aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤότε, δεν τους έλεγε ούτε καλημέρα!

Τότε, δεν τους έλεγε ούτε καλημέρα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Και η… μπίλια φρέναρε στον γιγαντόσωμο Ματίας Ρανέγκι (αριστερά στη φωτό)! Ναι, αυτός είναι τελικά ο επιθετικός που κρίθηκε πως έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στην επιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ, νοουμένου πως στις συζητήσεις που θα έχει εντός της ημέρας με τους ιθύνοντες των γαλαζοκιτρίνων θα επέλθει συμφωνία.

Ο 32χρονος Σουηδός που διατηρεί συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με την αγγλική Γότφορντ, αναμένεται στην Κύπρο μαζί με τον εκπρόσωπό του, για να τεθούν στο τραπέζι οι τελευταίες λεπτομέρειες και εάν δεν προκύψει το οποιοδήποτε απρόοπτο, θα ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας χρονικής διάρκειας ενός έτους. Φτάνει στις συζητήσεις, όπως προαναφέραμε, οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια…

Πρόκειται για υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή που βλέπει τον κόσμο από το 1.96μ και τον οποίο γνωρίζει ο Τόζα Σάπουριτς από το πέρασμά του στην Κίνα. Όπως μας λέχθηκε χθες, με το μπόι και τη δύναμή του βάζει πολύ δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς, κερδίζει μονομαχίες, έχει ρεπερτόριο κινήσεων και μπορεί να χρησιμοποιήσει με άνεση και τα δύο πόδια.

Ποντάρει στη δύναμη και την κεφαλιά του. Και εύλογα θα ρωτήσει κάποιος: Γιατί με το εν λόγω αγωνιστικό προφίλ καταλήγει στον πρωταθλητή Κύπρου και όχι, για παράδειγμα, σ’ έναν σύλλογο που συμμετέχει σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα; Για τον απλούστατο λόγο πως οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν πέσει (κατακόρυφα) τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο να ζητεί επειγόντως έναν σύλλογο που θα φορτώσει πολλά παιχνίδια στα πόδια και θα καταφέρει εν τέλει να κάνει την πολυπόθητη… επανεκκίνηση.

Ο Ρανέγκι, ούτε καλημέρα δεν θα έλεγε στον ΑΠΟΕΛ προ πενταετίας τουλάχιστον. Αγωνιζόμενος στη Χάκεν (ομάδα του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας) από το καλοκαίρι του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2011 έκανε… παπάδες! Σε 81 ματς πέτυχε 36 τέρματα. Μια περίοδος εκπληκτική, κάτι που αποτέλεσε το διαβατήριό του ώστε να «γράψει» συμμετοχές και στην εθνική ομάδα (5 αγώνες, 1 γκολ) στο πλευρό του Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Καπάκι», κέρδισε συμβόλαιο στη Μάλμε, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική του πορεία. Σε ενάμιση χρόνο το κοντέρ του «έλεγε» 26 αγώνες και 13 τέρματα. Και το καλοκαίρι του 2012 άνοιξε τα φτερά του για να προσγειωθεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, με την αγοραστική του αξία να πιάνει παραλλήλως ταβάνι (2 εκατ. ευρώ).

Στην Ουντινέζε, όμως, όχι μόνο δεν «έπιασε», αλλά η καριέρα του χρόνο με τον χρόνο έχανε όλο και περισσότερο από τη λάμψη της. Τον Ιανουάριο του 2014 μετεγγράφηκε στη Γότφορντ με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 2  γκολ σε 8 παιχνίδια το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Και από τότε παραχωρήθηκε από τον αγγλικό σύλλογο σε τρεις ομάδες με τη μορφή δανεισμού.

Αρχικώς, δοκίμασε την τύχη του στη Μίλγουολ και στην Νταλιάν της Κίνας (Β’ Κατηγορία), όπου επανέκτησε την επαφή του με το αντίπαλο πλεκτό (28 αγώνες, 11 αγώνες). Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε ως δανεικός στην Τζουγκάρντεν Σουηδίας (11 συμμετοχές, τρία τέρματα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ