aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤραμετσάνι: Το DNA του ΑΠΟΕΛ και η πίστη για Ευρωπαϊκή επιτυχία

Τραμετσάνι: Το DNA του ΑΠΟΕΛ και η πίστη για Ευρωπαϊκή επιτυχία

O προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι, τιμήθηκε από το Σύνδεσμο Προπονητών για την κατάκτηση του περσινού Πρωταθήματος, ενώ παρέλαβε και το βραβείο του Winmasters Cyprus #CoachoftheMonth για τον Απρίλιο, τον τελευταίο μήνα της περσινής σεζόν που δόθηκε το έπαθλο.

Αρχικά ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, είμαι πολύ χαρούμενος. Οι εμπειρίες μου από την πρώτη σεζόν ήταν εκπληκτικές και το απόλαυσα που ήμουν προπονητής αυτής της ομάδας και αυτών των υπέροχων ποδοσφαιριστών. Μου έδωσαν τα πάντα και αυτό είναι σημαντικό για ένα προπονητή. Το στοίχημα ήταν να καταφέρουμε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, δεν ήταν εύκολο γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και έχασε κάποιους σημαντικούς στόχους. Έπρεπε να το πιστέψουμε και έπρεπε να γίνει από την προπόνηση. Τον Δεκέμβρη που έδειξαν πως έπρεπε να δουλέψουμε. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για την πορεία της ομάδας από τότε που ανέλαβε: «Η 2 Δεκεμβρίου ήταν σημαντική ημερομηνία, αλλάξαμε σύστημα, παίξαμε με 3 αμυντικούς και κερδίσαμε τον Απόλλωνα στην Λεμεσό. Μετά πήραμε τους τρεις πόντους με την Ανόρθωση και περάσαμε στην κορυφή. Μετά τελειώσαμε την δουλειά με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ. Έτσι πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΛ. Ήταν ο πιο σημαντικός μας στόχος και εκπληρώθηκε».

Για τον στόχο της Ευρώπης: «Ο πρώτος στόχος για τη νέα σεζόν είναι η Ευρώπη. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα, για μένα αλλά και για τους οπαδούς μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Το DNA του συλλόγου είναι τεράστιο, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν αρχίσει η σεζόν και είμαστε στην Ευρώπη αυτά μπορούν να μας δώσουν κι άλλα πράγματα».

Για τις ακαδημίες: «Η ακαδημία μας και οι μικροί μας είναι αρκετά ταλαντούχοι. Μπορούμε να πάρουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας. Στο τελευταίο παιχνίδι είδατε τον Πάρη Πολυκάρπου και τον Λούκα Καλογήρου να αγωνίζεται και ο Αντρέας (σ.σ εννοεί τον Κατσαντώνη) έπαιζε από τον πρώτο αγώνα. Επίσης, στην Αυστρία θα βρίσκονται μαζί μας 4-5 ποδοσφαιριστές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ