aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤόσα κέρδισε, τόσα ξόδεψε ο ΑΠΟΕΛ

Τόσα κέρδισε, τόσα ξόδεψε ο ΑΠΟΕΛ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης έκανε τον απολογισμό της σεζόν που τελείωσε, μίλησε για έσοδα και έξοδα, ενώ αναφέρθηκε στην κόντρα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον Τόμας ντε Βινσέντι και τον Πιέρο Σωτηρίου.

Για τα έσοδα-έξοδα του ΑΠΟΕΛ: «Ολοκληρώνω τον απολογισμό της ποδοσφαιρικής περιόδου με τα οικονομικά θέματα. Επιθυμώ  να σας ενημερώσω αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου Ιουνίου 2016 – Μαΐου 2017, μια χρονιά στην οποία η ομάδα μας, κατάφερε να πετύχει την είσοδο της στους ομίλους του UEFA Europa League και στη συνέχεια να προχωρήσει μέχρι και τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Πετρίδης: «Έχω τις 2 συμφωνίες εδώ»

Τα πιο πάνω μεταφράζονται στα εξής οικονομικά δεδομένα. Τα συνολικά εισοδήματα που αφορούν την φετινή μας ευρωπαϊκή πορεία ανέρχονται σε €9.850.000. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το ποσά για είσοδο μας στους ομίλους, που ανέρχεται στα €5.600.000 και το υπόλοιπο ποσό των €4.250.00 περιλαμβάνει τα ποσά από τις επιδόσεις της ομάδας στον όμιλο και τα ποσά που μας αναλογούν από τις προκρίσεις στην φάση των 32 και των 16 και άλλα έσοδα σχετικά με τη διοργάνωση του UEFA Europa League (MARKET POOL)

ΑΠΟΕΛ: Αποκαλύψεις Πετρίδη στη Γενική Συνέλευση (pics)

Πέραν των πιο πάνω ποσών, τα άλλα έσοδα για τη ποδοσφαιρική περίοδο ανέρχονται στα €7.000.000 που περιλαμβάνουν τα ακαθάριστα έσοδα εισιτήρια αγώνων, από χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, άλλα λοιπά έσοδα καθώς και έσοδα από πώληση παικτών – Ντε Βινσέντι, Καρλίτος – στην Ανόρθωση και Καρλάο.

Για την αντίστοιχη περίοδο είχαμε ένα ποσό ύψους €13.500.000 που περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα (μισθοδοσία ποδοσφαιρικού τμήματος, έξοδα ιατρικού τμήματος, όλα τα έξοδα αγώνων εντός και εκτός έδρας ή/και στο εξωτερικό, έξοδα διαχείρισης και συντήρησης του προπονητικού κέντρου και άλλα έξοδα διαχείρισης ποδοσφαιρικού τμήματος. Πέραν από τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος, ποσό ύψους €500.000 αφορά σε όλα τα έξοδα ακαδημίας ΑΠΟΕΛ (αγωνιστικές ομάδες και grassroots).

Ποσό ύψους €1.100.000 αφορά σε έξοδα διοίκησης, περιλαμβανομένου το κόστους προστίμων που μας επιβλήθηκαν από UEFA και KOΠ, κόστος διαχείρισης τμήματος εισιτηρίων καθώς επίσης το κόστος χρηματοδότησης και αποπληρωμή δανεισμού. Έχει δαπανηθεί ήδη ποσό €1.300.000 που αφορούν τα έργα υποδομής και αναβάθμισης – γήπεδο ακαδημίας, νέες προπονητικές εγκαταστάσεις, πλήρης αναβάθμιση του φωτισμού του προπονητικού κέντρου και αναβάθμιση του Orange Shop».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ