aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΤουλάχιστον να αξίζει ο καβγάς για τον Κατσαντώνη

Τουλάχιστον να αξίζει ο καβγάς για τον Κατσαντώνη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πάντοτε, οι αρπαγές αποτελούσαν αφορμή για να ξεσπάσει διαμάχη. Άλλωστε, για να αρχίσει ο πιο διάσημος πόλεμος της Ιστορίας, χρειάστηκε το κλέψιμο της Ελένης και του Πάρη. Στο ποδόσφαιρο, το οποίο μυρίζει από τη φύση του… μπαρούτι, δεν θα μπορούσε να ισχύσει κάτι διαφορετικό όταν ένας σύλλογος χάσει μέσα από τα χέρια του κάποιον ποδοσφαιριστή. Πολύ περισσότερο όταν ο καβγάς αφορά «αιώνιους» αντιπάλους.

Διαβάστε επίσης: Θα το τραβήξει μέχρι τέλους για Κατσαντώνη

Ασφαλώς, έχετε καταλάβει προς τι ο πρόλογος. Ο Ανδρέας Κατσαντώνης βιώνει όση δημοσιότητα δεν του προσέφερε το γκολ στο ντεμπούτο του με την ανδρική Ομόνοια και οι βραβεύσεις του ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των «μικρών» πρωταθλημάτων. Έγινε σε μια ημέρα το πιο καυτό όνομα του κυπριακού ποδοσφαίρου, με το που διέρρευσε ότι συμφώνησε με τον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Το «σχοινί» τεντώνει για τον Κατσαντώνη

Δεν ήθελε πολύ! Σε σύντομο χρονικό διάστημα… βγήκαν της αγάπης τα μαχαίρια ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας. Οι μεν και οι δε δηλώνουν σίγουροι για δικαίωση και πλέον, η υπόθεση θα λυθεί σε νομικό επίπεδο.

Γίνεται που γίνεται όμως τόση φασαρία, τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο. Μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στη διαδικασία να προκαλέσει «διπλωματικό» επεισόδιο, αρπάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του στην Κύπρο, και η Ομόνοια δηλώνει έτοιμη να φτάσει ώς τα άκρα. Εδώ ταιριάζει γάντι η -κατά τον Λάρι Κινγκ- καλύτερη ερώτηση στην Ιστορία: Γιατί;

Διαβάστε επίσης: O Kατσαντώνης με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ

Δεν θα απαντηθεί σήμερα, φυσικά, ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο. Ο χρόνος θα δείξει αν ο σύλλογος που θα δικαιωθεί και θα έχει τα δικαιώματά του, θα τον αξιοποιήσει σε βαθμό που θα δικαιολογεί τον θόρυβο που προκλήθηκε για χάρη του. Διαφορετικά, αν μιλάμε για άλλον ένα φέρελπι νέο, που θα παραχωρείται δανεικός ξανά και ξανά ώσπου να «ψηθεί» και μοιραία να μείνει ελεύθερος λίγα χρόνια μετά, επειδή δεν είναι παίκτης «επιπέδου ΑΠΟΕΛ ή Ομόνοιας», μιλάμε για τζάμπα μαγκιά. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν μια διαμάχη… για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ