aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤώρα ή ποτέ για τον ΑΠΟΕΛ

Τώρα ή ποτέ για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ταλαιπωρήθηκε αρκετά τη φετινή σεζόν, αλλά δημιούργησε παραλλήλως την αίσθηση ότι εδώ και καιρό προκαλούσε την τύχη του. Και τώρα έχει δύο δρόμους μπροστά του: Ο ένας αφορά τον αυριανό τελικό (μέχρι τον επόμενο) πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και ο άλλος δρόμος είναι την Τετάρτη, αυτή τη φορά στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου. Δύο πολύ καυτά ματς σε διάστημα τεσσάρων μόλις ημερών κατά τα οποία δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Εάν λοξοδρομήσει δις, μένει με άδεια χέρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικά στο «GOAL» ο Ρομό για τον ΑΠΟΕΛ και το μέλλον!

Η αλήθεια είναι πως το σκορ και πολύ περισσότερο η εμφάνιση στην «Αρένα» είχε πολλές προεκτάσεις. Αγωνιστικές και μη. Σημαδεύτηκε από πολλές συζητήσεις, ο καθένας… μετέφραζε τα τεκταινόμενα με τον δικό του τρόπο. Η ουσία είναι πως ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο (μεγάλος) χαμένος. Από τη συζήτηση παρέλασαν η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες, ανάλογα με την οπτική που προσπαθούσε κάποιος να προσεγγίσει τα αίτια της κάκιστης εμφάνισης. Το σίγουρο είναι πως στην ομάδα επιβάλλεται να είναι αρκετά δυνατοί για να «διαβάσουν» την πραγματικότητα, γιατί μόνο έτσι αυτομάτως θα κάνουν το πρώτο βήμα για να βρει το σύνολο τον δρόμο του, έστω και την υστάτη. Διαφορετικά κινδυνεύει ο σύλλογος να εισέλθει σε περίοδο εσωστρέφειας, που θα χρειαστεί μάλλον μπόλικο ιδρώτα για να απεγκλωβιστεί.

Διαβάστε επίσης: Πάνε για σπουδαία κίνηση… στον ΑΠΟΕΛ!

Είτε θέλουν να το παραδεχθούν κάποιοι είτε όχι, ο ΑΠΟΕΛ λειτούργησε τα τελευταία δύο χρόνια (κυρίως) με τρόπο επιπόλαιο και κάτω από μια πίεση που δεν είναι ποτέ κι ο καλύτερος σύμβουλος. Χάθηκε η σειρά στη σκέψη, είχε κινήσεις πότε σπασμωδικές και πότε άστοχες. Είτε όσον αφορά στις προτεραιότητες ως ομάδα, είτε αφορά τις επιλογές προπονητών, τις μετεγγραφές και τη συχνότητά τους. Η αδυναμία των αντιπάλων του να αποδειχτούν σοβαροί διεκδικητές του τίτλου έφερε μια σταδιακή χαλάρωση. Ειδικά φέτος που ο ΑΠΟΕΛ ήξερε τι τον περιμένει, όμως, δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί στον βαθμό που όφειλε, με τους σοβαρούς τραυματισμούς να αποτελούν βεβαίως ισχυρό χτύπημα.

Διαβάστε επίσης: Ο δικός του αγωνιστικός «χάρτης»

Δεν είναι όμως η εποχή, ούτε η στιγμή για κλαψουρίσματα ή για απολογισμούς. Αύριο στην «Αρένα» υπάρχει η ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που επιβάλλεται η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ να κερδίσει ώστε να πάρει ώθηση ενόψει της μάχης των μαχών με τον Απόλλωνα. Τώρα ή ποτέ! Ο ΑΠΟΕΛ είναι ζαλισμένος στη γωνία του, η ΑΕΚ έχει το μομέντουμ και στην έδρα της βλέπει το ιδανικό σενάριο να δώσει ένα ακόμη σοβαρό χτύπημα στους γαλαζοκίτρινους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, λοιπόν, αποτελεί ένα 90λεπτο αποδείξεων για τον ΑΠΟΕΛ. Όχι για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό του. Με όλες τις συνθήκες να έχουν διαμορφωθεί εις βάρος του, θα φανεί σε μεγάλο βαθμό ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας και να αντεπεξέλθει στην πίεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ