aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Τρέλανε» τους ΑΠΟΕΛίστες ο Μερκής

«Τρέλανε» τους ΑΠΟΕΛίστες ο Μερκής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ημερολόγιο έδειχνε 6/8/2019, όταν ο Γιώργος Μερκής στο 90+5΄ δεν «μάσησε». Πάτησε γερά στα πόδια, ανέβηκε στους… αιθέρες του ΓΣΠ και με άπιαστη δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα της Καραμπάχ, δίνοντας το φιλί της ζωής στον ΑΠΟΕΛ ενόψει της ρεβάνς στο Μπακού (1-2). Εκεί που οι συμπαίκτες του έδειχναν ανήμποροι για να αντιδράσουν, ο διεθνής στόπερ ανέδειξε τεράστια αποθέματα ψυχικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Σε συνεδρία του ΠΑΣΠ η δημόσια κόντρα Μερκή – Απολλωνιστών

Μετά από 46 μέρες ξαναχτύπησε, εκ νέου σε χρόνο καθυστερήσεων και μάλιστα, δις. Αρχικά με εξαιρετικά δύσκολο σουτ (90+4΄) και έπειτα με παλικαρίσια κεφαλιά (90+9΄), χαρίζοντας στην ομάδα του αγχωτική και ανέλπιστη, με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, νίκη. Δεν έχει όρια η «τρέλα» και τεράστια ψυχή του δυναμικού κεντρικού αμυντικού, κάτι που φρόντισε να εξωτερικεύσει και στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στο Παραλίμνι. Δώστε προσοχή: Φέρνοντας αρχικά το ματς στα ίσα (2-2), λειτούργησε με απόλυτη ψυχραιμία. Παρά την έκρηξη χαράς, παρέμεινε συγκεντρωμένος, έτρεξε κατευθείαν στο κέντρο του γήπεδο, προτρέποντας τους συμπαίκτες του να πράξουν το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Σε απόσταση «αναπνοής» Θύρα 9 και «πορτοκαλί», κατέθεσε αίτημα η Αστυνομία

Όταν ένα λεπτό μετά έχασε μοναδική ευκαιρία, δεν λύγισε ψυχολογικά, αναμένοντας την επόμενη φάση. Βλέποντας την μπάλα να… ταξιδεύει προς το δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Στάθη Αλωνεύτη, δεν το πολυσκέφθηκε. Μπήκε με δύναμη για τη διεκδίκηση της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά χάρισε μια σπουδαία νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην ανατολική κερκίδα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το «δράμα» του Ντανιέλ λόγω Πάμπλο Εσκομπάρ

Άλλη μια φορά έβγαλε πάθος και είχε μεγάλη… καρδιά ο Γιώργος Μερκής, «τρελαίνοντας» τους ΑΠΟΕΛίστες. Παρά τις κατά καιρούς μέτριες εμφανίσεις του, απέδειξε πως διαθέτει αστείρευτες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, αρνούμενος να συμβιβαστεί σε κάθε δυσκολία. Ακόμη και όταν υπήρξαν διαστήματα που δεν βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή  κατά τη θητεία του στους πρωταθλητές. Ποτέ δεν έχασε την πίστη στις δυνατότητές του. Δουλεύει σκληρά, βελτίωσε αδυναμίες και αποτελεί κατά την τρέχουσα σεζόν ηγετική φυσιογνωμία στα μετόπισθεν.

Διαβάστε επίσης: «Άγρια» δημόσια κόντρα Μερκή – Απολλωνιστών με ειρωνείες και «καρφιά»

Και κάτι τελευταίο: Μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι. Το είχε πράξει στις 27 Οκτωβρίου 2007, όταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής είχε σημειώσει τα δύο από τα τέσσερα τέρματα του Απόλλωνα στη νίκη με 4-2 με τη Νέα Σαλαμίνα. Είχε στείλει την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό στο 47ο λεπτό και στο 74ο λεπτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ