aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤου… έριξαν μέχρι και 3.500.000 ευρώ στα πόδια του!

Του… έριξαν μέχρι και 3.500.000 ευρώ στα πόδια του!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Ρενάν Μπρεσάν, πριν από δύο χρόνια βρέθηκε στο μετεγγραφικό στόχαστρο του ΠΑΣ Γιάννινα με τα ρεπορτάζ των συναδέλφων στην Ελλάδα να αναφέρουν τότε πως «αν αυτός ο ποδοσφαιριστής έρθει στην Ελλάδα θα… πέσουν τα τσιμέντα στους “Ζωσιμάδες”». Επίσης, ενδιαφέρον χωρίς επιτυχία, επέδειξε και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος μέσος έκανε «παπάδες» με την Μπάτε Μπορίσοφ στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τους Λευκορώσους αγωνίστηκε στην κορυφαία διοργάνωση μέσα σε δύο σεζόν, συνολικά σε 12 αγώνες, ενώ σκόραρε τέσσερις φορές.

Τα δύο απ’ αυτά τα πέτυχε κόντρα σε δύο ευρωπαϊκά μεγαθήρια, την Μπάγερν και τη Μίλαν. Η νίκη, μάλιστα, της Μπάτε με 3-1 επί της Μπάγερν, ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, αλλά της ιστορίας της ομάδας του Μπορίσοφ (τη σεζόν 2012-13).

Αυτό που είναι άξιο αναφοράς για τον «νεοσύλλεκτο» ΑΠΟΕΛίστα, είναι πως τον Ιανουάριο του 2013 πωλήθηκε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ από την Μπάτε στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ, με την οποία έπαιξε συνολικά 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στις 17 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, έμεινε όμως ελεύθερος, προφανώς επειδή δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στη ρωσική ομάδα.

Τότε προτάθηκε και στον ΠΑΣ με το σκεπτικό από τον μάνατζέρ του «να παίξει για έξι μήνες στην Ελλάδα και στη συνέχεια να πάρει μετεγγραφή σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα». «Ο Μπρεσάν ήταν μία σούπερ περίπτωση για να αντικαταστήσει τον Τόμας ντε Βινσέντι. Είναι όμως “αλμυρός”, αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει αν δεν βρει ομάδα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο», αναφερόταν τότε, επίσης σε ρεπορτάζ Ελλήνων συναδέλφων.

Η συνέχεια ήταν η εξής: Ο Μπρεσάν δεν πάτησε ποτέ σε ελληνικό έδαφος, αφού αποφάσισαν να ρίξουν πολύ χρήμα στα πόδια του και οι Καζάκοι της Ακτόμπε, μίας ομάδας η οποία ήταν η κορυφαία στο Καζακστάν, προτού πάρει τα ηνία η Αστάνα. Η τελευταία, έκλεψε ακολούθως την… καρδιά του Μπρεσάν και έτσι ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος (κάτοχος λευκορώσικου διαβατηρίου) μετακόμισε στην «πόλη του διαβόλου» όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της Αστάνα.

Έτσι, αποχαιρέτησε το Καζακστάν με προορισμό την Ιβηρική Χερσόνησο και συγκεκριμένα την Πορτογαλία. Η Ρίο Άβε ήταν ο τελευταίος προορισμός του Μπρεσάν πριν τον ΑΠΟΕΛ και εκεί κατέγραψε 48 συμμετοχές και οκτώ γκολ σε δύο σεζόν 2014-16.

Δεν λες και άσχημο τον απολογισμό του με τους Πορτογάλους, όταν προηγουμένως είχε αποτυχημένο πέρασμα από Αλάνια, Ακτόμπε και Αστάνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ