aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛTραμετσάνι: Η πρωτοτυπία, το χρονικό σημείο της ανανέωσης κι η εξήγηση

Tραμετσάνι: Η πρωτοτυπία, το χρονικό σημείο της ανανέωσης κι η εξήγηση

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Εξ απροόπτου μας «έπιασε» η διοίκηση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, έπειτα από την ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή Πάολο Τραμετσάνι, μέχρι τον Μάιο του 2020. Εξ απροόπτου, όχι γιατί δεν περίμενε οποιοσδήποτε μία τέτοια εξέλιξη, αλλά επειδή ο ΑΠΟΕΛ δεν μας συνήθισε σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις κατά τα τελευταία χρόνια σε παρόμοιο χρονικό σημείο, κι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και… πρωτοτυπία.

Οι διοικούντες τους γαλαζοκίτρινους, ίσως ποτέ κατά το πρόσφατο παρελθόν (και συγκεκριμένα επί εποχής Πρόδρομου Πετρίδη), δεν προέβησαν σε ανακοίνωση που να αφορά σε ανανέωση συνεργασίας με προπονητή, πριν από την έναρξη των πλέι οφ, ή στις αρχές αυτών. Μόνο αποδεσμεύσεις θυμόμαστε σε ανάλογο χρονικό σημείο σε προηγούμενες σεζόν, όπως λόγου χάρη αυτές των Τιμούρ Κετσπάγια, του Γιώργου Δώνη, του Τόρστεν Φινκ.

Διαβάστε επίσης: «Έδεσε» τον Τραμετσάνι στον Αρχάγγελο ο ΑΠΟΕΛ!

Οι πλείστοι ανέμεναν πως στον ΑΠΟΕΛ θα περίμεναν να δουν εάν θα επιτύχει τους στόχους της η ομάδα της πρωτεύουσας με «πηδαλιούχο» τον Ιταλό τεχνικό και ακολούθως να προβούν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Παρόλα αυτά, η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ επέλεξε να το πράξει αυτό τώρα, και μάλιστα σε καθοριστικό σημείο. Δηλαδή, πριν από την έναρξη των αγώνων μπαράζ κι αυτό για να έχει περισσότερα κίνητρα ο 48χρονος τεχνικός να επιτύχει.

Διαβάστε επίσης: Στον ΑΠΟΕΛ έβαλαν τελεία και γύρισαν σελίδα

«Η νέα συμφωνία προέκυψε μετά την αξιολόγηση του έργου του κ. Τραμετσάνι τον οποίο ως διοίκηση από κοινού μαζί με τον Sporting Director (σ.σ. Ντομένικο Τέτι) κρίνουμε ως ικανοποιητικό. Προσδοκούμε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εκπλήρωση των διαχρονικών στόχων της ομάδας μας, ενώ δίνεται η ευκαιρία στο προπονητικό επιτελείο να προετοιμάσει και σε μακροπρόθεσμο χρονικά ορίζοντα το πλάνο εργασίας της», ήταν εξήγηση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ μέσω της ανακοίνωσης, η οποία κρίνεται απολύτως λογική.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Δεν ξέρω πως, αλλά θα επιστρέψω στην Προ Πάτρια»

Επίσης, μετά από την κατάληξη της υπόθεσης με το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα του Εμίλιο Ενσούε και το επεισόδιο που είχε ο Ισπανός δεξιός μπακ-χαφ με τον Τραμετσάνι -όπως διαρρέει εξ υπαιτιότητας του ποδοσφαιριστή-, φαίνεται η καθολική στήριξη τη οποίας τυγχάνει από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ο Ιταλός τεχνικός. Το γεγονός πως η ανανέωση του συμβολαίου του Τραμετσάνι μία μετά από την ανακοίνωση για τον Ενσούε, λέει αρκετά και κυρίως στέλνει το μήνυμα στους υπόλοιπους παίκτες από κάθε άποψη.

Διαβάστε επίσης: Το 10+5 του Ενσούε

Πλέον, όλοι στον σύλλογο της πρωτεύουσας αισθάνονται πως ορθώς έπραξαν με τον Τραμετσάνι και ελπίζουν πως η καλή δουλειά που κάνει ο Ιταλός κόουτς, θα συνεχιστεί και ο ΑΠΟΕΛ θα πετύχει τους στόχους του. Εύχονται παράλληλα, πως ο Τραμετσάνι σε συνεργασία με τον Τέτι, μετά από το τέλος των εγχώριων διοργανώσεων, θα δημιουργήσουν μία ισχυρή ομάδα ικανή να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ