητα. Προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που εντάχτηκε στον Παναθηναϊκό, ο Κολοβός έδειξε γιατί ο Γιώργος Δώνης τον ήθελε τόσο πολύ στον Παναθηναϊκό. Ο Κολοβός είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα, με έφεση στην ατομική ενέργεια που έλειπε, με ένταση και πίεση στον ρυθμό του και με τη δυνατότητα να αλλάζει θέσεις στη διάρκεια του 90λεπτου.

«Παπάδες» με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, για ξεφύγουμε κι απ’ το θέμα με τον Κολοβό, κάνει και ένας άλλος παίκτης που έφυγε από το κυπριακό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από τον «αιώνιο» αντίπαλο της Ομόνοιας, τον ΑΠΟΕΛ. Και αναφερόμαστε αναμφίβολα στον Γκαγιάς Ζαχίντ, ο οποίος ντύθηκε στα πράσινα με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ, και η κίνηση αυτή προκάλεσε θέλλα αντιδράσεων στις τάξεις του κόσμου των γαλαζοκίτρινων, οι οποίοι τα έβαλαν έντονα με τον Πάολο Τραμετσάνι που παραγκώνισε τον παίκτη, τη στιγμή που μπορούσε να παραμείνει στο ρόστερ και να αποτελέσει μία επιπλέον υπερπολύτιμη μονάδα. Ένας παίκτης που επίσης ένιωθε πως δεν είχε την απαιτούμενη σημασία κι αυτό θέλησε να το τερματίσει, ζητώντας κι ο ίδιος να πάει σε άλλη ομάδα, προτού τον… καταπλακώσει η άσχημη ψυχολογία.

Ο Δώνης περιμένει πολλά από το δίδυμο των Κολοβού-Ζαχίντ, για την διάσπαση των κλειστών αμυνών που πέρυσι μπλόκαραν τον Παναθηναϊκό και δεν θα περιορίσει κανέναν τους σε ένα ρόλο, αφού πρόκειται για παίκτες «πολυεργαλεία» και επιχειρεί να τους «αναγεννήσει», να αποδείξουν την πραγματική τους αξία και να μπουν στο κάδρο των διακριθέντων της Σούπερ Λίγκας στη νέα σεζόν. Αρκεί αμφότεροι να συνεχίσουν με τον τρόπο που άρχισαν στη νέα πρόκληση της καριέρας τους με αποτέλεσμα να γίνουν πρώτο θέμα σε έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ