aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤώρα παιχνίδι κάνει ο Δώνης

Τώρα παιχνίδι κάνει ο Δώνης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η μετεγγραφική παράνοια έχει λήξει! Γκάιας Ζαχίντ και Ραούλ Γουδίνιο (με χρονική σειρά) είναι οι τελευταίοι εισελθόντες, με το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ να γίνεται «πυρηνικό». Ο Γιώργος Δώνης, που δεν είχε  -πρέπει να ξεκαθαρίσουμε- την ευθύνη του καλοκαιρινού μετεγγραφικού σχεδιασμού ό,τι πρόλαβε και ό,τι μπόρεσε έκανε. Και έκανε το καλύτερο.

Ο Νορβηγός στην καταγωγή (με Πακιστανικές ρίζες), έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον βιογραφικό να τον συνοδεύει, ο μικρός, ο Γουδίνιο πρόκειται για μια ελπιδοφόρα (πλην όμως δανεική) επιλογή και ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στο πρωτάθλημα και στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με χίλια!

Σάλαϊ και Βούρος, που προηγήθηκαν, έκλεισαν δύο τρύπες που «έχασκαν» σε άμυνα και μεσοεπιθετικά, με τον τεχνικό των πρωταθλητών να έχει πλέον στα χέρια του ένα ποιοτικό και υψηλών προδιαγραφών ρόστερ. Η επιστροφή Καρλάο, η «υφαρπαγή» του (πολλά υποσχόμενου) Σάλαϊ, η εγγραφή του Σόουζα, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο πλούσιο από κάθε άποψη έμψυχο υλικό, δίνουν πλέον άλλη διάσταση στο ρόστερ των γαλαζοκίτρινων. Κι αν του λείπει (ή διαπιστωθεί πως του λείπει) κάτι, υπάρχει ο Γενάρης για να γίνουν (όπως πάντα) οι ανάλογες διορθωτικές κινήσεις. Από τη στιγμή, που στο Τσάμπιονς Λιγκ η προσπάθεια περιστρέφεται πλέον γύρω από αξιοπρεπή και ανάλογη με το όνομα του παρουσία, από εκεί και πέρα ό,τι και να λεχθεί είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Ο Γιώργος Δώνης καλείται να διαχειριστεί όπως αυτός νομίζει καλύτερα ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- που είχε να παρουσιάσει ever ο ΑΠΟΕΛ! Υπάρχουν θέσεις που θα «πέσουν κορμιά» για μια θέση στην ενδεκάδα. Τόση ποιότητα και βάθος, πραγματικά είναι από τις λίγες φορές που έχει στη διάθεσή του προπονητής στον ΑΠΟΕΛ.

Καθρέφτης για όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι τίποτα άλλο από το γήπεδο, όπου ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί πολύ σύντομα να δώσει απαντήσεις. Η διοίκηση φρόντισε ν’ ανοίξει το «θησαυροφυλάκιο» με τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ (πριν καν τα βάλει στο ταμείο της), σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον ΑΠΟΕΛ κυρίαρχο του ποδοσφαιρικού μας γίγνεσθαι, αλλά και σταθερή αξία στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο.

Η ΑΜΥΝΑ

Βάτερμαν, Κουτίνιο, Μιλάνοφ, Βούρος, Μερκής, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Αλεξάνδρου (κι ο Νικόλας που βρίσκεται στα πιτς) διαλέγεται και παίρνετε για πέντε θέσεις! Δέκα ποδοσφαιριστές, που όλοι μπορούν να αγωνιστούν βασικοί. Ανεξάρτητα από το ότι ο Δώνης τα ‘χει ξεκαθαρισμένα στο μυαλό του, ως προς τις πρώτες και βασικές επιλογές του.

ΣΤΑ ΧΑΦ

Μοράις, Βινίσιους, Φαρίας, Σόουζα, Μπερτόλιο, Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Ορ, Μακρής, Ζαχίντ. Μια ενδεκάδα, ποιον να βάλεις, ποιον ν’ αφήσεις έξω και ποιον εκτός 18άδας. Και παραχωρήθηκε και ο Αρτυματάς δανεικός στην Κέρκυρα! Εδώ κι αν ο Ελλαδίτης τεχνικός θα πονοκεφαλιάζει από αγώνα σε αγώνα. Είναι, βέβαια και το ροτέισιον στη μέση.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Ντε Καμάργκο, Ποτέ, Αντωνίου είναι οι φορ, που μαζί με τα εξτρέμ και τους λοιπούς μεσοεπιθετικούς θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος στο σκοράρισμα. Χωρίς να ξεχνάμε πως κάποιοι από τους μέσους (Σάλαϊ, Ζαχίντ) μπορούν να αγωνιστούν και στην κορυφή. Ανάλογα με το σύστημα και τον αντίπαλο θα κάνει τις επιλογές του ο κόουτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ