aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤραμετσάνι: Το σιγά-σιγά και η προσπάθεια του Τέτι για Νοβάρα

Τραμετσάνι: Το σιγά-σιγά και η προσπάθεια του Τέτι για Νοβάρα

Εγκαταστάθηκε στην Λευκωσία τον Οκτώβριο, οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ προς την κατάκτηση του τίτλου και στις 22 Μαΐου θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Ο λόγος για τον Πάολο Τραμετσάνι για τον οποίο δημοσίευσε αφιέρωμα η ιστοσελίδα  gianlucadimarzio.com.

Επιπρόσθετα, στο αφιέρωμα των Ιταλών δημοσιογράφων τονίζεται ότι στην Κύπρο μια από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις είναι το «σιγά – σιγά» και ο λόγος είναι ότι στο νησί συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν ήρεμα κάποιες καταστάσεις.

Διαβάστε όλα όσα ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός:

Για την πορεία του στον ΑΠΟΕΛ: «Δεν ήταν εύκολο. Ήρθα, η ομάδα είχε χάσει ήδη το Σούπερ καπ, ήταν έξω από την Ευρώπη και στο πρωτάθλημα είχε υποφέρει με πέντε γκολ από την Δόξα».

Για τον Τέτι: «Ο Ντομένικο Τέτι ήρθε δέκα μέρες πριν από μένα, ενώ προηγουμένως είχε προσπαθήσει να με πάρει στην Νοβάρα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δώσω ταυτότητα στην ομάδα. Έπρεπε να εμφανιστεί ξανά το DNA της ομάδας και να πεισθούν οι ποδοσφαιριστές».

Για τους ποδοσφαιριστές του και την αντίδραση στον αγώνα με τον Απόλλωνα: «Η ομάδα ήταν φανταστική στην αντεπίθεσή της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τώρα θέλουμε το κύπελλο. Κάθε βήμα πρέπει να γίνεται στην ώρα του. Πρέπει να κερδίσουμε το κύπελλο».

Για το σύστημα με τους τρεις αμυντικούς: «Μπορούμε να παίξουμε 3-5-2 και 3-4-3. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι επιθετικός στην μπάλα. Να μην αφήσεις τον άλλο να σκεφτεί. Ένα παράδειγμα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και μετά ο Γκασπερίνι της Αταλάντα.  Ο Γκατούσο! Μου αρέσουν προπονητές που αφήνουν το σημάδι τους».

Για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του (συγκεκριμένη αναφορά στους Αλ Ταάμαρι, Βούρο, Σόουζα και Ιωάννου): «Είμαστε ομάδα που έχει ποδοσφαιριστές με φυσικά προσόντα, με διαφορετική κουλτούρα ποδοσφαιριστών και με διαφορετικό υπόβαθρο. Από τους 28 οι 6 είναι Κύπριοι.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Αν καταργούσαμε την Γιάνγκ Μπόις θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με το ελβετικό πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ